Τεράστιο έγκλημα το άνοιγμα των τοπικών πρωταθλημάτων! (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Τεράστιο έγκλημα το άνοιγμα των τοπικών πρωταθλημάτων! (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Ρίσκο για την κυβέρνηση και τον αθλητισμό ακόμη και η Γ εθνική που μπορεί να τινάξει στον αέρα τους κόπους και τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για να βάλει φρένο στην πανδημία

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 23/02/2021
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Μια εξαιρετικά δύσκολη εξέλιξη βρίσκεται προ των πυλών για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό!

Εν μέσω κορύφωσης ( δυστυχώς ακόμη) της πανδημίας το ποδόσφαιρο ζει τον δικό του Γολγοθά.

Η παρατεταμένη απραξία πολλών μηνών «τίναξε» στον αέρα τον προγραμματισμό των ομάδων και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των παραγόντων που στήριξαν από το περασμένο καλοκαίρι   τις ομάδες τους.

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση που σαφώς και δεν μπορεί να ομαλοποιηθεί από την μια ημέρα στην άλλη!

Και πώς να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού όταν προέχουν σοβαρά ζητήματα για την επόμενη ημέρα.

Με πιο πρωτόκολλο άραγε θα ξεκινήσουν Γ εθνική και τοπικά πρωταθλήματα;

Πόσες από τις ομάδες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουνε αρχικά στα υπέρογκα έξοδα και ποιοι θα μπορέσουν να τηρήσουν πιστά τις διαδικασίες αποφυγής μετάδοσης του covid-19 ;

Πόσοι από τους χρηματοδότες ήρωες παράγοντες θέλουν πραγματικά να βάλουν παύλα στην φετινή κωμωδία , και  πόσοι θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν στο φιάσκο ενός ανύπαρκτου αθλητικού μηχανισμού;

Οι προβληματισμοί για την εγκληματική σκέψη και μόνο της πολιτείας να ανάψει πράσινο φως σε Γ εθνική και τοπικά πρωταθλήματα είναι πολλοί!

Το pamebala.gr επικοινώνησε με αρκετούς προέδρους τόσο της Γ εθνική όσο και ερασιτεχνικών ομάδων τοπικών πρωταθλημάτων.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΟΛΟΙ είναι σύμφωνοι πως η χρονιά για πολλούς και διάφορους λόγους πρέπει να θεωρηθεί ως μη γεννώμενη και να μπει ένα τέλος  στην παραφιλολογία .

Το διάστημα που ακολουθεί κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει την εξέλιξη της πανδημίας , πολύ δε περισσότερο πως οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο αναγκαστικά βαρύ πρόγραμμα που θα ακολουθήσει!

Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές σε αυτές τις κατηγορίες δεν είναι επαγγελματίες και ήδη παλεύουν με διάφορους τρόπους για την επιβίωσή τους.

Μεγάλο μέρος μάλιστα των αθλητών έχουν μπροστά τους μια επίσης δύσκολη διαδικασία και απρόβλεπτη σχετικά με τα σχολεία τους και τις πανελλαδικές εξετάσεις!

Και εδώ κάποιοι μιλούν για τα δικά τους προσωπικά … ακόμη και συλλογικά συμφέροντα που τυχόν εξυπηρετούν…

Το «έγκλημα»  παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς πως στον επικίνδυνο σχεδιασμό των ΣΟΦΩΝ προγραμματίζετε Rapid test    για τις προπονήσεις και μοριακά για τα παιχνίδια! Κάτι που σημαίνει πρόχειρα  - πρόχειρα  2.000 ευρώ μηνιαίως!

Και διερωτάται ένας λογικός άνθρωπος με αυτήν την «τσαλακωμένη» αγορά ποιος χορηγός θα δώσει χρήματα;

Και εδώ  ακριβώς  μπαίνει το δίλλημα ενός προέδρου. Να χάσω παίζοντας σε τρείς μήνες 60.000- 70.000 ευρώ ή να πέσω κατηγορία σύμφωνα με  τα όσα λανθασμένα σχεδιάζονται από την ηγεσία του αθλητισμού ;

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική έστω και την τελευταία στιγμή καθώς τα λάθη των προηγούμενων μηνών δεν διορθώνονται με λάθη…!

 

 

Γιάννης Μαυρόπουλος

Γιάννης Μαυρόπουλος

Το 1991 εργάστηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο καλαμαριάς δίπλα στον Βασίλη Μάστορα, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ο υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.

Το 1992 έκανε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα στο TV Μακεδονία κοντά στον Αλέκο Παλαμίδα. Εκεί αποκτήθηκαν οι πρώτες και σημαντικές εμπειρίες που του φάνηκαν πολύ χρήσιμες στην συνέχεια καθώς το 1995 κάνει μόνος του τα πρώτα βήματα σε μια δική του τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στην Ωμέγα Τηλεόραση όπου και έμεινε για 4 χρόνια.

Παράλληλα στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,7 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συμπαρουσιαστή τον Στέλιο Γελαστό την εκπομπή "Ο καλός και ο κακός".

Ταυτόχρονα με ραδιόφωνο και τηλεόραση αρθρογραφεί για 4 χρόνια στην Κυριακάτικη έκδοση της "Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης" τα γνωστά "Καλαμαριώτικα".

Στην συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο στην Εγνατία Τηλεόραση και μετά για άλλα 2 χρόνια στο Europe One όπου και έκανε νέα αρχή με την εκπομπή "Πάμε Μπάλα".