Γ.Σ. της ΕΠΟ ή βόθρος σκανδάλων..; (Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος)

Γ.Σ. της ΕΠΟ ή βόθρος σκανδάλων..; (Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος)
από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 03/07/2017
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Το ζήσαμε κι αυτό….

Δεν λέω ήταν μια εμπειρία …αλλά υπάρχουν στην ζωή οι καλές εμπειρίες ,όπως και οι τραυματικές εμπειρίες!

Στην συγκεκριμένη ιστορική Γ.Σ. της ΕΠΟ(30/06/2017) όσοι παραβρέθηκαν μάλλον έφυγαν με το στόμα ανοιχτό.

Όχι γιατί δεν γνωρίζουν τόσα χρόνια τι επικρατούσε σε ένα από τα πιο βρώμικα πρωταθλήματα του κόσμου ,αλλά γιατί επιτέλους ακούστηκαν φωνές….

Δυνατές φωνές που εμπεριείχαν  έντονη δυσοσμία σκανδάλων και πρακτικών που έφεραν σε τέλμα  αγωνιστικό και οικονομικό την Ελληνική Ομοσπονδία.

Η αλήθεια είναι ότι προς στιγμή ντράπηκα διότι ανάμεσα σε όλους υπήρχαν εκπρόσωποι των θεσμών(FIFA- UEFA) που σαφώς και θα τους έπεσαν τα μαλλιά με όλο αυτό το θίασο της πλήρους υποκριτικής ανάμεσα σε πρώην και νυν.

 Το ποδόσφαιρο μας σαφώς και είναι καθ εικόνα  μια πτυχή της κοινωνίας μας που βιώνει μια βίαιη αναπροσαρμογή με κατεύθυνση την φτώχεια και την επανίδρυση του κράτους.

Στην σκιά λοιπόν μιας σάπιας κοινωνίας έρχεται και το κερασάκι του ποδοσφαίρου με το πακτωλό εκατομμυρίων να αλλάζουν χέρια ,τσέπες και θυρίδες.

Όλα αυτά στο βωμό ενός πρωταθλήματος , ενός κυπέλλου και ενός «πλαστού» εισιτηρίου για τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αίσχος ντροπή και αηδία αισθάνθηκα όχι μόνο εγώ, αλλά είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι που επί 6 περίπου ώρες ακούσαμε για το πώς χρέωναν τα σήματα των διαιτητών από 2.500 ευρώ σε 40.000 ευρώ!!!!

Με κίνδυνο να πάθουμε καρδιακή προσβολή ακούσαμε για το πώς ένα αεροπορικό εισιτήριο από 300 ευρώ κοστολογήθηκε 1000 ευρώ !!!

Εμβρόντητοι επίσης μείναμε σε εκείνο τον απίστευτο διάλογο μεταξύ των κ.κ. Δημητρίου και Τζανόπουλου για τα οδοιπορικά της ντροπής στην πλάτη του άμοιρου ελληνικού λαού.

Επί δέκα λεπτά ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για τα χρήματα που έπαιρναν ως οδοιπορικά κατά την θητεία της αμαρτωλής διοίκησης.

Τι να γράψουμε και τι να πούμε για τα τεράστια σκάνδαλα της κάρτας υγείας  και του TRAVEL PLAN…..

Όχι….  δεν εννοώ πως είμαστε «μικροί»  για να ασχοληθούμε με τόσο σκοτεινά και  επικίνδυνα σκάνδαλα.

Απλά θεωρώ πως οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με την ΕΠΟ είναι μετρ και επιστήμονες της αραχτής και του βολέματος.

Άνθρωποι που ασέλγησαν πάνω στα όνειρα των μικρών και μεγάλων ποδοσφαιριστών .

«Επιχειρηματίες» που κοιτούσαν το προσωπικό τους όφελος και τίποτε άλλο.

