Με αύρα φαβορί ο Μακεδονικός, πανέτοιμος να «σφραγίσει» την άνοδο

Με αύρα φαβορί ο Μακεδονικός, πανέτοιμος να «σφραγίσει» την άνοδο
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 20/05/2017

Να… ξεπληρώσει «γραμμάτιο», για την απώλεια της ανόδου στο φινάλε πέρυσι (έχασε τη… μπουκιά από Καρδία και Απόλλωνα Παραλιμνίου στα μπαράζ, καλείται ο Μακεδονικός, στον τελικό-μπαράζ με την ευχάριστη έκπληξη, Ολυμπιακό Κυμίνων την Κυριακή στην έδρα του (17.00).

Οι «πράσινοι» έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ, έχοντας τερματίσει πρώτοι στην κανονική διάρκεια και δείχνουν φαβορί, βάσει έδρας και πιο έμπειρου ρόστερ, αλλά ο προπονητής Κώστας Βελιτζέλος (δυο ματς στην κανονική διάρκεια στον πάγκο, διαδεχόμενος τον Ιερόθεο Γιαμουρίδη, ο οποίος είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Αβραμίδη), που έκανε τα δυο φιλικά συντήρησης με Φοίνικα Πολίχνης και Κ20 Άρη, δήλωσε στο «pamebala.gr»: «Σε αγώνες τέτοιας μορφής, το φαβορί, που θεωρητικά εδώ είμαστε εμείς, έχει περισσότερα να χάσει, βάσει πίεσης. Σίγουρα είναι αβαντάζ μας η έδρα και η πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Η εμπειρία είναι κάτι σχετικό, την έχουν και οι δυο ομάδες. Τα Κύμινα είναι συγκροτημένη ομάδα, που κάνει συγκεκριμένα πράγματα, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Το παιχνίδι θα κριθεί ξεκάθαρα στη θέληση. Είδα τον Ολυμπιακό και με το Μεσημέρι και με τη Θέρμη. Καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας στηρίξει».
ΛΕΥΚΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ
Ο Βελιτζέλος θα επιδιώξει να επαναφέρει τον Μακεδονικό στις εθνικές κατηγορίες (όπου ο ίδιος δούλεψε ως πρώτος σε Επανομή στη Φούτμπολ Λιγκ και Νίκη Βόλου στη Γ΄ Εθνική, έχοντας και πολλές συνεργασίες με τον Αλέκο Βοσνιάδη) μετά από τριετή απουσία, ενώ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού είναι διαθέσιμος και ο Πεχλιβάνης.

Την πιθανή ενδεκάδα των «πράσινων» θα απαρτίζουν οι Παπαθανασίου, Αχαλινόπουλος, Γεωργίου, Αντωνιάδης, Τζιαμπάζης, Γαρύφαλλος, Σπάσιτς, Πιτσόκος, Στασινόπουλος, Παπαποστόλου, Ζαγναφέρης, ενώ θέσεις διεκδικούν οι Δήμου, Κοντσίδης, Ογκουνσότο, Βεϊδαμενίδης, Πεχλιβάνης και Αβογιάν.

Σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» (ήττα), οι δυο ομάδες δίνουν νέο ραντεβού σε ουδέτερο γήπεδο.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 13:24