Τα πήρε όλα ο Ηρόδοτος!

Τα πήρε όλα ο Ηρόδοτος!

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών απέναντι στην Ελπίδα Σκουτάρεως στον τελικό των Σπάτων (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 20/05/2017

Τελικά, δεν είχε αντίπαλο φέτος ο Ηρόδοτος! Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το απόγευμα του Σαββάτου πως θα μπορούσε με τη σημερινή σύνθεση να αγωνίζεται με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Μετά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην ΕΠΣ Ηρακλείου, ο ιστορικός σύλλογος κατέκτησε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, επικρατώντας με 1-0 της Ελπίδας Σκουτάρεως στον τελικό των Σπάτων, χάρη σε γκολ που πέτυχε στα πρώτα λεπτά ο Μπερνιδάκης. Οι κυανόλευκοι του Λευτέρη Βασιλειάδη ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια επιβλήθηκαν των πράσινων, που δεν μπόρεσαν επί της ουσίας να φέρουν σε δύσκολη θέση τον αντίπαλό τους. Ειδικής μνείας αξίζει η εντυπωσιακή παρουσία των φιλάθλων της Ελπίδας, οι οποίοι είχαν τη «μερίδα του λέοντος» στην κερκίδα. Συνολικά 180 άνθρωποι ταξίδεψαν από τις Σέρρες για να στηρίξουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ηλία Εγγονίδη, με την εξέδρα των Μακεδόνων να αριθμεί περίπου 250 φιλάθλους. Από την άλλη, γύρω στους 100 ήταν οι ταξιδιώτες του Ηροδότου, σε έναν τελικό που εξελίχθηκε σε υπέροχη ατμόσφαιρα στο δημοτικό στάδιο «Δημ. Δημητρίου» των Σπάτων, χάρη στην άρτια διοργάνωση της ΕΠΟ (το αγωνιστικό τμήμα και το τμήμα «event»), σε συνεργασία με την ΕΠΣΑΝΑ, υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της, Βαγγέλη Καραμολέγκου.

Με υπογραφή Μπερνιδάκη

Από τα πρώτα λεπτά οι Κρητικοί ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα, το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος του τελικού. Μόλις στο 9' ο Αχιλλέως εκτέλεσε αράουτ, ο Κοιλιάρας έκανε τη σέντρα και ο Μπερνιδάκης με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του Νικολούδη, γράφοντας το 1-0. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ελπίδα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία του Λουτριώτη, με εξαίρεση ίσως ένα πλασέ του Ζαχαριά στο 72', με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το τέρμα του γκολκίπερ των κυανόλευκων. Στον αντίποδα, ο Ηρόδοτος είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, με χαρακτηριστικές εκείνη του 39' όταν ο Νικολούδης απέκρουσε σωτήρια στο σουτ του Μυλωνά, αυτή του 70' όπου ο Φραγκουλάκης έκανε κακή επιλογή, πλασάροντας ασθενώς από θέση τετ α τετ πάνω στον τερματοφύλακα της Ελπίδας, αλλά και αυτή του 86', όταν ο Φραγκουλάκης πάλι πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, «σπαταλώντας» την ασίστ του δραστήριου Κοιλιάρα.  

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Ηροδότου, αλλά και τους ανθρώπους του πάγκου, να πανηγυρίζουν για τη νέα επιτυχία τους, που σήμανε κατάκτηση του τρεμπλ για τη σεζόν 2016-2017!

Άψογη ήταν η διαιτησία του Τσαμούρη (Πειραιά), που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Λυμπερόπουλο και Σαμοΐλη (Αθηνών), αλλά και τον τέταρτο διαιτητή Χαλδαίο (Αθηνών).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Λευτέρης Βασιλειάδης): Λουτριώτης, Προβυδάκης, Αχιλλέως, Κεφακούλος, Κανδυλάκης, Μπαλάφας, Μυλωνάς (65' Μπάμπης), Φραγκουλάκης, Μπερνιδάκης (77' Γαρεφαλάκης), Κοιλιάρας, Μωραΐτης (86' Φράγκος)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (Ηλίας Εγγονίδης): Νικολούδης, Παπαδόπουλος, Κωφοκώτσιος, Πασχαλούδης, Κουτζαβασίλης, Μουσικάκης, Κεχαγιάς, Ουζούνογλου (62' Αγγελακάς), Γκόγκας, Τάντιτς (73' Αντωνογλούδης), Γεωργιάδης (55' Ζαχαριάς). 

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 20:33