×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 559

Πέταξε στους «4» ο Αετός, απέκλεισε την Προοδευτική!

Πέταξε στους «4» ο Αετός, απέκλεισε την Προοδευτική!

Εκπληκτικός ο Αετός Κορυδαλλού, έριξε... βόμβα στο Κύπελλο Πειραιά και απέκλεισε την Προοδευτική στους «8» του θεσμού!

από
στις 27/01/2016

Την έκπληξη πραγματοποίησε ο Αετός Κορυδαλλού το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς έφυγε νικητής από το γήπεδο του Ρέντη με 1-0 κόντρα στην Προοδευτική και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο ουδέτερο γήπεδο του Ρέντη «Σταύρος Μελισσουργός», λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην Προοδετική, με τους «βυσσινί» να χάνουν τη δύναμη την έδρας τους. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και το εισιτήριο στην επόμενη φάση μπήκε με... περιπετειώδη τρόπο. Στο 75ο λεπτό, ο Ξενιτόπουλος εκτέλεσε έξυπνα το κόρνερ με τη μπάλα να πηγαίνει συρτά προς το πρώτο δοκάρι και την άμυνα της Προοδευτικής με τον Μένιο να μπαίνουν σε κίνδυνο. Μέσα στην αναπουμπούλα, ένα πόδι (του Μπερίσα) έσπρωξε την μπάλα προς τα δίχτυα, ο Μένιος κατάφερε να τη διώξει, όμως ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου έδειξε σέντρα παρά τις... αμφιβολίες του βοηθού. Μάλιστα, οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τόσο σε φάουλ πάνω στον Μένιο στη μικρή περιοχή αλλά και πως η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

Γενικά το παιχνίδι από την αρχή εξελίχθηκε στη δύναμη, τα σκληρά μαρκαρίσματα και τη συγκέντρωση των δύο ομάδων κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα. Οποια φάση δημιουργήθηκε στο πρώτο μέρος ήταν από μακρινά σουτ, χωρίς να... κουράζονται οι Μένιος και Θωμόπουλος. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν το... καλό κομμάτι του ματς!

Και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πιο επιθετικές διαθέσεις, με το πρώτο λάθος να γίνεται από πλευράς Αετού -στην άμυνα- στο 54ο λεπτό και τον Ποτουρίδη να μπαίνει στην περιοχή από τα πλάγια. Το πλασέ του όμως βρήκε ελάχιστα στον ήδη εξουδετερωμένο Θωμόπουλο και με τη βοήθεια των αμυντικών που είχαν επιστρέψει η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 60', ο Ζαχαράτος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Θωμόπουλος στην αριστερή του γωνία μπλόκαρε την μπάλα.

Η γκρίνια από πλευράς «βυσσινί» αυξανόταν, ειδικά από τα σφυρίγματα του διαιτητή Ντουμιτρέσκου, και στον αντίποδα οι «κιτρινόμαυροι» να τρέχουν για το γκολ που τους έδινε την πρόκριση. Εν τέλει, στο 75ο λεπτό έγινε το... μοιραίο για τους τυπικά γηπεδούχους. Το παιχνίδι στη συνέχεια άνοιξε, με το σύνολο του Σπάθα να ψάχνει την ισοφάριση, ωστόσο στο 90' το ματς πήρε φωτιά. Το γυριστό του Μπέλερη στην περιοχή βρήκε τα σώματα των αμυνόμενων του Αετού με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ και όλους τους παίκτες της Προοδευτικής να τρέχουν στον διαιτητή και τον επόπτη φωνάζοντας για χέρι. Εξαλλος ο πάγκος αλλά και ο... πρόεδρος της Προοδευτικής Βασίλης Κατσαρός που μπήκε τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει παράπονα!

Οι διακοπές λόγω αλλαγών, τραυματισμών και παραπόνων ανάγκασαν τον διαιτητή να κρατήσει 8 λεπτά καθυστερήσεις. Στο 97', οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 0-2 όταν ο Λέσι σε άδειο τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα έστειλε τον Αετό στην επόμενη φάση για να αντιμετωπίσει την Οδηγήτρια.

Διαιτητής: Ντουμιτρέσκου Ρ., Zερβάκης Γ., Καλημέρης Ν.

Προοδευτική: Μένιος, Κουσουρής, Ξυγκάκης (85' Ζελέκου), Ζίζηλας, Σαμαράς, Μπέλερης, Γιακούπι, Δηλαβέρης (21' Ποτουρίδης), Μπιτσάνης, Ζαχαράτος (68' Μύρκος λ.τρ.), Μαναριώτης

Αετός Κορυδαλλού: Θωμόπουλος, Κούντουρας, Ξενιτόπουλος, Κεφαλίδης, Σύρμας, Σιδηρόπουλος, Καλέργης, Λέσι, Κράσι (72' Μπερίσα), Μούτσας (86' Τουλουβασίλης), Δρυμούσης 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 18:41