Έξι φορές «αναβολή» και... συνεχίζεται!

Έξι φορές «αναβολή» και... συνεχίζεται!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο ανωμαλίας. Το «λένε» και οι... αριθμοί.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 09/11/2016
στην ΔΙΑΦΟΡΑ

Τη δική τους θέση και, μάλιστα, με αξιώσεις διεκδικούν τα τελευταία χρόνια οι... αναβολές στο αγωνιστικό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου που διοργανώνονται σε εθνικό επίπεδο στη χώρα μας. Με τη σημερινή απόφαση από πλευράς Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ για επ' αόριστον αναστολή των πρωταθλημάτων, φτάσαμε αισίως στις έξι φορές που αναβάλλονται αγώνες επίσημων διοργανώσεων τους τελευταίους 26 μήνες, από το ξεκίνημα δηλαδή της σεζόν 2014-2015, ήτοι μία απόφαση για αναβολή κάθε περίπου τέσσερις μήνες!

Θα πρέπει να διευκρινιστεί, μάλιστα, ότι, εις ένδειξη μεγαλοψυχίας, αγνοήθηκαν κατά την καταμέτρηση οι περιπτώσεις στις οποίες αναβλήθηκαν πρωταθλήματα για... εξωαγωνιστικούς λόγους, όπως για παράδειγμα οι δύο εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν μέσα στο 2015.

Το pamebala.gr παρουσιάζει αναλυτικά τις έξι φορές «αναβολή», μέχρι την επόμενη!


30 Σεπτεμβρίου 2014: Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, κατόπιν απόφασης της Γ.Γ.Α., εις ένδειξη πένθους για τον χαμό του φίλαθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, που είχε αποβιώσει δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, στο ματς με τον Ηρόδοτο.


14 Νοεμβρίου 2014: Αναβολή των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μετά από απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίζει διαιτητές στους αγώνες, εξαιτίας της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο.


24 Φεβρουαρίου 2015: Αναβολή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων μετά από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, ύστερα από επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου, πριν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.


6 Μαΐου 2016: Αναβολή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ μετά από απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, «κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ», όπως ανέφερε η επίσημη αιτιολογία.


19 Αυγούστου 2016: Αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μετά από απόφαση του -τότε- Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με αφορμή την «αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως είχε διαμορφωθεί λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας».


9 Νοεμβρίου 2016: Αναστολή των εθνικών πρωταθλημάτων μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, εξαιτίας της καταστροφής της οικίας του Γιώργου Μπίκα από πυρκαγιά ή εμπρησμό.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 22:02