Έπαιξε με τη φωτιά δίχως τα κατάλληλα προστατευτικά

Έπαιξε με τη φωτιά δίχως τα κατάλληλα προστατευτικά

Ο Κώστας Μαρούντας γράφει για το «στραβοπάτημα» του Πανερυθραϊκού κόντρα στο Χαϊδάρι.

από Πάμε Μπάλα
στις 16/10/2017

Υπάρχουν στο ποδόσφαιρο αναμφισβήτητες βεβαιότητες; Υπάρχουν, μόνο που δεν επιβεβαιώνονται πάντα, γιατί πολλοί αγώνες έχουν τη δική τους τροπή που «απογυμνώνει» τις πιο λογικές μας ερμηνείες. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο γήπεδο (της Νέας Ερυθραίας) είχαμε μπροστά μας έναν Πανερυθραϊκό που οδηγούσε την κούρσα στον όμιλο του, δηλαδή λίγους μήνες πριν. Στο σήμερα, η ομάδα των Βορείων Προαστίων προσπαθεί να αφήσει πίσω το αναιμικότατο ξεκίνημα των δύο ηττών στις δύο πρώτες αγωνιστικές, να βρει ρυθμό και να προχωρήσει σταδιακά προς υψηλές πτήσεις για άλλη μια χρονιά. Σάββατο απόγευμα, και έπαιζαν Πανερυθραϊκός-Χαϊδάρι. Kαιρικές συνθήκες; Από τις ιδανικότερες που μπορείς να συναντήσεις στην ελληνική επικράτεια για ποδόσφαιρο. Προσέλευση κόσμου; Η καθιερωμένη στους εντός έδρας αγώνες του Πανερυθραϊκού, ειδικά με εκείνες τις ομάδες που μπορούν να φέρουν αρκετούς «δικούς τους» στο γήπεδο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Όσον αφορά στα αγωνιστικά δρώμενα, ο Πανερυθραϊκός τελικώς σκόνταψε μένοντας στο 1-1. Και αυτό γιατί έπαιξε με τη φωτιά και αποδείχτηκε πως δεν είχε τα κατάλληλα προστατευτικά. Ο αγώνας αυτός θύμισε αρκετούς από τους περσινούς που είχαμε παρακολουθήσει στο ίδιο γήπεδο. Το συγκρότημα του Αντώνη Τσιμπάκη έπαιρνε το προβάδισμα στο σκορ και με την κατάλληλη διαχείριση στο τέλος έβαζε τα τρίποντα στο σακούλι στις περισσότερες των περιπτώσεων... Απέναντι στο Χαϊδάρι ακολούθησε την ίδια συνταγή. Και παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο φαινόταν πως για άλλη μία φορά θα ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Η περσινή πεπατημένη έμοιαζε να συναινεί ξανά... Το Χαϊδάρι από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασε στροφές, βρισκόταν συχνά έξω από την περιοχή του Πανερυθραϊκού, αλλά οι απόπειρες σκοραρίσματος ήταν λιγότερες από όσο απαιτούσε η περίσταση και έβγαιναν με τρόπο που να διατηρούσαν το 1-0 ως το πιθανότερο τελικό σκορ. Λίγο πριν την ισοφάριση, βέβαια, ήχησε δυνατό καμπανάκι, καθώς χάθηκε καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν άκουσαν καλά... Με αποτέλεσμα να έλθει η ισοφάριση. Τώρα, μένει στους ποδοσφαιριστές του Χαϊδαρίου να αποδείξουν αν αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει βάλσαμο και καύσιμο για το μέλλον, ή κάτι τέτοιο θα μείνει ένα επιβεβλημένο λόγω συγκυριών δημοσιογραφικό κλισέ... Προς ώρας, αναμφίβολα πρόκειται για ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα.
ΥΓ. Ο συγκεκριμένος όμιλος μοιάζει αρκετά συγκεχυμένος. Μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει κάποια δεδομένα, αλλά τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αλλάξουν άρδην. Βέβαια, αρκετές ομάδες είναι ικανές να πάνε καλύτερα από τις περισσότερες άλλες... Φαίνεται πως θα ευδοκιμήσουν μέχρι το καθοριστικό καταληκτικό χρονικό σημείο εκείνες που για τον οποιοδήποτε λόγο (ακόμα και την τύχη...) θα μπορούν να αποκτήσουν διακριτή και σταθερή αποτελεσματικότητα, εκείνες που θα έχουν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία θα τους βγαίνουν μέσα στα γήπεδα αυτά που μπορούν να κάνουν σε θεωρητικό επίπεδο. Προβλέπεται ένα πρωτάθλημα με πολλά ζητούμενα και πολλούς γρίφους, και αυτό το 1-1 το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ερυθραία λειτουργεί ενισχυτικά προς μία τέτοια γενική εκτίμηση.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 17:57