Γηπεδικό ώρα… μηδέν στη Θεσσαλονίκη

Γηπεδικό ώρα… μηδέν στη Θεσσαλονίκη
από Νίκος Ματθαιόπουλος
στις 23/07/2019
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόσα χρόνια να δεις περάσανε… δεν θυμάμαι, από τότε που ξεκίνησαν οι πολίτες του Δήμου της Θεσσαλονίκης να διαμαρτύρονται για τους χώρους άθλησης, περισσότερο δε τα γήπεδα ποδοσφαίρου, όπου παίζουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά!

Άλλη μια εκλογική μάχη, όπου είδαμε όντως μεγάλες μάχες για την διεκδίκηση της δημαρχίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι κύριοι Ζέρβας, Ταχιάος, Ορφανός, αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου έδωσαν μεγάλη μάχη μέχρι τέλους, με τελικό νικητή τον κ.Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν επί δημαρχίας του Γιάννη Μπουτάρη αντιδήμαρχος, είναι για χρόνια μέσα στον αθλητισμό, ενώ ο ίδιος και ο πατέρας του, αποτελούσαν μέλη του αθλητικού συλλόγου ΠΑΟΚ.

Πάμε παρακάτω…

Η πόλη έχει χιλιάδες προβλήματα, από την καθημερινότητά της, το κυκλοφοριακό, τα σκουπίδια, το parking, πάει λέγοντας…

Εγώ ως δημοσιογράφος και σχετικά γνώστης του αθλητισμού στη πόλη μου, θα μιλήσω για το πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, περισσότερο δε στον Δήμο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, μεγαλώνω και κατοικώ, στον Δήμο της Θεσσαλονίκης.

 

Από την επιθεώρηση του νέου δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα στο γήπεδο της Τριανδρίας

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει στη κατοχή του το γήπεδο της Τριανδρίας, το γήπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ως γήπεδα όπου διεξάγονται κανονικά αγώνες), ενώ γήπεδο προπόνησης κατά το μισό (παράλογο του ελληνικού κράτους) έχει και αυτό της Μαλακοπής, πλησίον της περιφερειακής. Κατά το μισό όπως διαβάσατε ανήκει, καθώς το άλλο μισό ανήκει στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη……

Πάμε παρακάτω…

Όσα χρόνια ασχολούμαι, κάθε χρονιά θέλω και περνάω στα ΜΜΕ όπου ασχολούμαι ένα άρθρο, κάθε χρόνο. Το γηπεδικό πρόβλημα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χώροι υπάρχουν, πόροι υπάρχουν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ο Δήμος μου δυστυχώς θα το πω όπως το νιώθω… Κάθεται και κοιμάται, βρίσκεται σε λήθαργο. Και δεν μιλάω για την νέα διοίκηση, η οποία ακόμη δεν έχει αναλάβει επισήμως....

Ξέρετε κάτι; Αυτά τα μικρά προβλήματα όπως τα λένε οι περισσότεροι πολιτικοί, αυτά θα κοιτάξει ο Έλληνας φορολογούμενος για να θεωρήσει έναν δήμαρχο καλό ή κακό. 

Θα σας πω γιατί διαμαρτύρομαι…

Γιατί δεν έχω συναντήσει (με μεγάλη μου λύπη), έναν αντιδήμαρχο αθλητισμού που εννοείται σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να έχει εκπονήσει ένα πλάνο με το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανάπτυξη του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.

Δηλαδή:

  • Δημιουργία αθλητικών χώρων, γηπέδων ποδοσφαίρου.
  • Εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων, προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ιδιωτικές επενδύσεις
  • Επιδιόρθωση και ανακατασκευή όσων αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να αποτελέσουν επιτέλους λειτουργικά γήπεδα.
  • Έκδοση αδειών (αδειοδότηση) σε συνεννόηση με την γενική γραμματεία αθλητισμού και του κράτους, καθώς όπως έχουμε γράψει πάμπολλες φορές στο Πάμε Μπάλα, τα γήπεδα του Νομού της Θεσσαλονίκης (όχι μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης), δεν έχουν αδειοδότηση και συνήθως παίρνουν προσωρινές άδειες με σκοπό την πραγματοποίηση αγώνων. Ουσιαστικά κάθε χρόνο παίρνουν προσωρινές άδειες με απώτερο σκοπό ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να πάρουν οριστικές μακροχρόνιες άδειες.
  • Σε σχέση με τις άδειες, να δοθούν επίσης άδειες οικοδόμησης εντός και εκτός των σταδίων και γηπέδων. Να αδειοδοτηθούν κυλικεία τα οποία λειτουργούν παράνομα.
  • Άμεση έναρξη συνομιλιών με τα ΤΕΦΑΑ για τα γήπεδα απέναντι στο Καυταντζόγλειο και στη Θέρμη, ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας σε αυτά τα γήπεδα.
  • Δημιουργία πλάνου του Δήμου της Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού για εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων συνολικά για όλη τη πόλη.

Τι θα κερδίσουμε με όλα αυτά;

  • Αξιοπρεπέστατοι χώροι άθλησης, δωρεάν για όλους.
  • Επιστροφή των νέων στον αθλητισμό.
  • Παρακαταθήκη για τις νέες γενιές, ώστε τα νέα παιδιά όταν γεννιούνται, να μην έχουν πρώτα το κινητό και τον υπολογιστή, αλλά να θέλουν να αθληθούν και να παίξουν.
  • Νέες θέσεις εργασίας για χιλιάδες ανθρώπους.
  • Κέρδος των ιδιωτών που θέλουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις, πράγμα που θα τους κάνει να συνεχίσουν τις επενδύσεις στη πόλη, αφού θα βλέπουν ένα ευχάριστο επενδυτικό τοπίο.
  • Η Θεσσαλονίκη να αποτελεί πραγματική Πρωτεύουσα των Βαλκανίων, μια ισχυρή αθλητική πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.
  • Αναβάθμιση του αθλητισμού της πόλης, με την συνεισφορά των μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης.

 

Θέλω να εκφέρω την γνώμη μου για τον νέο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.  Είναι ένας νέος άνθρωπος, με όρεξη για δουλειά, όπως έχει αποδείξει, γι αυτό και επιλέχθηκε από τον κόσμο να διοικήσει τον Δήμο.

Οι πολίτες του Δήμου και όλης της πόλης περιμένουν πολλά. Λύσεις σε όλα. Εύχομαι να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που του δόθηκαν.

Το ίδιο θα πω και για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κ. Ορφανός, ο κ. Ταχιάος, η κ. Νοτοπούλου. Έδειξαν θέληση να προσφέρουν. Εγώ μια πρόταση θέλω να κάνω.

Ας συνεργαστούμε όλοι για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, επιτέλους να γίνουμε μια πόλη φιλική προς τον αθλητισμό, αυτό που ονειρευόμαστε και μέχρι τώρα γελούσαμε, γιατί θεωρούσαμε την Θεσσαλονίκη ανίκανη για όλα αυτά.

Ας την κάνουμε ικανή, είναι στο χέρι μας.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 18:19