Δόξα Δράμας: Φιλοσοφία και αντίληψη σύγχρονου ποδοσφαιρικού πολιτισμού (Του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Δόξα Δράμας: Φιλοσοφία και αντίληψη σύγχρονου ποδοσφαιρικού πολιτισμού (Του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Λίγες ημέρες μετά το στραβοπάτημα της Δόξας Δράμας στην έδρα της κόντρα στον Παναιγιάλειο ,και μόλις ένα 24ωρο πριν την «μητέρα των μαχών» μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Απόλλων Καλαμαριάς, αξίζει να σταθούμε σε κάποια σημεία που δείχνουν πως η φετινή λειτουργία της Δόξας Δράμας δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 12/01/2018
στην FOOTBALL LEAGUE

 

 

Κυρίαρχο στοιχείο της φετινής ομάδος είναι η ποιότητα τόσο του ανθρώπινου δυναμικού ,αλλά και ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας.

Σαφώς και δεν έγινε μέσα σε λίγους μήνες η σούπερ ομάδα ,αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως συγκεκριμένες κινήσεις κάνουν την διαφορά έναντι όλων των άλλων ομάδων της κατηγορίας.

Ποιο σοβαρό και οφθαλμοφανές γεγονός είναι η στήριξη του Γιάννη Μπύρου στον Άγγελο Διγκόζη.

Μια κίνηση που για τα ελληνικά δεδομένα θεωρείται παράλογη…. αλλά αν κοιτάξουμε τα σύγχρονα  ευρωπαϊκά club που όλοι ονειρευόμαστε θα δούμε πως ο Γιάννης Μπύρος δεν πάει «κόντρα» στο ρεύμα …αλλά βαδίζει σύμφωνα με αυτό!

 

Τα ψυχικά αποθέματα των φιλάθλων ίσως να είναι εδώ και εβδομάδες στα όριά τους αλλά μια ποδοσφαιρική ΠΑΕ δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζει και να προγραμματίζει το παρών και το μέλλον της σύμφωνα με τις «φωνές» των φιλάθλων.

Για παράδειγμα εάν και εφόσον η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη φύγει νικήτρια από την Καλαμαριά ποιος θα θυμάται τα προηγούμενα αποτελέσματα; Κανείς!

Διότι είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι λειτουργεί η οπαδική ψυχή.

Θυμηθείτε όσοι έχετε άποψη και γνώσεις πόσες φορές εδώ και χρόνια θα είχε φύγει ο Αρσέν Βεγνκέρ από την Άρσεναλ…

Όμως κάποιος άνθρωπος του έδειξε εμπιστοσύνη και η ζωή συνεχίζεται..

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι ομάδες χτίζονται με κόπο και πολύ δουλειά.

Και φυσικά ΥΠΟΜΟΝΗ.

Αυτήν φαίνεται πως την έχει και μάλιστα μπόλικη ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Γιάννης Μπύρος γνωρίζοντας πολύ καλύτερα από τον καθένα το επιχειρείν!

Σε ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι η αντίληψη για το ποδόσφαιρο και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν αυτό.

Την περασμένη αγωνιστική η Δραμινή ομάδα είχε την ευκαιρία να πάρει τον αγώνα κόντρα στον Παναιγιάλειο στα χαρτιά και δεν το έκανε!

Εάν έδειχνε αδιαλλαξία και μη συνεργάσιμη η ΠΑΕ Δόξα Δράμας στο γεγονός πως οι φανέλες των φιλοξενουμένων δεν ήταν αυτές που έπρεπε ,και δεν άλλαζε από μόνη της τις δικές τις φανέλες θα μπορούσε να έχει χωρίς να ιδρώσει άλλους 2 βαθμού ξεκούραστους!

Όμως δεν το έκανε και αυτό τιμά τους «Μαυραετούς» που δείχνουν να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση για το ποδοσφαιρικό προϊόν!

Και μόνο αυτά τα δύο είναι αρκετά και ικανά για να δώσουν και στον πιο απλό φίλαθλο να καταλάβει πως η φετινή ομάδα της Δόξας δεν ακροβατεί αλλά δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα λαμπρό μέλλον με σταθερές αξίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 08:21