Γκλίναβος: Ο Τίκας είχε σκοπιμότητα!

Γκλίναβος: Ο Τίκας είχε σκοπιμότητα!

Λάβρος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΑΟ Βελισσαρίου απέναντι στον Καρδιτσιώτη ρέφερι.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 31/05/2016

Είναι απολύτως φυσιολογικό κατά τη διάρκεια του αγώνα να βρίσκονται στα... ύψη οι σφυγμοί των πρωταγωνιστών, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές, αλλά και των άμεσα ενδιαφερόμενων. Εξίσου φυσιολογικό θα μπορούσε να θεωρηθεί να είναι τα νεύρα τεντωμένα και τις πρώτες ώρες, μετά το τελευταίο σφύριγμα σε μία αναμέτρηση. Η σαφήνεια και η τονικότητα της φωνής, όμως, με τις οποίες μετέφερε ο Θωμάς Γκλίναβος τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά του ένα «γεμάτο» εικοσιτετράωρα μετά τον αγώνα του Αστέρα Πετριτή με τον ΑΟ Βελισσαρίου για την 5η αγωνιστική στον 5ο όμιλο των μπαράζ ανόδου, οδηγούν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα πως μιλούσε ένας άνθρωπος απόλυτα συνειδητοποιημένος για όσα έλεγε!

Πλήρως νηφάλιος και απόλυτα ήρεμος, μετά την κατάσταση εκνευρισμού στην οποία τον υπέβαλλε ο ανεκδιήγητος διαιτητής Τριαντάφυλλος Τίκας, ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ηπείρου μίλησε στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» και κατήγγειλε σκοπιμότητα από πλευράς του Καρδιτσιώτη ρέφερι, ο οποίος είχε ακόμη μία θλιβερή παρουσία. O κ. Γκλίναβος, Οινοποιός («Κτήμα Γκλίναβος») που δραστηριοποιείται στη Ζίτσα Ιωαννίνων, επέλεξε να κάνει αρχικά μία αναδρομή στην πορεία της ομάδας του στα μπαράζ, για να καταλήξει στο αποκορύφωμα, που δεν ήταν άλλο από την παράσταση του αποκαρδιωτικού ρέφερι.

«Από την αρχή των μπαράζ θέλαμε να δώσουμε τη μάχη στα ίσια. Επιθυμία μας ήταν να κάνουμε την αξιοπρεπή προσπάθειά μας και να είμαστε η μία από τις δύο ομάδες που θα πανηγύριζε την άνοδο. Δυστυχώς, από το πρώτο ματς στο Ελευθεροχώρι, είχαμε άσχημα δείγματα με την κάκιστη διαιτησία του κ. Τζοβάρα. Δεν δώσαμε σημασία, διότι σκεφτήκαμε πως ήταν απλά ένα ματς σε αυτή τη διαδικασία των μπαράζ. Σε αυτό το σημείο, θέλω να επισημάνω ότι δεν έχω σταθεί ποτέ στη διαιτησία, διότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη, και δεν μπορούμε να τους μεταφέρουμε τις ευθύνες των αγωνιστικών αδυναμιών. Όλα αυτά, βέβαια, όταν πρόκειται για λάθη» σημείωσε αρχικά ο «ισχυρός» άνδρας του ΑΟ Βελισσαρίου, για να εστιάσει στο προχθεσινό ματς, όπου η ομάδα του γνώρισε την καταδικαστική ήττα στην Κέρκυρα (2-1): «Ήμουν παλαιότερα δύο χρόνια παράγοντας στο Βελισσάριο, έχω δει πολλά, αλλά ήλπιζα ότι κάπου βρισκόμαστε σε μία αλλαγή. Αντιθέτως, είδα πάλι αυτές τις θλιβερές σφυρίχτρες, που για τους δικούς τους λόγους κάνουν όσα κάνουν. Ο προπονητής της αντιπάλου ομάδας, ο κ. Βασίλης Ξάνθης, άκουσα που δήλωσε πως δεν υπήρχε κάποια φάση, όπως πέναλτι ή γκολ οφσάιντ, που να έκρινε το παιχνίδι. Καλύτερα να επρόκειτο για μία φάση, όπου μπορεί να γίνει ένα λάθος, παρά να είχαμε αυτή τη συνολικά ανορθόδοξη διαιτησία. Ο κ. Τίκας είχε σκοπιμότητα! Δεν μας επέτρεψε να παίξουμε. Είχε από την αρχή του αγώνα εμπρηστικό ύφος, έδειχνε έλλειψη σεβασμού και περιφρόνηση απέναντι στους ποδοσφαιριστές, έδειξε αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα στον Παύλο Βαρτζιώτη μετά την ισοφάριση, ενώ έκλεισε τα μάτια κι εκείνος και ο αδερφός του (σ.σ. α' βοηθός Δ. Τίκας) σε εκτός φάσης χτύπημα που δέχθηκε ποδοσφαιριστής μας (σ.σ. Σταμούλης) από αντίπαλο! Αφού καταφέραμε να ανατρέψουμε και το σκορ και τη διαιτησία του, ήθελε να δείξει πάλι τον προκαθορισμένο σκοπό του. Σε ένα σημείο όπου το γήπεδο είχε κατηφορίσει προς την περιοχή των γηπεδούχων, άρχισε να συμπεριφέρεται και να σφυρίζει αλλοπρόσαλλα. Εξευτέλισε τη διοργάνωση και διαδικασία»!

Στον επίλογό του, ο Θωμάς Γκλίναβος σημείωσε: «Δεν έχει νόημα να καταστρέφουμε την υγεία μας και τους πόρους μας. Αργά ή γρήγορα θα μας ωθήσουν στην έξοδο. Πιο πολύ, όμως, λυπάμαι για τα παιδιά που έκαναν δίκαιο αγώνα και δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο».

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 19:25