Χανιά-Καλαμάτα 1-2: Τα πλήγωσε ένας πρώην!

Χανιά-Καλαμάτα 1-2: Τα πλήγωσε ένας πρώην!
από Βασίλης Βουτσινάς
στις 15/12/2021

Με μεγάλο πρωταγωνιστή έναν πρώην Χανιώτη, τον Γιάννη Λουκίνα, η Καλαμάτα απέδρασε από τα Περιβόλια επικρατώντας των Χανίων με 1-2 για την 8η αγωνιστική του νότιου ομίλου της Super League 2. Τέταρτη σερί νίκη για το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου, δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.

Τα Χανιά έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 στο 17ο λεπτό. Ο Μπαΐροβιτς βρέθηκε εξ επαφής με τον Ταΐρη, έκανε το πλασέ το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Η Καλαμάτα ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 34' ο Λουκίνας έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ψιλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Στην επανάληψη τα Χανιά έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι. Στο 58ο λεπτό ο Βασιλόγιαννης συνεργάστηκε με τον Μπαΐροβιτς και ο τελευταίος με σουτ έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους και λίγο έλειψαν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο στο 64'. Ο Βασιλόγιαννης έκανε το γύρισμα και ο Μπαΐροβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε.

 

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, η Καλαμάτα κατέληξε να είναι αυτή που χαμογέλασε στο τέλος. Σκόρερ και πάλι ο Λουκίνας. Στο 84ο λεπτό και μετά από αντεπίθεση, ο Κωνσταντινόπουλος έβγαλε τη σέντρα και ο σέντερ φορ της Μαύρης Θύελλας εκτέλεσε για δεύτερη φορά την πρώην ομάδα του γράφοντας το τελικό 1-2.

Με τη νίκη αυτή η Καλαμάτα ανέβηκε στην 6η θέση με 12 βαθμούς, 4 παραπάνω από τα Χανιά τα οποία υποχώρησαν στη 10η θέση.

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ισσα (Αθηνών) – Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
4ος διαιτητής: Στάμος (Ηλείας)

Κίτρινες κάρτες: Τριανταφυλλάκος (23′), Σκεντεράι (90+4′), Κογιέτε (90+5′)

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος) Κατσιμήτρος, Πατάπης (55′ Κολλάς), Ζιούλης, Παντεκίδης, Καμαρά (69′ Κόλα), Παναγιωτούδης (90′ Βασιλακάκης), Κάρλος (69′ Μασούρας), Τριανταφυλλάκος (55′ Κογιέτε), Βασιλόγιαννης, Βάρκας, Μπαΐροβιτς.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μοζέρ (70′ Σκεντεράι), Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Τσαγκαλίδης (70′ Μαβινγκά), Αναστασόπουλος, Ματέους (85′ Τσελεπίδης), Τάτος, Φελίπε (58′ Παυλίδης), Λουκίνας (85′ Μαρκόφσκι)

@Photo credits: messinialive