«Ζωντανός» ο Χολαργός, «πλήγωσε» τον Πανερυθραϊκό

«Ζωντανός» ο Χολαργός, «πλήγωσε» τον Πανερυθραϊκό

Πήρε το τρίποντο που είχε ανάγκη η ομάδα του Γιάννη Τάπρατζη, υποχρεώνοντας τους πρωτοπόρους να... συγκατοικήσουν με το Αιγάλεω (2-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 08/04/2017

Εις πέρας με απόλυτη επιτυχία έφεραν οι ποδοσφαιριστές του Χολαργού το δύσκολο έργο που είχαν απέναντι στον Πανερυθραϊκό και πανηγύρισαν μία σημαντικότατη νίκη! Η ομάδα του Γιάννη Τάπρατζη υπέταξε τον αντίπαλο στο ντέρμπι των βορείων προαστίων, επικρατώντας με 2-0, για να παραμείνει «ζωντανή» στη μάχη της σωτηρίας.

Μπορεί επί της ουσίας να μην άλλαξαν και πολλά πράγματα στην ουρά της κατάταξης, αφού προχώρησαν με νίκες και οι άλλες τρεις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία, όμως δεν παύει να είναι ένα πολύτιμο τρίποντο το σημερινό (8/4) για τον Χολαργό, που παρέμεινε σε θέση ισχύος, τονώνοντας και την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας και των τριών αγωνιστικών που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η ομάδα του Αντώνη Τσιμπάκη γνώρισε ακόμη μία ήττα σε αναμέτρηση μακριά από τη Νέα Ερυθραία, με συνέπεια να μοιράζεται από σήμερα με το Αιγάλεω την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να διατηρεί το πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου, αφού υπερτερεί του «Σίτυ» στην ισοβαθμία.


Προβάδισμα με αμφισβητούμενο πέναλτι

Η πρώτη αξιόλογη φάση που καταγράφηκε στο παιχνίδι, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η πλέον καθοριστική του αγώνα. Ήταν το 18' όταν ο Ξηντάρας επιχείρησε να κάνει χαμηλή σέντρα από τη δεξιά πλευρά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί χέρι του Τριανταφύλλου, που φάνηκε να βρίσκεται έξω από την πλαϊνή γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής Σφακιανάκης έδειξε την άσπρη βούλα. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν από πλευράς φιλοξενούμενων και παρά τις διαβουλεύσεις με τον δεύτερο βοηθό Δεληθοδωρή, ο ρέφερι της συνάντησης επέμεινε στην αρχική του απόφαση και ο Ξηντάρας από την άσπρη βούλα ευστόχησε για το 1-0.

Με καταρρακωμένη ψυχολογία, πλέον, και αφού άφησαν περίπου μισή ώρα να περάσει ανεκμετάλλευτη, οι ποδοσφαιριστές του Πανερυθραϊκού επιδίωξαν να φτάσουν στην ισοφάριση πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αγγίζοντάς την τρεις φορές μέσα σε ένα δίλεπτο! Αρχικά, στο 40' ο Καταβάτης απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος μετά το πλασέ του Αντωνιάδη, που πρόλαβε την έξοδο του Σκαλαίου. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Αντωνιάδης έπιασε την κεφαλιά με εκπληκτικό άλμα για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Μπαμπαλούκας «σημάδεψε» πάνω από την εστία με νέα κεφαλιά και με τον αντίπαλο γκολκίπερ να είναι εξουδετερωμένος!

Κατά κράτος επικράτηση στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χολαργός μπήκε δυναμικά στο ματς με στόχο να «κλειδώσει» τη νίκη, κάτι που πέτυχε μόλις στο 50'! Ο Ντζαβίδας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο μετά από λάθος του Τριανταφύλλου και έκανε την κάθετη πάσα στον κενό χώρο για τον Καζάκο, ο οποίος βγήκε γρήγορα στην πλάτη του Κουμπούλη και σε θέση τετ α τετ με τον Μπακοδήμο, για να τον νικήσει με πλασέ και να κάνει το 2-0 μέσα σε αποθέωση από τους περίπου 200 φίλους των γηπεδούχων. Νωρίτερα, συγκεκριμένα στο 48', είχε προειδοποιήσει με την κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Καζάκου στην εκτέλεση φάουλ του Σπυρόπουλου, την οποία όμως δεν έπιασε γεμάτα ο φορ των γηπεδούχων.

Άμεσα μετά την επίτευξη του 2-0 ο Χολαργός φρόντισε να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της, τη στιγμή που ο Πανερυθραϊκός προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο και βαθιές μπαλιές να απειλήσει. Ούτε, όμως, από τις στημένες φάσεις που προέκυψαν, κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά από τον Σκαλαίο. Μάλιστα, στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι γαλάζιοι είχαν τις ευκαιρίες για να διευρύνουν την επικράτησή τους. Στο 78' ο Γλυνός έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από το πλασέ του Καζάκου, στο 82' ο Σπυρόπουλος πλάσαρε άουτ εξ επαφής μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 86' ο Μπακοδήμος απέκρουσε στη γωνία του στο καλοτραβηγμένο σουτ του Λύρα, αφού πρώτα ξεμαρκαρίστηκε με όμορφη ατομική προσπάθεια.

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Σφακιανάκης, που είχε βοηθούς τους Απτόσογλου και Δεληθοδωρή.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιάννης Τάπρατζης): Σκαλαίος, Ρίζος (75' Χρόνης), Κατσαρός, Καταβάτης, Σπυρόπουλος, Λύρας, Καρράς (82' Πλεμμένος), Τζέλη, Ντζαβίδας, Ξηντάρας, Καζάκος (92' Τσιριγιώτης)

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Αντώνης Τσιμπάκης): Μπακοδήμος (85' λ. τρ. Μαλιαρίτσης), Σουμελίδης (57' Γλυνός), Γκριτζάς, Γεωργακόπουλος, Νταλλένγκα, Μπαμπαλούκας, Κουμπούλης, Αναγνώστης (56' Μπενετάτος), Μπριλής, Αντωνιάδης, Τριανταφύλλου.

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 23:14