Σ.Κουζέλης (Άγιος Θωμάς): «Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία της ομάδας»

Σ.Κουζέλης (Άγιος Θωμάς): «Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία της ομάδας»
από Παύλος Χυτήρης
στις 28/12/2021

Προέρχεται από τα «φυτώρια» της ομάδας, έχει επιστρέψει από το καλοκαίρι στο «σπίτι» του και ξεχωρίζει στο δεξί άκρο της πλέον επιτυχημένης αμυντικής γραμμής του Αγίου Θωμά, που αποτελεί αναμφισβήτητα την έκπληξη των Αθηνών έχοντας κάνει το 10Χ10 στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ και έχοντας φτάσει με το σπαθί του στα προημιτελικά του κυπέλλου. 

Ο Στέφανος Κουζέλης, μιλά στο Πάμε Μπάλα για την έως τώρα πορεία, τις ιστορικές στιγμές στον θεσμό του κυπέλλου και τους μελλοντικούς στόχους.

 

Αρχικά θέλω να μου πεις ένα γενικότερο σχόλιο για την εξέχουσα πορεία της ομάδας. Υπάρχει κάποιο "μυστικό" της επιτυχίας;

Πραγματικά η μέχρι στιγμής πορεία μας είναι εξαιρετική και όλο αυτό οφείλεται στο πολύ καλό κλίμα που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας.
Είναι σημαντικό για μια ομάδα, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, να έχει ηρεμία και καλό κλίμα έτσι ώστε να μπορεί να προοδεύει. Αυτό το έχουμε καταφέρει και φαίνεται στην μέχρι τώρα πορεία μας.

 

Καθαρά σε θέμα ποιότητας, θεωρείς ότι η ομάδα υπερτερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις υπόλοιπες της κατηγορίας ή είναι εξ ολοκλήρου θέμα κλίματος και χημείας;

Θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός και των δυο παραγόντων. Αρχικά, όντως στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και ποιότητα που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την πορεία. Ύστερα και το κομμάτι του κλίματος, όπως είπα και πριν , έχει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα έτσι ώστε να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα.

 

Σίγουρα η επιτυχία του Αγίου Θωμά είναι κάτι το συνολικό. Αλλά ισχύει ότι η άμυνα κερδίζει τα πρωταθλήματα; Μόλις 4 γκολ παθητικό και 8 ανέπαφες εστίες.

Όταν μια ομάδα καταφέρνει να κρατάει πίσω το μηδέν όντως όλα ξεκινάνε από μια άλλη βάση. Η αμυντική μας λειτουργία έχει αποδώσει παρά πολύ καλά και αυτό φαίνεται από τα ελάχιστα τέρματα που έχουμε δεχτεί.

 

Σε ποιο ποσοστό είναι και δουλειά προπονητή αυτή η επιτυχία;

Μια ομάδα για να επιτύχει τους στόχους της εκτός από καλούς παίκτες και οικογενειακό κλίμα χρειάζεται και την σωστή καθοδήγηση έτσι ώστε να πάει μπροστά. Έτσι λοιπόν, η δουλειά προπονητή παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία κατά μεγάλο ποσοστό. Το πλάνο των προπονητών μας, το οποίο ακολουθούμε στον μέγιστο βαθμό, έχει βοηθήσει αρκετά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

 

Στον Άγιο Θωμά είσαι από μικρή ηλικία. Αισθάνεσαι κατά κάποιον τρόπο δικαιωμένος για την επιστροφή σου μετά το πέρασμα από τον Πανιώνιο Καισαριανής;

Τα 2 χρόνια που ήμουν στον Πανιώνιο Καισαριανής ήταν ένας σημαντικός σταθμός για μένα καθώς γνώρισα εξαίρετους ανθρώπους και φίλους με τους οποίους πανηγυρίσαμε και άνοδο μαζί. Η επιστροφή μου στον Άγιο Θωμά αποτελεί δικαίωση για μένα, καθώς κατάφερα να επιστρέψω στην ομάδα που ήμουν από μικρός και με την οποία με δένουν πολλά συναισθήματα και να έχω ενεργό ρόλο στην μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία.

 

Αν και προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, υπάρχει για εσένα κάποιος φόβος υποσυνείδητης χαλάρωσης στο πρωτάθλημα;

Η ομάδα μας αποτελείται τόσο από έμπειρους παίκτες όσο και από έμπειρους προπονητές και παράγοντες οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα να μην χαλαρώσει και να συνεχίσει στο μέγιστο της απόδοσης της. Σίγουρα θα υπάρξουν διακυμάνσεις στην απόδοση όμως όχι σε βαθμό στον οποίο θα κινδυνέψουμε.

 

Πέρα από την εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, η ομάδα δείχνει την δυναμική της και στο Κύπελλο βρισκόμενη πλέον στα προημιτελικά. Πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία του Κυπέλλου;

Πραγματικά ζούμε μοναδικές στιγμές οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες τόσο στην μνήμη μας όσο και στην ιστορία της ομάδας καθώς είναι η πρώτη φορά που φτάνει τόσο μακριά στον θεσμό του κυπέλλου. Έχουμε καταφέρει να αποκλείσουμε ομάδες υψηλότερης κατηγορίας και αυτό μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

 

Δύο προκρίσεις στα πέναλτι. Θέμα εμπειρίας;

Καταφέραμε να διαχειριστούμε καλά τα παιχνίδια και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του να παίζεις με ομάδα καλύτερης κατηγορίας . Η πορεία των αγώνων μας έστειλαν στην διαδικασία των πέναλτι, όπου δείξαμε ψυχραιμία και καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση.

 

Πλέον ποιός είναι ο στόχος σχετικά με το κύπελλο; Κάνετε μεγάλα όνειρα;

Σίγουρα πιστεύουμε στο όνειρο και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε.

 

Μια σούμα για το 2021 από ποδοσφαιρικής άποψης;

Το 2021 ήταν μια ακόμη  δύσκολη χρόνια με την πανδημία, η οποία ταλαιπώρησε αρκετούς ανθρώπους. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή καθώς η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό σε έναν άνθρωπο.
Η διαδικασία με τα rapid test μπορεί να είναι κουραστική για τους περισσότερους πριν τον αγώνα, όμως είναι ένα σημαντική για την προστασία της υγείας μας .

 

Τι θα ήθελες να συμβεί μέσα στο 2022;

Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να είναι υγιείς και να ξεπεράσουμε επιτέλους αυτό το εμπόδιο της πανδημίας. Από ποδοσφαιρική άποψη, θα ήθελα η ομάδα μου να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο κύπελλο.

Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ είναι υγεία σε όλο τον κόσμο και πολλά χαμόγελα τα οποία λείπουν από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Να έχουμε μια καλή χρόνια γεμάτη επιτυχίες και δύναμη σε όλο τον κόσμο.
Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 17:28