«Η ομάδα πρέπει να έρθει στη Ριζούπολη!»

«Η ομάδα πρέπει να έρθει στη Ριζούπολη!»

Η νεότερη ιστορία του Απόλλωνα Σμύρνης έχει γραφτεί στη Ριζούπολη. Εκεί είναι η έδρα του, εκεί είναι το «σπίτι» του. Δεν νοείται αυτή η ομάδα να αγωνίζεται σε άλλο γήπεδο και δη σε εκείνο της Νέας Σμύρνης. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν -μέσω της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσαν στο γήπεδο της Ριζούπολης- οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα, καλώντας παράλληλα τους υπευθύνους της ΠΑΕ να συνετιστούν για να βρεθεί η «χρυσή» τομή στο ρήγμα που έχει προκύψει.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 08/10/2016
στην ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανησυχία, προβληματισμός, πικρία, αγωνία, ελπίδα. Είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που θα ένιωθε κανείς, αν έδινε το «παρών» χθες το απόγευμα στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Ριζούπολης, εκεί όπου η διοίκηση του Ερασιτέχνη Απόλλωνα παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις θέσεις της σχετικά με το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις της με την ΠΑΕ Απόλλων και το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στο γηπεδικό.

Ανησυχία για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρκού τμήματος, προβληματισμός για τις στοχεύσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες ενέργειες της ΠΑΕ, πικρία για τη διαπίστωση πως κατά πάσα πιθανότητα οι φίλαθλοι των κυανόλευκων δεν θα μπορούν να παρακολουθούν την ομάδα τους στην ιστορική της έδρα, αγωνία για το πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η διαμάχη, αλλά και ελπίδα πως έστω την ύστατη στιγμή θα υπάρξει αμοιβαία προσέγγιση των δύο πλευρών και παραμονή του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα στο «σπίτι» του.


Καταβέλος: Εχθρικές και καταστροφικές ενέργειες

Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη, προεξάρχοντος του Παναγιώτη Καταβέλου, έστειλαν το μήνυμά τους, καλώντας τους υπευθύνους της ΠΑΕ να συνετιστούν.

«Κάθε χρόνο γίνεται ένα μνημόνιο συνεργασίας, που καλύπτει ορισμένα έξοδα χρήσης και πάντα υπάρχει μία συνεννόηση. Υπογράφεται το μνημόνιο μεταξύ της ΠΑΕ, κάποιων εγγυητών και του ΓΣ. Τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την αποχώρηση του κ. Σταμάτη Βελλή, τις τύχες της ΠΑΕ ανέλαβε ο κ. Μονεμβασιώτης Έκτορας, υιός του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, με τον οποίο είχαμε κατά καιρούς συζητήσεις, διαφωνίες ή συμφωνίες. Πέρσι είχαμε διάφορες ατυχείς στιγμές στην προσπάθεια να ανέβει η ομάδα στην Α' Εθνική, έτσι φέτος είπαμε να αρχίσουμε νωρίς τις συζητήσεις για να τελειώσουμε νωρίς και όχι όπως πέρσι. Η ΠΑΕ ήθελε να κάνουμε 10ετές συμβόλαιο, κάτι που δεν γινόταν ούτως ή άλλως για καταστατικούς λόγους. Έγιναν συζητήσεις, υπήρξαν διαφωνίες, κυρίως για το οικονομικό, γιατί υπάρχουν έξοδα που τρέχουν. Προσπαθήσαμε να συμφωνήσουμε, όμως υπήρχαν έντονες διαφωνίες. Οι συζητήσεις κυμαίνονταν σε αυτά τα θέματα. Προτείναμε να δίνει η ΠΑΕ 3.500 ευρώ για τους ημερήσιους αγώνες και 4.500 ευρώ για τους βραδινούς. Το συνολικό ποσό θα έφτανε το πολύ τις 80.000 ευρώ και όχι τα ποσά που διαδίδονται» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων, για να συνεχίσει σε πιο έντονο ύφος: «Ήταν πολύ επιθετική και εχθρική η αντιμετώπιση της ΠΑΕ! Όχι απλώς δεν ήθελε να συμφωνήσουμε ο κ. Μονεμβασιώτης, αλλά συνέχισε τις εχθρικές ενέργειες, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καταστροφικές! Είχε προετοιμάσει από καιρό με τον κ. Θεοχαρίδη, επικεφαλής των ακαδημιών του συλλόγου, να κάνουν ακαδημίες και διάλεξαν το γήπεδο Κάτω Αχαρνών, το οποίο χρησιμοποιούμε κι εμείς ως δεύτερη έδρα για τις ακαδημίες. Κατά σύμπτωση διάλεξαν εκείνο το γήπεδο, κατά σύμπτωση έπιαναν τους γονείς και τους έλεγαν 'εδώ να φέρνετε τα παιδιά, εδώ είναι η ΠΑΕ'! Επίσης, επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, επειδή λέει εμείς είμαστε τοξικοί! Πάνε που; Στον αιώνιο εχθρό μας, τον Πανιώνιο, που μας έχει ρίξει τρεις φορές στη Β' Εθνική! Αφήστε που εκεί δεν έπρεπε να δεχθεί ούτε ο Ερασιτέχνης, ούτε η ΠΑΕ».

