Τα 92α… γενέθλια του Απόλλωνα Καλαμαριάς χθες, η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, μέσα ο Καλί με Παναιγιάλειο

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 25/01/2018

Τα 92 κεράκια «έσβησε» χθες ο Απόλλων Καλαμαριάς ως σωματείο και είχε… γενέθλια και επέτειο ίδρυσης (1926). Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη: «Σαν σήμερα (σ.σ. χθες) πριν από 92 χρόνια γεννήθηκε ένας μεγάλος Σύλλογος...γεννήθηκε μια τεράστια ιδέα...Γεννήθηκε ο Απόλλωνας μας! Το μωρό των απανταχού Ποντίων...το μωρό των κατατρεγμένων Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην ευλογημένη γωνία της Καλαμαριάς... 92 χρόνια γεμάτα ιστορία...92 χρόνια αγώνων...92 χρόνια επιτυχιών και αποτυχιών...92 χρόνια προσφοράς στον Αθλητισμό,στον Πολιτισμό, στην Κοινωνία...92 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα! Χρόνια Πολλά Απολλωνάρα μας! Απόλλων-Πόντος-Προσφυγιά!».

«ΜΠΗΚΕ» Ο ΚΑΛΙ

Στα αγωνιστικά, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είδε χθες τον Σιρίλ Καλί να «βγάζει» χωρίς ενόχληση το πρόγραμμα και ο Γάλλος στόπερ υπολογίζεται κανονικά για την αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο, την Κυριακή εντός. Μόνος απών είναι ο τραυματίας Βεργώνης, με τους «ροσονέρι» να θέλουν επάνοδο στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές, για να ξεφύγουν από τις… επικίνδυνες θέσεις και τα αγχωτικά σενάρια. Βεβαίως, οι «κοκκινόμαυροι» κινούνται για νέες προσθήκες, μετά τον Τσεμπερίδη, αφού το ρόστερ έχει «μικρύνει» αισθητά.