×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 571

Πώς να διαλέξεις το σωστό ρολόι για σένα.

Πώς να διαλέξεις το σωστό ρολόι για σένα.
από
στις 07/12/2016
στην MEN'S STYLE

 

Το ρολόι είναι απαραίτητο αξεσουάρ στην εμφάνιση ενός άνδρα, καθώς έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ένα καθημερινό look σε επίσημο μέσα σε λίγα λεπτά. Όταν επενδύεις τα χρήματα σου στην αγορά ενός ρολογιού, δε θέλεις μόνο να είναι το κατάλληλο για εσένα αλλά και να σου πηγαίνει!

Το μυστικό είναι το ρολόι που θα διαλέξεις να το αισθάνεσαι άνετο στο χέρι σου. Θα πρέπει να εφαρμόζει χαλαρά γύρω από τον καρπό σου για να μην σου αφήνει σημάδια όταν το βγάζεις. Όταν, λοιπόν, μετράς ένα ρολόι για να δεις αν σου ταιριάζει, πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να περνάει το δάχτυλο σου από την εσωτερική πλευρά του ρολογιού στο πιο στενό σημείο του καρπού σου. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν είναι πολύ χαλαρό και δε γλιστράει στον καρπό σου.

Πριν την οποιαδήποτε αγορά, καλό θα είναι να ξέρεις το μέγεθος του καρπού σου πριν το παραγγείλεις για να μπορέσεις να το φορέσεις την στιγμή που θα το παραλάβεις. Το ρολόι δεν θα πρέπει να γλιστράει περισσότερο από 5 πόντους κάτω από τον καρπό σου και θα πρέπει να είναι τόσο σφιχτό ώστε να μη γλιστράει γύρω από αυτόν.

Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν πριν την επόμενη αγορά σου:

1. Μέγεθος ρολογιού

Ναι, το μέγεθος μετράει! Όταν αγοράζεις ένα ρολόι, ειδικά από το διαδίκτυο, είναι εύκολο να παρασυρθείς. Να θυμάσαι ότι το μέγεθος εξαρτάται από το στυλ και τον κατασκευαστή. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε στυλ, μεγέθη και μάρκες για να επιλέξεις. Έχοντας υπόψη τη διάμετρο του καντράν του ρολογιού, μπορείς να δεις μια απλή μέτρηση για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

2. Μέγεθος καρπού

Έναν άλλο παράγοντα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν επιλέγεις ένα ρολόι είναι το μέγεθος του καρπού σου. Μέτρησε τον καρπό σου κάτω ακριβώς από το κόκαλο του καρπού όπου φοράς συνήθως το λουράκι.

Επίσης, παράγοντες που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι:

Το πόσο στενό ή χαλαρό θέλεις να είναι το ρολόι σου.

Αν το λουράκι είναι πολύ λεπτό, βεβαιώσου πως σφίγγει αρκετά.

Αν έχεις μεγαλύτερο καρπό, καλό θα ήταν να επιλέξεις πιο φαρδύ λουράκι.

Αν έχεις μικρότερο καρπό, επέλεξε μικρό λουράκι.

Το ανοξείδωτο ατσάλι και τα πολύτιμα μέταλλα είναι πιο βαριά από τα λουράκια που φτιάχνονται από σιλικόνη και δέρμα.

Αν σου αρέσουν τα πουκάμισα με κουμπιά στα μανίκια, τότε καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα ρολόι που δεν είναι τόσο φαρδύ για αυτή την εμφάνιση.

Όσο αφορά το πάχος του καντράν, η βιομηχανία θεωρεί λεπτό τα 6-8 mm, μέτριο τα 8-

12 mm, και φαρδύ τα 14-18 mm.

Σ’ ότι αφορά τις μάρκες και τις τιμές, όρεξη να έχεις. Στην αγορά μπορείς να βρεις αξιόπιστο ρολόι με κόστος από μερικές δεκάδες έως και μερικές… χιλιάδες ευρώ! Το θέμα είναι να προσέξεις αυτό που ισχύει και για τα ρούχα: το ρολόι να το φοράς και να μη σε φοράει!

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 09:15