Βαθμό στο Ηράκλειο ο αδάμαστος Ολυμπιακός Λιοσίων!

Βαθμό στο Ηράκλειο ο αδάμαστος Ολυμπιακός Λιοσίων!

Στο 93' με... γκολάρα του Γκαβζίδη ισοφάρισαν οι ερυθρόλευκοι το υπέροχο τέρμα του Φερεντίνου (1-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 20/01/2018

Θα πρέπει να αισθάνθηκαν τυχεροί όσοι φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου το απόγευμα του Σαββάτου (20/1). Όχι τόσο για το θέαμα που πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλείου και του Ολυμπιακού Λιοσίων, όσο για τις συγκινήσεις που επιφύλασσε η αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Α' κατηγορίας στην Αθήνα. Οι «νερατζούρι» βρέθηκαν... αγκαλιά με τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν αδάμαστοι και απέσπασαν το ισόπαλο 1-1, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις μίας συναρπαστικής συνάντησης! Αν και οι γηπεδούχοι έχουν τους λόγους τους να νιώθουν πικρία για το χρονικό σημείο στο οποίο δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης, σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Έτσι, ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας πίσω του το Ηράκλειο, που έμεινε στην τέταρτη θέση, σε ισοβαθμία με τον Ήφαιστο Περιστερίου.

Προσαρμόστηκαν γρήγορα οι ερυθρόλευκοι

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας καταφέρει να προσαρμοστούν γρήγορα στις απαιτήσεις του μικρών διαστάσεων γηπέδου, που συνήθως αποτελεί αβαντάζ για το Ηράκλειο. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν, χωρίς «καθαρό μυαλό», να «χτυπήσουν» με κάποια γρήγορη επίθεση τους αντιπάλους τους, επιδιώκοντας να τους πιάσουν ανοργάνωτους. Σε αυτό το διάστημα ήταν ελάχιστες οι καλές στιγμές που καταγράφηκαν στις δύο περιοχές. Στο 19' η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, αλλά δεν βρήκε σε κάποιο, από το πλάγιο άουτ του Φραγκόπουλου, στο 24' ο Γκλώτσος απέκρουσε με δυσκολία στη δεξιά του γωνία από το φάουλ του Γκαβζίδη και στο 27' ο Αδαμόπουλος μπλόκαρε από το μακρινό σουτ του Κατσούλη.

Ανέβηκε στο β' μέρος το Ηράκλειο

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος, κυρίως χάρη στη διάθεση που έδειξαν οι Ηρακλειώτες να παίξουν με ψυχραιμία και να αναγκάσουν τους Λιοσιώτες να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο. Έτσι και συνέβη! Στο 50' η μπάλα κατέληξε στη συμβολή των δοκών μετά την απόκρουση του Αδαμόπουλου στο πλασέ του Αντωνόπουλου ύστερα από μπαλιά του Καφετζή, στο 54' πέρασε πάνω από την εστία μετά το φάουλ του Κατσούλη και στο 58' ο Αδαμόπουλος πραγματοποίησε έξοψη επέμβαση στο σουτ του Κραψίτη. Στο 69', όμως, το Ηράκλειο δικαιώθηκε για το πείσμα του, ανοίγοντας το σκορ: το πλάγιο άουτ εκτελέστηκε γρήγορα, μετά την πτώση του Κραψίτη στον αγωνιστικό χώρο και το πέναλτι που -αδίκως- ζήτησαν οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι «πιάστηκαν στον ύπνο» και ο Φερεντίνος με εξαιρετικό αριστερό σουτ από θέση λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον -κατά τα άλλα εξαιρετικό- γκολκίπερ του Ολυμπιακού για το 1-0! Ήταν αυτό που «χρειάζονταν» ο αγώνας για να πάρει... φωτιά! Όσο περνούσε ο χρόνος και το παιχνίδι πλησίαζε στην εκπνοή του, ολοένα και περισσότερες φάσεις για γκολ δημιουργούνταν μπροστά στις δύο εστίες. Στο 79' η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αδαμόπουλου από το σουτ του Τσιρκινίδη, στο 83' ο Γκλώτσος τεντώθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κυριάκη από το φάουλ του Γκαβζίδη και στο 88' ο Βασιλός πλάσαρε άουτ, όντας απέναντι στον Αδαμόπουλο από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς! Οι ερυθρόλευκοι έμειναν «ζωντανοί» και στις καθυστερήσεις πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Γκαβζίδη, ο οποίος στο 93' έπιασε μονοκόμματο σουτ, υποδεχόμενος την μπάλα από ψηλά σε θέση πλάγια στην περιοχή του Ηρακλείου, στέλνοντάς τη στην κλειστή γωνία του Γκλώτσου, που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει (1-1)!

Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των 30 ποδοσφαιριστών που πήραν μέρος σε αυτό το σπουδαίο ματς. Να αναφερθεί πως περίπου 300 φίλαθλοι των δύο ομάδων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία υποστηρικτές της γηπεδούχου ομάδας, παρακολούθησαν το ματς. 

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ευαγγέλου, σωστοί ήταν και οι Καρατσίκας, Τουμπακάρης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νίκος Παπαρούνης): Γκλώτσος, Μέρτκολα, Κατσούλης, Φερεντίνος, Αναγνωστόπουλος, Τσιρκινίδης, Κραψίτης (84' Βασιλός), Χρήστου, Σπυριδάκης (92' Λύκος), Καφετζής (76' Τσάτσος), Αντωνόπουλος (88' Τούμπας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ (Λάκης Σμυρνής): Αδαμόπουλος, Φραγκόπουλος, Κουτουλιάς, Κουντούρης, Τριανταφυλλίδης, Κυριάκης, Καραμπίνης (70' Καραχάλιος), Πατέλης (80' Αθανασόπουλος), Μουκίδης (70' Ασκοτίδης), Γκαβζίδης, Καπλάνης (55' Παπαδόπουλος).

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 00:01