Πρώτος και καλύτερος ο Πανερυθραϊκός!

Πρώτος και καλύτερος ο Πανερυθραϊκός!

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αντωνιάδη η ομάδα του Αντώνη Τσιμπάκη λύγισε την Ηλιούπολη στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 21/01/2017

Απόλυτα συνεπής σε άλλο ένα ραντεβού του ήταν ο Πανερυθραϊκός, πιστοποιώντας ξανά πως είναι έτοιμος και ικανός για κατάκτηση του τίτλου, ακόμη και σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου στην Α' κατηγορία των Αθηνών! Χωρίς ουσιαστικά να είναι κατά πολύ καλύτερος από την Ηλιούπολη, κατάφερε να φτάσει σε σπουδαία νίκη με 1-0 στο ντέρμπι της ημέρας, παραμένοντας έτσι στην 1η θέση και σε απόσταση τριών βαθμών από τη δεύτερη Δόξα Βύρωνος. Από την άλλη, η ομάδα των νοτίων προαστίων δεν κατάφερε να «τσιμπήσει» έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, χάνοντας έτσι την επαφή της με την κορυφή.

Οι κόκκινοι του Αντώνη Τσιμπάκη έπαιξαν όσο έπρεπε για να φτάσουν στο τρίποντο, με τον Νίκο Αντωνιάδη να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και την αμυντική γραμμή να μην αφήνει περιθώρια για αντίδραση στον αντίπαλο. Όσον αφορά στους κυανέρυθρους του Μάκη Μπαλαγιάννη, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγουν την ήττα από τη στιγμή που δέχθηκαν το γκολ, με δεδομένο ότι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσαν καμία ευκαιρία για γκολ, πέρα από μία επικίνδυνη κατάσταση λίγο πριν από το τέλος, όταν ο Ορφανός δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα που έγινε στην... καρδιά της άμυνας.

Κουμπούλης σέρβιρε, Αντωνιάδης σκόραρε!

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με στόχο κάποιο γρήγορο γκολ, που όμως δεν ήρθε. Σε δύο καλές στιγμές που προήλθαν από στημένες φάσεις, ο Αδάμης είχε θετική αντίδραση στις επικίνδυνες εκτελέσεις φάουλ του Σουμελίδη και του Τσεβά. Στη συνέχεια οι Ηλιουπολίτες ισορρόπησαν, παίρνοντας την πρωτοβουλία του αγώνα, αλλά χωρίς να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπακοδήμου. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, συγκεκριμένα στο 54', σημειώθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Κουμπούλης ελίχθηκε όμορφα από τη δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή επιχείρησε τη σέντρα, ο Αντωνιάδης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά για να στείλει την μπάλα πάνω από τον Αδάμη, που βρισκόταν εκτός θέσης και μάλλον φέρει ευθύνη για το γκολ ως έναν βαθμό (1-0). Μάλιστα, ο χαρισματικός φορ υπερέβαλε στις εκδηλώσεις χαράς του μπροστά από την εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ηλιούπολης, εισπράττοντας τις έντονες αποδοκιμασίες από τους τελευταίους. Δύο λεπτά μετά ανατράπηκε και η αριθμητική ισορροπία, όταν ο Ν. Φωτόπουλος λειτούργησε με αρκετή δόση υπερβολής και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Συμεωνίδη, επειδή -όπως ανέφερε στο φύλλο αγώνος- ο τελευταίος του είπε «είσαι άσχετος ρε». Τα πράγματα, πλέον, είχαν γίνει αρκετά πιο δύσκολα για την Ηλιούπολη, που ούτως ή άλλως έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του συμπαγούς Πανερυθραϊκού, που με άνεση ήλεγξε το ματς και το οδήγησε στην ολοκλήρωσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία άλλη σπουδαία στιγμή δεν καταγράφηκε μπροστά στις δύο εστίες μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Αρκετά λάθη έκανε ο... εύθικτος Ν. Φωτόπουλος, που στο δεύτερο ημίχρονο «έπαιξε έδρα». Σχετικά με τη φάση της αποβολής του Συμεωνίδη, με επιφύλαξη υπέγραψε στο φύλλο αγώνος εκ μέρους των φιλοξενούμενων ο αρχηγός Σκούρας.

Βοηθοί του ήταν οι Κουντουρέλλης και Κολλιάκος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Αντώνης Τσιμπάκης): Μπακοδήμος, Σουμελίδης, Γκριτζάς, Γεωργακόπουλος, Νταλένγκα, Μπαμπαλούκας, Κουμπούλης, Αναγνώστης (86' Γλυνός), Μπρίλης (80' Τριανταφύλλου), Αντωνιάδης, Τσεβάς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Μάκης Μπαλαγιάννης): Αδάμης, Μπούρσαλης (76' Κόκκορης), Μυτιληνός (65' Ορφανός), Τερλελής, Ρωμανός, Σκούρας, Ζουμπουνέλης, Γάγγος, Γεμιστός, Συμεωνίδης, Παπαδάκης (83' Αράπι).