Ηλιούπολη από... ατσάλι «λύγισε» τον αήττητο Χαραυγιακό!

Ηλιούπολη από... ατσάλι «λύγισε» τον αήττητο Χαραυγιακό!

Με το πάθος για τη νίκη να ξεχειλίζει από τους ποδοσφαιριστές του Μάκη Μπαλαγιάννη οι «κυανέρυθροι πήραν το «ελ κλάσικο» της Αθήνας επικρατώντας με 2-1!

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 26/11/2017

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 2-1

Ήταν ένα ακόμη σπουδαίο ντέρμπι, ανάμεσα στα δεκάδες που έχουν προσφέρει στο φίλαθλο κοινό, δύο από τους ιστορικότερους συλλόγους της Αθήνας. Ένα μεγάλο ματς που έμεινε στην ιστορία και που αποδείχτηκε γι’ ακόμη μία φορά πως στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί! Γιατί, χωρίς αμφιβολία, φαβορί πριν από την αναμέτρηση ήταν ο Χαραυγιακός. Άλλωστε, τις δύο ομάδες πριν από το ματς τις χώριζαν 12 βαθμοί και 10 θέσεις! (3ος ο Χαραυγιακός, 13η η Ηλιούπολη). Όμως, η εξαιρετική τακτική προσέγγιση στο ματς από τον Μάκη Μπαλαγιάννη, αλλά και η τεράστια θέληση των παικτών της Ηλιούπολης για τη νίκη έφερε τελικά το «τρίποντο» στους κυανέρυθρους και φυσικά τη βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από την άλλη οι νερατζούρι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των Άρη Πετρούπολης και Πετραλώνων και παρέμειναν στην ίδια θέση που ήταν πριν ξεκινήσει το «κλάσικο» (3η).

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν τα σκορ, όμως, όσο περνούσε η ώρα η Ηλιούπολη ανέβαζε ρυθμούς και έδειχνε πως ήταν πολύ κοντά για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Όμως οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 35’ ο Παρασκευόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Γουλή, αλλά το πλασέ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο επερχόμενος Δημητρόπουλος με κεφαλιά σε κενή εστία έγραψε το 1-0 για το Χαραυγιακό.

Οι κυανέρυθροι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά στο 38’ ο Μελετιάδης με σουτ εκτός περιοχής βρήκε το δοκάρι του Βακερλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ηλιούπολη μπήκε δυνατά και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση και συγκεκριμένα στο 49’, όταν ο Μελετιάδης πλάσαρε τον Βακερλή, που απέκρουσε, όμως η μπάλα έφτασε στο Ριβελίνο που από κοντά έφερε το ματς στα ίσια. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έμενε στην ισοπαλία, τελικά, η κάθετη πάσα του Γάγγου βρήκε τον Οκσύσογλου, ο οποίος αφού πέρασε και τον Βακερλή έγραψε το 2-1 για την Ηλιούπολη στο 86' εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών για την μεγάλη ανατροπή!

Πολύς ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, περίπου 600 φίλαθλοι.

Διαιτητές: Γκάμαρης, Τσολακίδης, Σταύρογλου

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Μάκης Μπαλαγιάννης): Γουλής, Γεωργιάδης (46' Γάγγος), Ζιαμπάρας, Τερλελής, Ρωμανός, Κυρίτσης, Κουμπούλης (78' Μιχαηλίδης), Μελετιάδης (58' Σακελλαρίου), Ριβελίνο (67' Χουχουλής), Οκσύσογλου, Μυτιληνός.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Λουκάς Ρόππας-Δημήτρης Ζυγούρης): Ε. Βακερλής, Τάγκαλος (60' Αναστασόπουλος), Ράμμος, Π. Βακερλής, Μαραγκουδάκης, Τουγουντζόγλου, Κασσιανός (80' Φερεντίνος), Ρόπας, Καλλιμάνης (89' λ. τρ. Σκεύης), Δημητρόπουλος (51' Κουντουριώτης), Παρασκευόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 22:21