Προχωρά ακάθεκτος ο Χολαργός!

Προχωρά ακάθεκτος ο Χολαργός!

Η ομάδα του Γιώργου Τσαμόπουλου πέρασε νικηφόρα από το Γουδή (1-0 τον Άγιο Θωμά).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 25/11/2017

Συνέχεια στην ανοδική του πορεία έδωσε ο Χολαργός, πιστοποιώντας πως πλέον έχει μπει σε καλό... μονοπάτι! Μετά τον θρίαμβο απέναντι στα Σούρμενα, η ομάδα του Γιώργου Τσαμόπουλου πέρασε νικηφόρα και από το Γουδή, όπου επιβλήθηκε δίκαια με 1-0 απέναντι στον Άγιο Θωμά, για να βρεθεί ξαφνικά στην πρώτη πεντάδα του 2ου ομίλου στην Α' κατηγορία της Αθήνας! Από την άλλη, ακόμη μία ανταγωνιστική εμφάνιση είχε ο Άγιος Θωμάς, μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Πεύκη, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους του Κώστα Τσινιά, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επί της ουσίας την εστία του Σκαλαίου. Στις δύο καλύτερες στιγμές που καταγράφηκαν, στο 7' ο Κουκοβίνης έστειλε την μπάλα άουτ με την εξ επαφής προβολή του από το κόρνερ του Μαστρογιάννη, ενώ στο 18' ο Μαντέλος είδε την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη μετά την κεφαλιά που επιχείρησε στο κόρνερ του Αλικάι. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να προσπαθούν να το μεταφέρουν στην απέναντι περιοχή, χωρίς όμως να έχουν την ουσία που θα ήθελαν. Πάντως, πρόλαβαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να δημιουργήσουν την καλύτερη φάση του αγώνα σε αυτό το διάστημα. Ήταν το 42' όταν από εκτέλεση κόρνερ, επικράτησε σύγχυση στα καρέ του Καυκιά, με τους ποδοσφαιριστές του Χολαργού να αδυνατούν να σκοράρουν. Στο 45' η μπάλα σταμάτησε στα σώματα από το επικίνδυνο σουτ του Θύμιου και στο 46' ο Αλ. Καζάκος κέρδισε την κόντρα και βγήκε στη γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά, πέρασε την παράλληλη πάσα στον Αλεβίζο την κατάλληλη στιγμή, όμως τελευταία στιγμή παρενέβη ο Φ. Ζαρκαδούλας και απομάκρυνε σωτήρια.

Γκολ με υπογραφή... αφών Καζάκου

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Χολαργού να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να κυριαρχούν, με σκοπό να πετύχουν το γκολ που θα τους έφερνε κοντά στη νίκη. Στο 50', μάλιστα, προειδοποίησαν με το εκπληκτικό σουτ του Βουλωμένου, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά και με δυσκολία ο πολύ καλός Καυκιάς, παρότι τραυματίας από σύγκρουσή του με αντίπαλο σε προηγούμενη φάση. Στο 51' η μπάλα πέρασε άουτ από το σουτ του Λυρά, όμως στο 57' ήρθε το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Ο Μαντέλος έχασε με «φθηνό» τρόπο την μπάλα, οι Χολαργιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Π. Καζάκος έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο, ο ο Αλ. Καζάκος πρόλαβε την έξοδο του Καυκιά και με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την ομάδα των βορείων προαστίων προκειμένου να γίνει «αφεντικό» της αναμέτρησης και να ελέγξει τον ρυθμό της, φτάνοντας μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 61' ο -κατά τα άλλα θετικός- Σκαλαίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Θύμιου, ενώ στο 67' η μπάλα πέρασε άουτ από το σουτ του Αλ. Καζάκου. Στο 71' ο Άγιος Θωμάς έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και, ενδεχομένως, να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας: ο Γεωργίου έκανε υπέροχη, παράλληλη ασίστ στον Δάβαρη, εκείνος κοντρόλαρε θετικά μέσα στην περιοχή του Χολαργού και έπιασε το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις λίγο έξω από το τέρμα, προκαλώντας απογοήτευση στους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Χολαργός βρήκε χώρους για ένα δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση, παρ' όλα αυτά και το... ένα του Αλ. Καζάκου αρκούσε!

Άψογη ήταν η διαιτησία του Χαλδαίου, σωστές υποδείξεις είχε ο πρώτος βοηθός Κοκαρίδας, δεν απέφυγε τα λάθη ο δεύτερος βοηθός Μ. Στάμος.

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ (Κώστας Τσινιάς): Καυκιάς, Τσοφυλάς (85' Γ. Ζαρκαδούλας), Αλικάι, Χαντζής, Μεταξούλης, Φ. Ζαρκαδούλας, Δ. Θύμιος, Κυριακόπουλος (86' Θεοδώρου), Μαντέλος (58' Δάβαρης), Μαστρογιάννης (63' Γεωργίου), Κουκοβίνης

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιώργος Τσαμόπουλος): Σκαλαίος, Καλαντζής (21' Γερώνυμος), Κοντογιάννης (46' Βουλωμένος), Μιχελής, Νταϊφώτης, Αλεβίζος, Αλ. Καζάκος, Χάλος, Π. Καζάκος (95' Κρινής), Τρυφιάτης (87' Ζώης), Λυράς.