Πρώτη… ρωγμή για τη Δόξα Δράμας, «έπεσε» το… κάστρο από την Παναχαϊκή (1-0, vid)

Ανασύνταξη στους Δραμινούς, ενόψει του αγώνα πρόκληση την Κυριακή, με τον πρωτοπόρο και αήττητο Άρη εντός έδρας

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 04/12/2017

 

Σερί ήταν και… πάει για τη Δόξα Δράμας, που πάλεψε φιλότιμα σε ένα κλασικό ντέρμπι Φούτμπολ Λιγκ, αλλά «λύγισε» στα σημεία στην Πάτρα, με την παρθενική ήττα και… παραβίαση της εστίας του Μένκα από τον Αποστολόπουλο, μετά από 477 λεπτά. Αυτό δεν ακυρώνει τη μεγάλη προσπάθεια των «Μαυραετών» (τους έφτασαν οι Πατρινοί, τους προσπερνά ο ΟΦΗ αν κερδίσει σήμερα τον Εργοτέλη), που είχαν στα… πιτς δυο σέντερ φορ (τραυματίες Πετρόπουλος-Λίτσκας) και ευκαιρίες για το κάτι παραπάνω. Η ισοπαλία ίσως ήταν πιο δίκαιη στην Αχαϊα, παρουσία 3.000 θεατών, εκ των οποίων περίπου 350 εκδηλωτικοί της Δόξας, οι οποίοι αψήφησαν τα χιλιόμετρα (ο Γιάννης Μπύρος κάθισε στα επίσημα). Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη, που έπεσε θύμα της κακής παράδοσης στην Αχαϊα (12 εξόδους χωρίς διπλό), στρέφεται στη νέα «μάχη» με τον Άρη (μόνοι αήττητοι πλέον οι πρωτοπόροι «κιτρινόμαυροι»), την Κυριακή εντός, στην αγωνιστική των… ντέρμπι (το Σάββατο η Παναχαϊκή δοκιμάζεται στο «Γεντί Κουλέ»).

ΤΟ «ΦΙΛΜ»

Με νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Κάσες (ως αλλαγή επέστρεψαν οι Γουνδουλάκης-Ματσούκας), η υποδειγματική άμυνα των φιλοξενούμενων… ράγισε πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα στο 28΄, με διαγώνιο σουτ του Κώστα Αποστολόπουλου, μετά από φάση διαρκείας και ενέργεια του Μωραϊτη. Η Δόξα είχε καλές ευκαιρίες για κάτι παραπάνω με τους Κάσες (κεφαλιά άουτ στο 31΄), Μαρκόπουλο (βεβιασμένο σουτ στον Βρονταρά στο 36΄ και κεφαλιά στο 80΄), Σπυρόπουλο (η μεγαλύτερη φάση για το 1-1 στο 48΄, σουτ από καλή θέση σε γύρισμα του Μπαϊκαρά, έσωσε ο Βρονταράς με το πόδι) και Μαχαίρα (57΄ μακρινό σουτ). Γενικώς, οι Δραμινοί… στρίμωξαν στο δεύτερο μέρος την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, που άντεξε στην πίεση. Για τους «κοκκινόμαυρους» απείλησαν και οι Μουστακόπουλος (14΄), Στεργίδης (69΄), Αργυρόπουλος (71΄), ενώ στο 94΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λουμπαρδέας.  Διαιτητής ήταν ο Μαρκαντωνάτος (Ηλείας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Βρονταράς, Πολίμος, Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης (60′ Αργυρόπουλος), Αποστολόπουλος (81′ Ελευθεριάδης), Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος (60′ Μπουτζίκος), Φουρλάνος, Μωραϊτης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Μένκα, Σπυρόπουλος (81′ Νατσιόπουλος), Πεταυράκης, Γκότοβος, Ντιμιτρόφσκι, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά, Μαχαίρας (58′ Γουνδουλάκης), Τσούτσης (46΄Ματσούκας), Μαρκόπουλος, Κάσες.

ΔΙΓΚΟΖΗΣ: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ»

Μετά την παρθενική ήττα της Δόξας Δράμας, ο τεχνικός Άγγελος Διγκόζης ανέφερε: «Δε μας βολεύει το αποτέλεσμα, αλλά συγχαίρουμε τον αντίπαλο. Ήρθαμε να παίξουμε με ιστορικό αντίπαλο, που κάνει καλή δουλειά φέτος. Πρέπει να διαχειριστούμε την ήττα, έχουμε εμπειρία και παίκτες να το κάνουμε, στρεφόμαστε στον Άρη. Στο πρώτο μέρος η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη και προηγήθηκε, χωρίς κλασικές φάσεις, στο δεύτερο υπερείχαμε εμείς. Κάποια στιγμή θα χάναμε και θα δεχόμασταν γκολ, μόνο το πρώτο μας προβληματίζει. Εμείς, ο Άρης, ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή, θα παλέψουμε για την άνοδο».

