Τέλος σε απίστευτο αρνητικό σερί έβαλε ο Αίας Αθηνών!

Τέλος σε απίστευτο αρνητικό σερί έβαλε ο Αίας Αθηνών!

Με το 2-1 απέναντι στα Πατήσια, η ομάδα του Κέντρου πανηγύρισε νίκη ξανά μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 16/05/2017

Σε θεωρητικό επίπεδο το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή σημασία για μία ομάδα που βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση του πρωταθλήματος που μετέχει και, μάλιστα, με αρνητική βαθμολογική συγκομιδή. Κι, όμως, έκρυβε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Αίαντα Αθηνών το ματς με τα Πατήσια, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου στη Γ' κατηγορία. Το 2-1 με το οποίο επικράτησε η ομάδα του Κέντρου, σήμανε την πρώτη νίκη της μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, διάστημα στο οποίο είχε να επιδείξει σχεδόν μόνο ήττες και... μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ισοπαλίες!

Η τελευταία φορά που είχε κερδίσει ο Αίας ήταν στις 14 Απριλίου 2013, όταν έφτανε σε επικράτηση επίσης με 2-1 επί του Πλάτωνα, στο ίδιο γήπεδο, αλλά ως τυπικά φιλοξενούμενους! Την ίδια σεζόν, μάλιστα, είχε πετύχει και δεύτερη νίκη, συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους με αντίπαλο τον Φοίνικα Καλλιθέας και σκορ 3-2, πάλι ως φιλοξενούμενος!

Έκτοτε ακολούθησαν τρεις αγωνιστικές περίοδοι χωρίς τρίποντο και συνολικά 103 αγώνες, στους οποίους καταγράφηκαν για την ιστορική ομάδα των Αθηνών εκατό ήττες και μόλις τρεις ισοπαλίες! Είναι πράγματι απίστευτο το αρνητικό σερί στο οποίο έβαλε «τέλος» η ομάδα του Μάρκου Βιτζηλαίου, η οποία πάντως είναι γεγονός ότι, βάσει φιλοσοφίας, εστιάζει στις ακαδημίες της και στην ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών μέσα από αυτές. 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 03:27