Αγωνίστηκε σαν πρωτοπόρος το Χαϊδάρι...

Αγωνίστηκε σαν πρωτοπόρος το Χαϊδάρι...

Ο Κώστας Μαρούντας παρακολούθησε την σπουδαία επικράτηση του Χαϊδαρίου απέναντι στον Άρη Πετρούπολης και αποτυπώνει τα συμπεράσματά του.

από Πάμε Μπάλα
στις 28/11/2017
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε κάθε αγώνα στον οποίον αγωνίζεται μια πρωτοπόρος ομάδα θεωρώ πως ευλόγως το ενδιαφέρον πέφτει περισσότερο σε αυτήν. Είτε ασυναίσθητα, είτε συνειδητά. Μόνο οι φίλοι της αντίπαλης ομάδας αντιστρέφουν τις προτεραιότητες τους... Έτσι, πηγαίνοντας στο Χαϊδάρι για τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Άρη Πετρούπολης, πριν την έναρξη του αγώνα, είναι λογικό που οι περισσότερες αναφορές που έγιναν, και σε εσώτερες σκέψεις και σε προγενέστερες ανταλλαγές απόψεων, να αφορούσαν στην ομάδα της Πετρούπολης.

Και ενώ ο καιρός βοηθούσε τα μάλα για την παρακολούθηση ενός σημαντικού αγώνα όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, και ήταν πάρα πολλοί αφού γέμισαν την πλειοψηφία των κερκίδων του «Τ. Χαραλαμπίδης». Αυτά πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Γιατί από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Χαϊδαρίου στην κυριολεξία μας υποχρέωσαν να ασχοληθούμε μαζί τους για τους καλύτερους δυνατούς λόγους Αποφασισμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, μαχητικοί λες και έπαιζαν στο σημαντικότερο βαθμολογικά αγώνα τους για μία σεζόν, και άκρως επικίνδυνοι με τη μπάλα στα πόδια.

Στο συγκεκριμένο αγώνα, αν θέλουμε να το πούμε κάπως σκωπτικά, σαν πρωτοπόρος αγωνίστηκε η γηπεδούχος ομάδα. Για αυτό και έφυγε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς μίας σημαντικής νίκης. Δεν ήταν μία νίκη συγκυριών, αλλά κατάκτησης χάρη στις εκδηλωμένες δυνατότητες και αρετές. Στην αρχή του αγώνα ο Άρης μπήκε νωχελικά. Βρέθηκε με σημαντικό μειονέκτημα δύο γκολ και η μείωση του σκορ με το πέναλτι τον υποχρέωσε να ψάξει και δεύτερο. Το προσπάθησε, γιατί δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, έβγαλε κάποιες ευκαιρίες που είναι ο ορισμός της μεγάλης, αλλά δεν σκόραρε ξανά. Θα μπορούσε να δεχτεί όμως και τρίτο τέρμα, γιατί ορισμένες επισκέψεις των γηπεδούχων ήταν φαρμακερές.

Σαν γενική σούμα ήταν μία μέτρια εμφάνιση που δεν δικαιολόγησε την πρωτιά, αλλά που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για το μέλλον. Αυτά συμβαίνουν και σίγουρα το βεληνεκές του φετινού Άρη Πετρούπολης προσεγγίζει προηγούμενες εμφανίσεις... Θα μπορέσει άραγε αυτό το σαββατιάτικο 2-1 να αλλάξει το φετινό ρου για τις δύο ομάδες;

Για τον Άρη Πετρούπολης, φρόντισε ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής της Ηλιούπολης να παραμείνει στην πρώτη θέση. Τα Πετράλωνα λύγισαν από τη Διάνα Ηλιούπολης και ο Χαραυγιακός σε ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά ντέρμπι του αθηναϊκού ποδοσφαίρο από την Ηλιούπολη. Επομένως όσον αφορά στο τυπικό της βαθμολογικής κατάταξης είναι «σα να μη διεξάχθηκε ποτέ αυτή η αγωνιστική»... Στην ουσία; Θα φανεί στο μέλλον ποιοι θα ελαχιστοποιήσουν τέτοιες γκέλες. Σε κάθε περίπτωση, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, η μάχη για την κορυφή υπόσχεται πολλές συγκινήσεις. Και είναι ότι πιο ιδανικό για τους ουδέτερους να λαμβάνουν χώρα τέτοια αποτελέσματα.

Και το Χαϊδάρι; Έχει μείνει πίσω, και είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κορυφές και υψηλές βαθμολογικές τελικές κατατάξεις. Όμως, έδειξε πως σαν ποδοσφαιρικό συγκρότημα έχει πολλές δυνατότητες. Άρα, αρχικά, επικεντρώνεται στο στοίχημα της σταθεροποίησης, της απόκτησης διαρκούς εμπιστοσύνης από την πλευρά των φίλων του, και εν τέλει της πραγματοποίησης ενός υπόλοιπου στη φετινή σεζόν που θα λειτουργήσει ως βάση για ένα θετικότερο μέλλον.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 18:23