Βεστάκης: Πίστη και θέληση έφεραν την επιτυχία

Βεστάκης: Πίστη και θέληση έφεραν την επιτυχία

Ο Λευτέρης Βεστάκης μιλά για την άνοδο της πρωταθλήτριας Χανίων στη Γ' Εθνική.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 31/05/2016

Για τους πολλούς, η ΑΕ Εργαζομένων ΙΝΚΑ πέτυχε ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα». Ομάδα χωρίς παρελθόν, χωρίς brand name, ουσιαστικά χωρίς προσδιορισμένο τόπο, βασισμένη ως ιδέα στην ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην Κρήτη και σε νησιά του Αιγαίου, κατόρθωσε αρχικά να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στα Χανιά και εν συνεχεία να ολοκληρώσει το έπος με την άνοδο στη Γ' Εθνική μέσω του 14ου ομίλου!

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, ήταν φυσική εξέλιξη για τον Λευτέρη Βεστάκη, ο οποίος ζει από κοντά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι που περιβάλλουν αυτή την ομάδα. Ο 30χρονος επιθετικός, αφιχθείς πέρσι το καλοκαίρι στους «ερυθρολεύκους», ήταν ένα από τα βασικά στελέχη σε αυτή την επιτυχία με τα 26 γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Χανίων και τα 4 που σημείωσε στη διαδικασία των μπαράζ. Ο έμπειρος φορ μίλησε λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της ανόδου.

«Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι πιστεύαμε πως θα τα καταφέρναμε εύκολα, όμως για εμάς έκπληξη δεν ήταν! Υπήρχε πίστη, υπήρχε θέληση και έτσι φτάσαμε στην επιτυχία» σχολίασε αρχικά και συνέχισε: «Κάναμε τη διαφορά, παίξαμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν η ομάδα που πήγαινε για το μηδέν».

Όσο για τη συνεργασία με τον προπονητή του, αλλά και το κλίμα στην ομάδα, υπογράμμισε: «Ο κ. Κατσούλης είναι πολύ καλός και έμπειρος προπονητής. Μας βοήθησε να φτάσουμε στην επιτυχία με τις γνώσεις του και την ηρεμία του. Είχαμε άψογη συνεργασία και πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Αναφορικά με τη δική του παρουσία στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ και αν αυτή θα ανανεωθεί και για την ερχόμενη χρονιά, ο Λευτέρης Βεστάκης ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διοίκηση και την ομάδα. Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω, όμως σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Μένει να μιλήσω και με τη διοίκηση».

Τέλος, ο χαρισματικός φορ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της πρωταθλήτριας Χανίων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ομάδα έχει ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχει νεαρούς με φιλοδοξία και πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι με τις κατάλληλες προσθήκες θα είναι ανταγωνιστική και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Από ό,τι ξέρω, υπάρχουν βλέψεις και για γήπεδο».