Πρόσφατα μάλιστα ακούσαμε στην τηλεοπτική και πάντα προσχηματική δίκη τον κ. Κωνσταντινέα να κάνει φουλ επίθεση στον κ. Κασκαντίρη ο οποίος τροφοδοτούσε επί σειρά ετών τους διαιτητές με ρούχα.

Οχετός αποκαλύψεων μέσα σε έναν περίπου χρόνο και προσπάθεια συγκάλυψης όλων των «λουλουδιών» της παράγκας  λίγο πριν η ΕΠΟ περάσει στα καθαρά χέρια του Βαγγέλη Γραμμένου.

Το τι θα καταφέρει να αλλάξει είναι ένα ζήτημα που θα το απαντήσει ο χρόνος και η διάθεση όλων όσων ενστερνίζονται την αλλαγή πλεύσης και την μετάβαση από την ανωμαλία στην κανονικότητα  του βασιλιά των σπορ.

Κανείς δεν πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα έχει το μαγικό ραβδάκι που θα κάνει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο.

Όμως θα ξέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι δεν θα  κάνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και δεν θα δουλέψει για ιδίων όφελος.

Είναι στο χέρι του να διαλύσει τις σκιές που άφησε στην ΓΣ ο Νίκος Τζώρτζογλου περί ξενοδοχείων και μυστικών δείπνων…

Είναι στο χέρι του να μην ενδώσει σε καμία πίεση και να στείλει τις «μαύρες σακούλες» όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου μια και καλή στις χωματερές ….. και όχι στα χέρια του κάθε πεινασμένου και αμόρφωτου παραγοντίσκου που βρήκε την ευκαιρία να οικονομήσει από το άμοιρο ποδόσφαιρο.

Τώρα θα κριθούν ΟΛΟΙ…..

Τώρα που οι θέσεις είναι ελάχιστες….. και με την επιτροπεία της FIFA θα πρέπει να προτάξουν ΟΛΟΙ τον εθελοντισμό και να καλύψουν τα έξοδα από την τσέπη τους!

Οι χαρές ,τα πανηγύρια και το μεγάλο φαγοπότι μάλλον τελείωσαν και μαζί με όλα αυτά ένα βρώμικο τρισάθλιο και ελεεινό παρελθόν!

Όλοι εμείς που πραγματικά αγαπάμε το ποδόσφαιρο πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε την νέα προσπάθεια. Έστω και αν κάτι, κάπου ,κάποιος μας στεναχώρησε.

Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα.

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο!

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε τον «βόθρο» της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε ένα παράδεισο της Ελληνικής κοινωνίας ,για τα παιδιά μας και όλους εμάς.

Γιατί το αξίζουμε ρε γαμώτο!

  

  

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 18:41
Γιάννης Μαυρόπουλος

Γιάννης Μαυρόπουλος

Το 1991 εργάστηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο καλαμαριάς δίπλα στον Βασίλη Μάστορα, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ο υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.

Το 1992 έκανε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα στο TV Μακεδονία κοντά στον Αλέκο Παλαμίδα. Εκεί αποκτήθηκαν οι πρώτες και σημαντικές εμπειρίες που του φάνηκαν πολύ χρήσιμες στην συνέχεια καθώς το 1995 κάνει μόνος του τα πρώτα βήματα σε μια δική του τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στην Ωμέγα Τηλεόραση όπου και έμεινε για 4 χρόνια.

Παράλληλα στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,7 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συμπαρουσιαστή τον Στέλιο Γελαστό την εκπομπή "Ο καλός και ο κακός".

Ταυτόχρονα με ραδιόφωνο και τηλεόραση αρθρογραφεί για 4 χρόνια στην Κυριακάτικη έκδοση της "Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης" τα γνωστά "Καλαμαριώτικα".

Στην συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο στην Εγνατία Τηλεόραση και μετά για άλλα 2 χρόνια στο Europe One όπου και έκανε νέα αρχή με την εκπομπή "Πάμε Μπάλα".