ΜΠΑΪΚΑΡΑ: «ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ…»

Μήνυμα ανασύνταξης έστειλε ο έμπειρος Τούρκος μέσος της Δόξας Δράμας, Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο υπεροχής. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Ξεχνάμε γρήγορα αυτό το ματς και προχωράμε». Ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ανέφερε: «Με τον Άρη δεν πήραμε ότι αξίζαμε. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τα λάθη μας και μέσα στις γιορτές να ενισχυθούμε, μετά τα δυο τελευταία ματς».

 

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βέροια – Σπάρτη   1-0

Άρης – ΑΟΧ/Κισσαμικός  1-0

Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας        1-0

Αχαρναϊκός – Πανσερραϊκός    0-3 α.α.

Καραϊσκάκης – Αναγ. Καρδίτσας         3-1

Απόλλων Λάρισας – Αιγινιακός                        1-0

ΣΗΜΕΡΑ, 15:00

Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος

17:00, WEB TV EΡΤ

Εργοτέλης – ΟΦΗ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ        ΒΑΘΜ.          ΓΚΟΛ

  1. Άρης 18 14-3
  2. Δόξα Δράμας 13 9-1
  3. Παναχαϊκή 13 9-3
  4. Καραϊσκάκης 12 8-5
  5. ΟΦΗ 11 10-2
  6. Βέροια 9 7-4

7.Σπάρτη      8          7-4

  1. Κισσαμικός 8 6-3
  2. Απόλλων Πόντου 8 7-5
  3. Πανσερραϊκός 7 11-11
  4. Καρδίτσα 7 4-7
  5. Απόλλων Λάρισας 6 5-8
  6. Παναιγιάλειος 5 5-6
  7. Τρίκαλα 5 1-3
  8. Αιγινιακός 4 3-16
  9. Εργοτέλης 2 4-10
  10. Καλλιθέα 1 1-8
  11. Αχαρναϊκός* -51 2-14

*Ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από τη διοργάνωση. 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10/12

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Σπάρτη

Δόξα Δράμας – Άρης

Πανσερραϊκός – Βέροια

ΟΦΗ – Παναχαϊκή (9/12)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός

Παναιγιάλειος – Εργοτέλης

Αιγινιακός – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου – Καλλιθέα

Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας

 

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

3 ΓΚΟΛ: Διαμαντόπουλος, Πλατέλλας (Άρης), Γκούρτσας (Πανσερραϊκός), Λουκίνας (Καραϊσκάκης), Χαντί (ΟΦΗ), Ξύδας (Κισσαμικός), Χούσος (Καραϊσκάκης), Μωραϊτης, Αποστολόπουλος (Παναχαϊκή), Κάιπερς (Εργοτέλης).

2 ΓΚΟΛ: Μπαργκάν (Άρης), Βεργώνης, Μπρίτο (Απόλλων Πόντου), Κάσες, Λίτσκας (Δόξα Δράμας), Δούμτσος (Πανσερραϊκός), Ρούνεϊ (Βέροια), Αρναρέλλης (Παναιγιάλειος), Στεργίδης (Παναχαϊκή), Τσιλούλης (Απόλλων Λάρισας), Ράνος (Σπάρτη), Ορτέγκα (ΟΦΗ), Τζέκος (Καρδίτσα).

1 ΓΚΟΛ: Ντούνης, Δεληζήσης, Παυλίδης, Πασάς, Κάσσος, Καπνίδης (Άρης), Καλογέρης, Κυβελίδης, Χασομέρης (Απόλλων Πόντου), Πετρόπουλος, Ριζογιάννης, Μαχαίρας, Γκότοβος, Ματσούκας (Δόξα Δράμας), Τσελεπίδης, Ρούτσης, Παπουτσογιαννόπουλος (Πανσερραϊκός), Μπαστιάνος, Νύκταρης (Βέροια), Σοφιάνης, Γκατζολάρι, Παπαδόπουλος (Αιγινιακός), Μακρής, Κυριάκης (Καραϊσκάκης), Κριστέτο, Γαβριηλίδης, Γεωργακόπουλος (Παναιγιάλειος), Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος (Σπάρτη), Πολίμος (Παναχαϊκή), Αρώνης, Μεγαλοοικονόμου (Αχαρναϊκός), Μαυριάς, Αγρόδημος, Σαχινίδης (Απόλλων Λάρισας), Χαντζάρας, Πλαβούκος (Καρδίτσα), Σάλιακας, Ντάγκρας, Γκίνη (Κισσαμικός), Βέρτζος (Τρίκαλα), Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Κουτσιανικούλης, Κουσκουνάς, Μάνος (ΟΦΗ), Σταματάκος (Εργοτέλης), Ταλέντο (Καλλιθέα).