×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Βαζέχα: «Οι Έλληνες έχουν ταλέντο και πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες γιατί αυτοί είναι το μέλλον»

Βαζέχα: «Οι Έλληνες έχουν ταλέντο και πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες γιατί αυτοί είναι το μέλλον»
από
στις 20/02/2015

Κριστόφ Βαζέχα για όλους και για όλα! Αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ παραχώρησε ο αγαπημένος Πολωνός των φίλων του Παναθηναϊκού. Ο Βαζέχα δύο ημέρες πριν τη σέντρα στοη Λεωφόρο, στο ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό, μιλά για το σπουδαίο παιχνίδι και την μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λίγκα, ενώ επισημαίνει τις διαφορές του ΠΑΟ της δικής του εποχής με τον τωρινό.

 

Από εκεί και πέρα απαντά στο ερώτημα αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στους «πράσινους» μιλά για την Β' Εθνική και τον Φωστήρα, ενώ κάνει την δική του πρόταση για να βελτιωθούν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

-Να ξεκινήσουμε με την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον Φωστήρα από τους ποδοσφαιριστές, την διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο. Ποιος είναι ο κοινός στόχος;

 

Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στα πλέι άουτ. Από εκεί και πέρα,αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολο, θα παλέψουμε για την παραμονή μας στη Β' Εθνική. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι από την αρχή μέχρι σήμερα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο τέλος θα γίνει ταμείο.

 

-Ας πάμε στη μάχη κορυφής της Β' Εθνικής. Τι βλέπεται, ποιες ομάδες θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα;

 

 

Πιστεύω από τον δικό μας όμιλο, τον Νότιο, η ΑΕΚ, η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Σμύρνης είναι οι ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο. Στον Βόρειο όμιλο θεωρώ πως θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Ηρακλή, Λαμία και είτε θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου στα πλέι οφ είτε η ΑΕΛ.

 

-Στα μεγάλα σαλόνια τώρα... Θεωρείται πως ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου με δεδομένο πως υπάρχει και το ντέρμπι στη Λεωφόρο;

 

 

Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Οι έξι βαθμοί που έχει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο προβάδισμα ωστόσο όπως ανέφερες υπάρχει το ντέρμπι στην έδρα του Παναθηναϊκού. Γνώμη μου, πάντως, είναι πως και η δεύτερη θέση είναι επιτυχία για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε είναι μια νέα ομάδα, με καινούργια πρόσωπα και ακόμα χτίζεται. Σίγουρα παλεύουν τα παιδιά, ο Αναστασίου κάνει καλή δουλειά αλλά χρειάζεται χρόνο.

 

-Ποιος είναι οι βασικές διαφορές του Παναθηναϊκού της εποχής σας, που κατακτούσε πρωταθλήματα, με αυτόν των τελευταίων χρόνων που έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου;

 

Άλλες εποχές... Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Η βασική διαφορά όμως είναι στο οικονομικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός πλέον δεν είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να αποκτήσει πολλούς και μεγάλους παίκτες. Αυτό φαίνεται και στο ρόστερ του που έχει αδυναμίες. Για να μπορέσεις να παλέψεις σε τρεις διοργανώσεις πρέπει να έχεις ένα δυνατό και πλήρες ρόστερ. Αυτό ο Παναθηναϊκός, τώρα, δεν το έχει.

 

-Θα θέλατε να επιστρέψετε στον Παναθηναϊκό αναλαμβάνοντας κάποιο πόστο ή προτιμάτε τον ρόλο του πρώτου προπονητή;

 

 

Αυτή την στιγμή ασχολούμαι με αυτή την δουλειά. Ποτέ μη λες ποτέ αλλά τα τελευταία χρόνια είμαι πρώτος προπονητές σε ομάδες της Β' Εθνικής και έχω το μυαλό μου μόνο εκεί.

 

-Ο Βαζέχα τζούνιορ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθήνας και συγκεκριμένα τον Χολαργό. Θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα...

 

 

Κοίταξε... Το μέλλον, κακά τα ψέματα, μετά και την οικονομική κρίση βρίσκεται στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να τους προσέξουμε και να τους δώσουμε ευκαιρίες. Πρέπει να προσέξουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι τοπικές ομάδες. Να δώσουμε βάρος εκεί, να φτιάξουμε γήπεδα και εγκαταστάσεις γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Ο Έλληνας έχει ταλέντο αυτό είναι σημαντικό. Πρέπει, όμως, να αξιοποιηθεί.

 

-Τέλος, ποια είναι η άποψη σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι π.χ. στην ΕΠΟ όπως ο Τσιάρτας, ο Καραγκούνης ή ο Βαζέχα, έτσι ώστε να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους;

 

 

Εγώ πιστεύω πως αυτά τα παιδιά εκείνης της εποχής, δηλαδή του 2004 με την κατάκτηση του Euro μπορούν να βοηθήσουν. Έχουν τις γνώσεις. Για' μένα η μισή ΕΠΟ θα πρέπει να απαρτίζονταν από τους ανθρώπους του άθλου στην Πορτογαλία.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 15:59