Ο 19χρονος Χερίδης έστειλε την ΑΕΛ στην κλήρωση της SL2 της επόμενης σεζόν!

Ο 19χρονος Χερίδης έστειλε την ΑΕΛ στην κλήρωση της SL2 της επόμενης σεζόν!

Οι πράσινοι έδωσαν συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις και μετά την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ Β (3-3) έδωσαν νέο χαστούκι στους Λαρισαίους

από Παμε Μπάλα
στις 07/04/2024

 

 

Σπουδαία νίκη με ανατροπή (3-2) πέτυχε ο Μακεδονικός απέναντι στην ΑΕΛ για την 4η αγωνιστική των Play-Off του Α ομίλου της Super League 2. Ένα απόγευμα που θα θυμάται ο 19χρονος Αντώνης Χερίδης που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των «πρασίνων» στο ντεμπούτο του ως βασικός, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 90’+4′ ο Άλμπερτ Σιμόνι!

Την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα είχαν οι «πράσινοι» μόλις στο 34ο δευτερόλεπτο. Ο Χερίδης βρέθηκε τετ-α-τετ στα καρέ του Σουλούκου έπειτα απο ασίστ του Ζαφειράκη, όπου και επιχείρησε να πλασάρει με τον τερματοφύλακα των βυσσινί να αποκρούει.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν απο νωρίς το σκόρ στο 5′ με γκόλ του Κώστα Παπαγεωργίου, έπειτα απο σούτ εντός περιοχής! Μάλιστα, η ΑΕΛ «άνοιξε» και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και πίεζε ψηλά αναγκάζοντας τους παίκτες του Μακεδονικού να προβούν σε ατοπήματα, τα οποία πλήρωσαν στο 15′ ξανά με γκόλ του Παπαγεωργίου, έπειτα απο συρτό σουτ!

Μέσα στα επόμενα 5 λεπτά η ομάδα του Πάυλου Δερμιτζάκη δημιούργησε ακόμα μια ευκαιρία, με τον Κοσονού να σουτάρει λίγο έξω απο την εστία μετά απο λάθος μεταβίβαση του Γρομητσάρη.

Μετά το μισάωρο, ο Μακεδονικός ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκόρ στο 37′ μετά απο σούτ του Κουλούρη σε αντεπίθεση, το οποίο πέρασε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου!

Ωστόσο, στο 42′, έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη παιχνιδιού, ο Ζαφειράκης συνεργάστηκε με τον Λυμπεράκη που έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Κουλούρης σούταρε απο πλάγια θέση, με τον Σουλούκο να διώχνει και τον Χερίδη να εκμεταλλεύτεται τη στιγμή και να πλασάρει στην εστία πετυχαίνοντας το 1-2!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Μακεδονικό, με τον Χερίδη να ισοφαρίζει πετυχαίνοντας το 2-2 στο 55′ με κεφαλιά, παίρνοντας την επαναφορά της μπάλας από το οριζόντιο δοκάρι, στο οποίο την είχε στείλει μετά από τετ-α-τετ με τον Σουλούκο!

Ένα λεπτό αργότερα ο Στέλιος Μαλεζάς «έριξε» στο παιχνίδι τον Σιμόνι με σκοπό να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή. Με την ΑΕΛ να μοιάζει εξουθενωμένη όσο ο χρόνος κυλούσε, και με τον Μακεδονικό ορεξάτο επιθετικά, ήρθε η έξυπνη κάθετη μπαλιά του Μελετίδη στον Σιμόνι στο 84′ με τον ίδιο να ανατρέπεται στη μικρή περιοχή από «αγκαλιά» του Ηλιάδη, ωστόσο ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες.

Η λύτρωση για τους «πράσινους» και η επιστροφή στα τρίποντα ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα απο σούτ του Μπουλάτοβιτς έξω από την περιοχή, με τον Σουλούκο να αποκρούει στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και τον Σιμόνι να παραμονεύει για να σκοράρει το νικητήριο γκολ!

Ο Μακεδονικός ανέβηκε στη 4η θέση της βαθμολογίας των Play-Off, ξεπερνώντας την ΑΕΚ Β και κοιτάει μπροστά για τη 5η αγωνιστική όπου και θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου, με σκοπό να κυνηγήσει τη τρίτη θέση στη κατάταξη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Γρομητσάρης, Πέδρο Λούκας, Λυμπεράκης (71′ Μπουκουβάλας), Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (64′ Μελετίδης), Χάσεκ, Κουλούρης (56′ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης (71′ Ραμίρεζ), Χερίδης (56′ Σιμόνι)

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαγεωργίου Α., Ηλιάδης, Μαιδανός (61′ Παπαδόπουλος), Θωμαίδης, Παπαγεωργίου Κ. (71′ Κόσιτς), Στίνα (61′ Αντράντα), Μαυριάς (46′ Νίνο), Κοσονού (61′ Πεντρόσο), Φατάι

makedonikos.gr