Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο... αλλιώς!

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο... αλλιώς!
από Νίκος Ματθαιόπουλος
στις 06/10/2019
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό είναι το γήπεδο της FC United of Manchester. Γνωρίζετε ποια είναι η ομάδα; Όχι πιθανόν θα μου πείτε, θα σας πω εγώ.

Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 2005. Ουσιαστικά έχει αυτό το όνομα, καθώς υποστηρίζεται από μία παλαιάς κοπής οπαδών της Manchester United, οι οποίοι όμως δεν γουστάρουν το "modern football" που λέμε και τους αρέσει αυτού του είδους, το λεγόμενο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Στην Αγγλία όπου και αγωνίζεται, παίζει ΕΞΙ κατηγορίες κάτω από την Premier League, δηλαδή την μεγάλη εθνική κατηγορία της χώρας.
Το γήπεδο αυτό χωράει 4.400 ανθρώπους. Έχει κανονικά κυλικείο, χώρους μεγάλους στάθμευσης, ασφάλεια, κερκίδα με σκέπαστρο (που δεν είναι τρυπημένο όπως σε πολλά ελληνικά γήπεδα εφόσον υπάρχει).
 
Άρα σε σύνοψη:
FC United of Manchester
Γήπεδο 4.400 θέσεων
Κατηγορία πρωταθλήματος: National League North
 
Να το γυρίσω στα Ελληνικά δεδομένα ή τρέμετε με την ιδέα;
Υ.Γ Μόνο που σκέφτεσαι τις συνθήκες που ένα παιδί όταν γεννιέται στην Αγγλία, μπορεί εάν θέλει να παίξει μπάλα με αυτόν τον τρόπο που σας ανέλυσα παραπάνω, σίγουρα σε πιάνει τρέλα...
Υ.Γ 2: Είναι ένα από τα τελευταία άρθρα - απόψεις που γράφω πριν υπηρετήσω και εγώ την πατρίδα... Εγώ θέλω έτσι να σκέφτομαι το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου...

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 11:35