Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ελπίδα!

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ελπίδα!

Εκπληκτική νίκη... ελπίδας πέτυχε η ομάδα των Αγίων Αναργύρων, παρότι βρέθηκε τρεις φορές με την... πλάτη στον τοίχο (4-3 τον Τριφυλλιακό)

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 14/05/2017

Όσες λέξεις κι αν γραφτούν, πιθανόν να είναι λίγες για να περιγράψουν αυτό που πέτυχε η Ελπίδα το απόγευμα του Σαββάτου (13/5) και το οποίο παρακολούθησαν διά ζώσης περίπου 200 φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο των Αγίων Αναργύρων! Παρότι βρέθηκε τρεις φορές να κυνηγά στο σκορ, στη μεγάλη μάχη της με τον Τριφυλλιακό, η ομάδα του Νίκου Νικολακόπουλου κατάφερε ισάριθμες φορές να ισοφαρίσει και στο τέλος να πάρει τη νίκη με 4-3, που την κράτησε «ζωντανή» στην προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού. Οι πράσινοι κατάφεραν να πιάσουν τον χθεσινό τους αντίπαλο στην 13η θέση, ισοφαρίζοντας την ήττα του παιχνιδιού του πρώτου γύρου, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν νέο αγώνα, αυτή τη φορά κατάταξης, με τον ηττημένο να υποβιβάζεται και τον νικητή να παίρνει μέρος στα πλέι άουτ της Β' κατηγορίας, που γίνονται μεταξύ των ομάδων που θα έχουν τερματίσει στην 13η θέση των τριών ομίλων. Ο νικητής των πλέι άουτ θα πανηγυρίσει τη σωτηρία, εφόσον δεν υποβιβαστεί από τη Γ' Εθνική ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν φαντάζει ακόμη δύσκολη υπόθεση η σωτηρία, η Ελπίδα έκανε το καθήκον της, κατέθεσε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος δικαιώθηκε! Μόλις στο 9' ο Βασιλόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με φάουλ (0-1), με τον Μετχόζα να ισοφαρίζει στο 25' με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Πετανάι (1-1). Πάλι ο Βασιλόπουλος, αυτή τη φορά στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 57' σκόραρε με κοντινό πλασέ και έγραψε το 1-2, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού μόλις στο επόμενο λεπτό (58') ο Πετανάι βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ για το 2-2. Στο 71' ο Γιαμάς σκόραρε, η φάση όμως κρίνεται ως μη γενόμενη, αφού ο παίκτης είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και σαν να μην έφτανε αυτό για τους πράσινους, στο 75' ο Ζαχαρής πέτυχε γκολ σωτηρίας με πλασέ μετά από μπαλιά του Κολλιάκου σε αντεπίθεση (2-3). Όλοι είχαν πιστέψει ότι το ματς είχε πλέον τελειώσει, εκτός από τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νικολακόπουλου που έφτασαν σε επική ανατροπή! Αρχικά, έφεραν το ματς στα ίσια στο 81' με κοντινό πλασέ του Μετχόζα μετά από σύγχυση στα αντίπαλα καρέ σε φάουλ του Γιαμά (3-3) και στο 89' ο Πανταζής με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πετανάι έδωσε μία απίστευτη νίκη στην ομάδα του μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς (4-3).

Διαιτητής ήταν ο Σύψας, με βοηθούς τους Αργυρό και Κωστούλα.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓ. (Νίκος Νικολακόπουλος): Παπαδιώτης, Καλκάνης (91' Στεργίου), Πανταζής, Αντωνίου, Ράγγος, Κάτρης (74' Λάμπος), Παρασκευόπουλος, Γιαμάς, Μετχόζα, Πετανάι, Μαγριπλής (81' Μπεράντζε)

ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κατσαρός): Βασιλειάδης, Ιωαννίδης, Κατσούλης, Ρέντζελος, Γκούντος, Τριανταφύλλου, Κολλιάκος (94' Δεληγιάννης), Πετρακάκης (67' Ζαχαριάς), Βασιλόπουλος, Ζαχαρής, Παυλόπουλος (88' Συνεφάκης).

(Περιγραφή: Πέτρος Κοσκινάς)