Ν. Φουτράκης στο Πάμε Μπάλα: «Η εσωτερική μάχη δίνεται με τον εαυτό μου»

Ν. Φουτράκης στο Πάμε Μπάλα: «Η εσωτερική μάχη δίνεται με τον εαυτό μου»
από Παύλος Χυτήρης
στις 10/01/2022

Ο Νίκος Φουτράκης, ο ταλαντούχος πορτιέρε της Κηφισιάς που πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στην Διάνα μιλάει στο Πάμε Μπάλα για την ομάδα της Ηλιούπολης, την συνέχεια της σεζόν και τους προσωπικούς του στόχους.

Ο νεαρός τερματοφύλακας αγωνίστηκε στην Διάνα με μορφή δανεισμού και διέκοψε την συνεργασία του της προηγούμενες μέρες. Πλέον ανήκει ξανά στο δυναμικό της Κηφισιάς και αναμένεται να αποφασίσει σύντομα την επόμενή του κίνηση. 

 

Αρχικά θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για την μισή αυτή σεζόν με την Διάνα. Προσωπικά τι αποκόμισες;

Αποκόμισα νέες εμπειρίες καθώς μπήκα πρώτη φορά σε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πέρα όμως από τις εμπειρίες έκανα καινούριες φιλίες συν ότι έμαθα πολλά από τα πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα όπως και από τους προπονητές μου που σίγουρα θα με βοηθήσουν στη συνέχεια.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν είχε την πορεία που μπορούσε και που περίμενε ο κόσμος. Τι πιστεύεις ότι «στράβωσε» τελικά;
Προέκυψαν κάποια αποτελέσματα τα οποία ήταν άτυχα για την ομάδα καθώς ήμασταν εμφανώς καλύτεροι από τον αντίπαλο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τα ματς και χάναμε στις λεπτομέρειες.
Πιστεύεις πως τελικά η αποχώρηση Τσαμόπουλου ήταν η καλύτερη λύση;
Από τη στιγμή που αποφάσισε ο προπονητής να διακόψει τη συνεργασία του σίγουρα θα είχε κάποιους λόγους. Τώρα με το αν ήταν η καλύτερη λύση θα φανεί στο τέλος της χρονιάς.
Άλλαξαν πράγματα εντός της ομάδας με την έλευση του νέου προπονητή;
Άλλαξαν μερικά πράγματα στη φιλοσοφία της ομάδας και στη νοοτροπία μας.
Τι πιστεύεις ότι ακολουθεί για τους (πλέον πρώην) συμπαίκτες σου στο υπόλοιπο της σεζόν;
Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και έχουν ως στόχο το κύπελλο και τη παραμονή στη κατηγορία. Για την παραμονή πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης και θα τα καταφέρουν. Όσον αφορά το κύπελλο έχουν δύσκολο έργο αλλά όχι ακατόρθωτο καθώς είναι ακόμα στη μάχη ομάδες από τη Γ εθνική καθώς και πολύ καλές ομάδες από την ΕΠΣΑ και θα είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός θεσμός.
Πλέον ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες; Θα προτιμούσες ας πούμε να εδραιωθείς ως βασικός σε κάποια άλλη ομάδα της ΕΠΣΑ ή να βρεθείς σε κάποια παραπάνω κατηγορία και να δώσεις μια «εσωτερική μάχη»;
Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι και να ανεβαίνω επίπεδα. Η εσωτερική μάχη δίνεται με τον εαυτό μου κρίνοντας ποια είναι τα λάθη μου προσπαθώντας να τα βελτιώσω. Για το που θα αγωνίζομαι θα βάλω τα πράγματα κάτω θα σκεφτώ τι είναι καλύτερο και θα πάω σε όποια ομάδα ικανοποιήσει τα θέλω μου και τους στόχους μου .
Τέλος, εύχομαι υγεία και εύχομαι η πανδημία του κορονοϊού να μην σταθεί εμπόδιο σε κανέναν να πετύχει τους στόχους του.
Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 20:16