×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 559

Με το εμφατικό 4-1 στο ντέρμπι η Προοδευτική!

Με το εμφατικό 4-1 στο ντέρμπι η Προοδευτική!

Ενα ντέρμπι από τα παλιά, με πολύ κόσμο, πίεση και γκολ. Το πρώτο βήμα το έκανε η Προοδευτική!

Εδειξε σοβαρή, κατέθεσε ψυχή και ευστόχησε στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στην αναμέτρηση, η Προοδευτική επικράτησε με το εμφατικό 4-1 του Αιγάλεω στο κατάμεστο γήπεδο της Νίκαιας για την πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική. Ένα ντέρμπι που θύμισε από τα παλιά (από τα πολύ παλιά) με τους «βυσσινί» να κάνουν το πρώτο βήμα της επιστροφής. Στον αντίποδα, το Αιγάλεω έδειχνε μουδιασμένο ειδικά μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε, αφού ήταν λίγα λεπτά αργότερα από την ισοφάρισή του, έχοντας παράλληλα αρκετά παράπονα από τον διαιτητή Μιχαηλίδη.

Ένα ντέρμπι που κυριάρχησε το σκληρό παιχνίδι, τα πολλά φάουλ, τα νευρά μεταξύ των παικτών και του… κόσμου, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες φάσεις κάτω από τις δύο εστίες παρότι το τελικό αποτέλεσμα δίνει την εντύπωση ότι οι δύο τερματοφύλακες ήταν θεατές ενός επιθετικού παιχνιδιού. Η Προοδευτική ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, έχοντας «ντοπαριστεί» ψυχολογικά από την ώθηση του κόσμου, φτάνοντας ουκ ολίγες φορές στην περιοχή του Τριανταφύλλου, όμως οι τελικές προσπάθειες δεν ανησύχησαν σε καμία περίπτωση τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 20ο λεπτό, ο Ατματσίδης βρέθηκε έξω από την περιοχή και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι θα προσπαθήσει να βρει παίκτη για να «σπάσει» το παιχνίδι, εκείνος σούταρε έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Προοδευτικής.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα της Προοδευτικής, δυσκόλευε το Αιγάλεω όχι μόνο να φτάσει στην αντίπαλη εστία, αλλά και να κυκλοφορήσει την μπάλα, ενώ παράλληλα τόσο οι παίκτες του «Σίτι» όσο και ο πάγκος άρχιζε να «φουντώνει» από την διαιτησία του Μιχαηλίδη. Μάλιστα, στο 32ο λεπτό, ο Γιακούπι λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, όταν το πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Τριανταφύλλου.

Σιγά σιγά, το Αιγάλεω κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 37’ το δυνατό συρτό σουτ του Πασσά έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μένιου ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και εκεί που όλοι έλεγαν, ότι θα γίνει… μάχη, η λάθος εκτίμηση των αμυντικών του Αιγάλεω πέντε λεπτά αργότερα (42’) σε σέντρα του Μύρκου και το λάθος διώξιμο, έδωσε την ευκαιρία στον Τζανέτο να βάλει ξανά στο σκορ την Προοδευτική με συρτό-αδύναμο σουτ αιφνιδιάζοντας και τον Τριανταφύλλου.

Στην επανάληψη, οι «βυσσινί» ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Σουρλή να δείχνουν μουδιασμένοι από το γρήγορο γκολ της Προοδευτικής μη μπορώντας να ξεπεράσουν το «σοκ». Στο 53’, η εξαιρετική επίθεση των γηπεδούχων έβγαλε τον Τζανέτο μόνο του από τα αριστερά για να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Μαναριώτη ο οποίος έκανε το 3-1 στο άδειο τέρμα. Οι παίκτες του Σπάθα είχαν τα ηνία του ματς και στο 65ο λεπτό, ο Ζελέκου –τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του- ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με πολύ όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή. Όλα αυτά, όπου εκείνη τη στιγμή στην κεντρική μεγάλη εξέδρα του γηπέδου της Νίκαιας, γινόταν… χαμός (ξύλο οπαδών). Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μιχαηλίδη δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ, με τους «βυσσινί» να κατεβάζουν ταχύτητα –αφού ακολουθούν πέντε ακόμα δύσκολα ματς-, ενώ στο 88’ αποβλήθηκε ο Γιακούμπι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Μιχαηλίδης, Φίλος, Παγγουράς (Βοιωτίας)

Προοδευτική: Μένιος, Κουσουρής, Μύρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μπέλερης (70’ Σαμαράς), Γιακούπι, Ζαχαράτος (76’ Τσίτσης λ.τρ.), Μαναριώτης (61’ Ζελέκου), Τζανέτος, Ατματσίδης

Αιγάλεω: Τριανταφύλλου, Παπουτσής, Τζαφεράκης, Κωνσταντόπουλος, Μηλιώνης (69’ Θεμελίδης), Παπαθανασίου, Λοϊζίδης (57’ Μεχμέτογλου), Σταύρου, Ρούσσος (57’ Koντίζας), Πασσάς, Κοκιναράς

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 20:35