Το...τρίτο ημίχρονο από το Χαραυγιακός -Σούρμενα

Το...τρίτο ημίχρονο από το Χαραυγιακός -Σούρμενα

Δεν είχαμε νικητή στο σπουδαίο γειτονικό ντέρμπι κορυφής των νοτίων προαστίων ανάμεσα στον πρωταθλητή Χαραυγιακό και στα Σούρμενα, που είναι και οι κάτοχοι του Κυπέλλου.

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 07/11/2017

Αναμφίβολα, αυτό ήταν το ματς που ξεχώριζε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε ήταν το... ριμέικ του περσινού τελικού, ένα ιδιότυπο Σούπερ Καπ με το 1-1 να κρίνεται δίκαιο. Οι γηπεδούχοι σε είχαν τις ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ντέρμπι, αλλά δεν το έκαναν, κάτι που το πλήρωσαν και πάλι, όπως στην Αργυρούπολη την περασμένη αγωνιστική. Αυτό είναι δείγμα της απειρίας του νεανικού συνόλου των Ρόππα-Ζυγούρη που πάντως, αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο, σίγουρα από τα ποιοτικότερα της κατηγορίας,

Από την άλλη, οι Κυπελλούχοι έβγαλαν χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος πίεσαν τους «νερατζούρι» και άξιζαν το βαθμό και τελικά έφυγαν αήττητοι από μία δύσκολη έδρα. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που κρατάει τους «μελανέρυθρους» σε απόσταση... βολής από την κορυφή και επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις του στρατοπέδου των Μητρούση-Καζαντζή, μετά την απρόσμενη απώλεια βαθμών που είχαν στην αναμέτρηση με το Χαλάνδρι πριν από μία εβδομάδα.

Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική. ο Χαραυγιακός πηγαίνει στο Γουδή για να αντιμετωπίσει τον Άγιο Θωμά, ενώ τα Σούρμενα υποδέχονται την Πεύκη. Δεν αποκλείεται με νίκη οι δύο ομάδες να πλησιάσουν την κορυφή, αφού ο Άρης Πετρούπολης έχει δύσκολο ματς, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ηλιούπολη.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των Ρόππα και Καζαντζή για το ντέρμπι.

Λουκάς Ρόππας (προπονητής Χαραυγιακού): «Το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή. Στο δεύτερο μέρος υπήρχε ένα πρόβλημα με την κατοχή της μπάλας μεταξύ 50’-70’ αλλά και πάλι νομίζω ότι είχαμε τις ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στην ερώτησή σας για το αν έμοιαζε το παιχνίδι με τον ΓΣ Αργυρούπολης, θα σας πω ότι δεν ήταν το ίδιο. Σε εκείνο το ματς δεν  είχαμε συγκέντρωση για 5’-10’ και το πληρώσαμε. Σήμερα (Κυριακή) τα Σούρμενα έπαιξαν ποδόσφαιρο και δεν είχαμε το μυαλό να κρατήσουμε μπάλα στο δεύτερο μέρος και να ξεκουράσουμε την άμυνά μας».

Γιώργος Καζαντζής (προπονητής Σουρμένων): «Ήταν ένα ντέρμπι γειτονικό και δεν τα πήγαμε όπως έπρεπε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο κύλησαν καλύτερα τα πράγματα για μας είχαμε τις ευκαιρίες μας και ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, όμως, το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο, κατά την άποψή μου. Για το τι αλλάξαμε στο δεύτερο μέρος, οι οδηγίες μας ήταν ξεκάθαρες από το πρώτο ημίχρονο. Αλλά αν δεν έχεις την απαιτούμενη διάθεση, ότι τεχνικά θέματα και να βάλει ένας προπονητής δεν θα λειτουργήσουν. Νομίζω πως στο δεύτερο μέρος μπήκαμε όπως έπρεπε και με τη θέληση που έπρεπε για ένα ντέρμπι. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε προβλήματα στην αντιμετώπιση των Καλλιμάνη και Παρασκευόπουλου και είπαμε να βάλουμε πάθος και να μπαίνουμε πρώτοι στις φάσεις. Το «κλειδί» τελικά ήταν το κράτημα της μπάλας από την μέση και μπροστά και το ότι βγάλαμε μεγάλο πάθος για την ισοφάριση».

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 20:30