Σεμινάρια VAR και Γυναικών Αξιωματούχων Διαιτησίας

Σεμινάρια VAR και Γυναικών Αξιωματούχων Διαιτησίας
από Νίκος Ματθαιόπουλος
στις 17/04/2019
στην ΕΠΟ

Με μεγάλη συμμετοχή Αξιωματούχων Διαιτησίας και ξεχωριστό ενδιαφέρον, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή το 1ο σεμινάριο Video Assistant Referee (VAR) Αξιωματούχων Διαιτησίας 1ης Κατηγορίας 2018-19. Ξεκίνησε στη Χαλκίδα το Πανελλήνιο Σεμινάριο Γυναικών Αξιωματούχων Διαιτησίας 2018-19.

Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού προγράμματος του σεμιναρίου VAR ήταν αφιερωμένο στην παρακολούθηση video clips εξομοίωσης των φάσεων και ανάλυσής τους.

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ημερών του σεμιναρίου VAR, o υπεύθυνος του προγράμματος κ. Μιχάλης Κουκουλάκης, δήλωσε στο epo.gr: 

"Το πρώτο ζητούμενο στο σεμινάριο ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον τεχνικό εξοπλισμό και με αυτό ασχοληθήκαμε την πρώτη μέρα. Οι διαιτητές έκατσαν στην κονσόλα, επεξεργάστηκαν τα μηχανήματα και χειρίστηκαν τα zoom των καμερών. Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε γκρουπ και ο καθένας τους ολοκλήρωσε ένα σετ 25 video clips με περιστατικά που περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν επέμβασης VAR, λειτουργώντας σε εικονικές συνθήκες".

Ο κ. Κουκουλάκης έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των διαιτητών τις πρώτες μέρες του σεμιναρίου και ανέφερε  σχετικά:

"Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι η πρώτη φορά που οι διαιτητές έρχονται σε επαφή με τον τεχνικό εξοπλισμό του Video Assistant Referee, η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός που δείχνουν είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά στοιχεία για τη συνέχεια. Υπάρχει δίψα για μάθηση, που φαίνεται από την πληθώρα ερωτήσεων και την προσπάθεια να εμβαθύνουν όσο περισσότερο και όσο πιο γρήγορα στο σύστημα. Συνολικά οι αξιωματούχοι διαιτησίας που συμμετέχουν δείχνουν ότι ανυπομονούν για την εφαρμογή του προγράμματος σε πραγματικές συνθήκες αγώνων, αναγνωρίζοντας και οι ίδιοι πόσο πολύ μπορεί να τους βοηθήσει".

Παράλληλα με το σεμινάριο VAR, ξεκίνησε στη Χαλκίδα και το Πανελλήνιο Σεμινάριο Γυναικών Αξιωματούχων Διαιτησίας, η πρώτη μέρα του οποίου περιελάμβανε την ανάλυση/παρουσίαση του προγράμματος από τους υπεύθυνους τηε ΚΕΔ και πρακτική εξάσκηση/εκγύμναση υπό τον ομοσπονδιακό γυμναστή Διαιτησίας κ. Βασίλη Λώλη. Το σεμινάριο Γυναικών Αξιωματούχων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18/04.