×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/46523

Νεοπεντελικός: «Αυτή είναι η αλήθεια για το γήπεδο της Νέας Πεντέλης»

{gallery}46523{/gallery}

Ανακοίνωση με την οποία καταθέτει τη δική της άποψη για την ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου Πεντέλης εξέδωσε η διοίκηση του Νεοπεντελικού.

από Παμε Μπάλα
στις 24/11/2017

Αναλυτικά:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ΜΕ ΧΛΟΟΤΟΠΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΡΓΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ:

Αγαπητοί κάτοικοι της Νέας Πεντέλης,

Λόγω διαφόρων φημών που ακούγονται στην περιοχή μας, επιθυμούμε σαν σωματείο να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να αποσαφηνίσουμε τη θέση μας σχετικά με το ζήτημα ανακατασκευής του δημοτικού γηπέδου της Νέας Πεντέλης, προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.

Το 1964 δημιουργήθηκε το γήπεδο του Νεοπεντελικού, στο χώρο όπου υπήρχε η «λίμνη» Θάλωσι. Στην κατ’ ευφημισμόν λίμνη ανά τέσσερα περίπου έτη λίμναζαν για μερικές ημέρες ύδατα, δημιουργώντας την εικόνα «λίμνης», η οποία είχε βάθος το πολύ 1,5 μέτρο. Αυτό συνέβαινε σε βάθος 30 περίπου μέτρων μεγαλύτερο, από την επιφάνεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή το γήπεδο. Στη συνέχεια ο χώρος επιχωματώθηκε για να μην παρουσιάζει υψομετρικές αποκλίσεις και από το 1974 έχει τη σημερινή του μορφή.

Από το 1964 λοιπόν, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 2010, οπότε απαγορεύθηκαν οι αγώνες ποδοσφαίρου σε χώμα, στο χώρο αυτό λειτουργούσε θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, πλήρως αναγνωρισμένο, αδειοδοτημένο και νομιμοποιημένο από όλους τους αρμόδιους φορείς, όπου αθλήθηκαν χιλιάδες νέοι της περιοχής μας.

Η κατάσταση του γηπέδου, αυτή τη στιγμή είναι αυτή που έχει παγιωθεί εδώ και 53 πλέον έτη (από το 1964), υφιστάμενη τη φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης. Αποτελεί μία εγκατάσταση η οποία είναι πλήρως περιφραγμένη, με ηλεκτροφωτισμό, αποχέτευση, αποδυτήρια, κυλικείο και γραφεία του συλλόγου.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε την καταστροφή του φυσικού χώρου, όπου βρίσκεται το γήπεδό μας, αλλά επιθυμούμε τον εκσυγχρονισμό της ήδη υπάρχουσας εδώ και 53 έτη αθλητικής εγκατάστασης, μέσω της τοποθέτησης, στον ήδη διαμορφωμένο και διανοιγμένο χώρο, συνθετικού χλοοτάπητα και 2-3 κουλουάρ στίβου εκτός της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου, ώστε να μπορούμε όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας να προσερχόμαστε στο χώρο για βάδισμα ή για τρέξιμο, χωρίς να απαιτείται να διανοιχθεί άλλο ο χώρος και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ούτε εκατοστό γης εκτός αυτού που υπάρχει ήδη από το 1964.

Αντίθετα με όσα τραγελαφικά ακούγονται σε καφενειακού τύπου συζητήσεις, δεν επιθυμούμε ούτε να γκρεμίσουμε βράχια, ούτε να κόψουμε δέντρα, ούτε να διευρύνουμε την περίφραξη, ούτε να «φάμε» οικόπεδα, απλά επιθυμούμε να τοποθετηθεί ένας χλοοτάπητας, ώστε να επαναλειτουργήσει η μοναδική ανοικτή αθλητική εγκατάσταση της περιοχής της Νέας Πεντέλης. Η τοποθέτηση του χλοοτάπητα θα είναι η μοναδική παρέμβαση που θα γίνει στον χώρο, ένα έργο που αποτελεί για τον μέσο κοινό νου εκ των ων ουκ άνευ, καθώς επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ο χώρος αποτελεί γήπεδο ποδοσφαίρου εδώ και 53 έτη και μόνο γήπεδο μπορεί να παραμείνει.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι εξαντλώντας τα όρια του λαϊκισμού, της θυμηδίας και του λεονταρισμού, εμφανίζονται δημόσια, μοιράζουν έντυπες απόψεις, διατυπώνουν αναλήθειες και παραπληροφορούν τον κόσμο, παρασύροντας κάποιους πολίτες, που έχουν άγνοια του θέματος, διατρανώνοντας ότι προτιμότερο είναι το γήπεδό μας να ξαναγίνει λίμνη, όπου θα τριγυρίζουν οι νεράιδες, που υπήρχαν σύμφωνα με τον αστικό μύθο στην περιοχή. Πραγματικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τέτοιου είδους απόψεις αποτελούν αστεϊσμό ή μήπως πίσω από αυτές κρύβονται άλλου είδους συμφέροντα.

Το γήπεδο υπάρχει εκεί από το 1964 και εκεί θα συνεχίσει να βρίσκεται. Οι πολίτες της Πεντέλης επιθυμούν διακαώς την επαναλειτουργία του και όσοι κόπτονται λόγω ιδίων συμφερόντων να μπλοκάρουν την ανακατασκευή του θα μας βρουν μπροστά τους. Σε όλους αυτούς που προσχηματικά θέτουν εμπόδια στα όνειρά μας έχουμε να δηλώσουμε ότι δεν χρωματιζόμαστε από κανένα κόμμα ή παράταξη και δεν έχουμε κανένα ατομικό συμφέρον. Το μόνο συμφέρον που υπηρετούμε είναι αυτό του σωματείου μας και της περιοχής μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τον κόσμο της Πεντέλης να κλείσει τα αυτιά του στα όσα ψευδώς διαδίδονται και να ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου, που θα δώσει πνοή στον αθλητισμό της περιοχής και θα αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας.

Με τιμή,

Γεώργιος Τσεβάς

Πρόεδρος Δ.Σ.

Σας παραθέτουμε το σχέδιο υλοποίησης του γηπέδου, χωρίς φυσικά καμία παρέμβαση στο χώρο, πέραν της τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα και κουλουάρ.