«Ας κατέβει από εκεί που είναι»

Στον επίλογό του, εμφανώς φορτισμένος, ο Παναγιώτης Καταβέλος τόνισε: «Δεν νοείται ο Απόλλων να μην παίζει στη Ριζούπολη! Από το 1948 ο Απόλλων παίζει στη Ριζούπολη και ποτέ κανείς δεν είχε διανοηθεί να πει 'φεύγω'. Σε όλα τα γήπεδα οι ΠΑΕ συνεννοούνται με τον ιδιοκτήτη, είτε είναι Δήμος είτε κράτος, για τα έξοδα χρήσης. Οι άνθρωποι ήθελαν όλο το γήπεδο για χρήση για να μην έχουν έξοδα ουσιαστικά. Δεν διανοούμαστε να παίζει ο Απόλλων αλλού! Το μόνο που ζητάμε, είναι συνεννόηση για τα έξοδα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε τα έξοδα μίας Ανώνυμης Εταιρείας. Είναι δυνατόν να λέει ότι θέλουμε να διώξουμε τη διοίκηση; Όλοι εδώ αγαπάμε τον Απόλλωνα! Ο Απόλλων είναι η ομάδα της φτωχολογιάς, της Σμύρνης. Όλοι αγαπάνε τον Απόλλωνα, όλοι θέλουν η ομάδα να πηγαίνει καλά και να ανέβει στην Α' Εθνική! Υπάρχουν πάρα πολλοί, και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκού και ΑΕΚτζήδες που αγαπούν τον Απόλλωνα. Ας αλλάξει νοοτροπία και σκέψη, ας καταλάβει ότι η ομάδα πρέπει να έρθει εδώ! Ας κατεβεί από εκεί που είναι! Οι φίλαθλοι δεν θέλουν πολλά, μόνο η ομάδα να είναι εδώ πέρα και αυτός να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Πρέπει να είναι εδώ η ομάδα για να τη βοηθούν και οι φίλαθλοι. Ριζούπολη, εδώ είναι η έδρα του Απόλλωνα».

Φόρτωμας: Ο Απόλλων στο σπίτι του!

Από τη δική του πλευρά, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αριστοτέλης Φόρτωμας, σημείωσε: «Έχουμε δεχθεί λάσπη, έχουμε δεχθεί ύβρεις, με συνεχή εξώδικα, με συνεχή ψεύδη. Έχουμε κάνει ατέρμονες συζητήσεις επί δύο χρόνια με τον κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Ολοι εμείς που συναλλασσόμαστε, που συζητάμε μαζί του, πρέπει να είμαστε τρελοί ή πρέπει να έχει διπλή προσωπικότητα. Μόνο αυτός είναι καλά! Έχει το προνόμιο να δημιουργεί ψευδείς καταστάσεις και μυθεύματα. Αναφέρει ότι ο ΓΣ Απόλλων ζητά 130.000 ευρώ. Έχει το θράσος να λέει ότι ο ΓΣ έχει τέτοιες αξιώσεις! Πρέπει να γνωρίζει πως ο ΓΣ αντέχει, υπομένει και δεν φοβάται ούτε μηνύσεις, ούτε αγωγές. Το μόνο που κάνει, είναι να ενδυναμώνει τον ΓΣ που έχει μία φωνή 'ο Απολλων στο σπίτι του'. Μάλιστα, έχει και το προνόμιο να διαστρεβλώνει την ιστορία του Απόλλωνα. Δημιούργησε ερασιτεχνική ομάδα με το όνομα 'Ελαφρά Ταξιαρχία', μετατρέποντας τον Αετό Πεύκης και βάζοντας ως έμβλημα του σωματείου τον ελληνορθόδοξο... Άγιο Απόλλωνα! Ο Απόλλων θα ζήσει, αυτό να ξέρουν. Είμαστε εδώ οι θεματοφύλακες του Απόλλωνα. Θέλουμε να πρυτανεύσει η λογική, να αφήσει τους λεονταρισμούς και να επανέλθει στον Απόλλωνα».

Στο ίδιο πνεύμα κυμάνθηκε και οι τοποθέτηση του μέλους Ευάγγελου Λαμπρινού, ενώ δεν έλειψαν εκείνοι που εκτιμούσαν πως «ούτε τζάμπα δεν θα επιστρέψει η ΠΑΕ, γιατί έχει άλλες βλέψεις».

Η ουσία είναι πως μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει χάσμα που, μάλιστα, δείχνει να είναι αγεφύρωτο...

*Φωτο (από αριστερά προς τα δεξιά): Ευάγγελος Λαμπρινός, Αριστείδης Καμάρας, Παναγιώτης Καταβέλος, Αριστοτέλης Φόρτωμας

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 13:28