Οι δραματικές ώρες πριν ο Γραμμένος γίνει πρόεδρος στην ΕΠΣ Μακεδονίας (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Οι δραματικές ώρες πριν ο Γραμμένος γίνει  πρόεδρος στην ΕΠΣ Μακεδονίας (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Ο άνθρωπος που σήμερα είναι στο περιθώριο των εξελίξεων… στην Θεσσαλονίκη ,ο Διονύσης Ψωμιάδης ήταν αυτός που έδωσε την καρέκλα του στο Βαγγέλη Γραμμένο ,και αυτός που στο παρά πέντε θα τίναζε στον αέρα την εκλογή του στην ΕΠΣ Μακεδονίας

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 19/12/2017

 

 

Το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ όπως σας είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό θα φέρει στο φως της δημοσιότητας ένα γεγονός που αποτέλεσε την αφετηρία της εκλογής του Βαγγέλη Γραμμένου αρχικά  στην προεδρική καρέκλα της ΕΠΣ Μακεδονίας, και στην συνέχεια στον «θρόνο» της εξυγίανσης…

 

Ο υπογράφων το άρθρο  έτυχε να είναι παρών στις εξελίξεις ,και έτσι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει  τα γεγονότα που μαρτυρούν την αγωνία και το άγχος ενός εγχειρήματος που είχε αφετηρία το διευθυντήριο των γραφείων της Τούμπας.

 

Ήταν ένα μεσημεριανό της 12 Μαρτίου 2015 όταν ο Διονύσης Ψωμιάδης  κάλεσε  για ούζο στην ψαροταβέρνα του Θωμά Βυρτζαμάνη  τους κ.κ. Μαυρόπουλο Ι., Φιλιππιάδη Ν. και τον επιστήθιο φίλο του από το Κιλκίς  κ.Παναγιωτίδη για να ανακοινώσει εντελώς ξαφνικά χωρίς να το περιμένει κανείς από τους παρευρισκόμενους την κάθοδό του στις εκλογές της ΕΠΣ Μακεδονίας ανεξάρτητος από τον Βαγγέλη Γραμμένο!

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός με τον Νίκο Φιλιππιάδη φανερά συγκινημένο να προσπαθεί να πείσει τον «Νιόνιο» να μη διασπάσει την ενότητα της παράταξης.

Ο Διονύσης Ψωμιάδης ήταν ανένδοτος και αποφασισμένος να κάνει πράξη την απόφασή του ,δίνοντας μάλιστα την εντολή στον υπογράφων να αναρτήσει ανεπίσημα apokleistiki-eidisi-sok-tritos-polos-tinazei-tis-ekloges-tis-epsm   στην ιστοσελίδα του την παρουσία και τρίτου πόλου στις εκλογές που έρχονταν…

Με ιδιαίτερη στεναχώρια και έντονο προβληματισμό υπαγόρεψα τηλεφωνικά σε συνεργά τη μου την είδηση που ήταν δεδομένο πως θα δημιουργούσε θόρυβο και αναταράξεις στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αρχίσει να χτίζει το κάστρο της «εξυγίανσης»….

Η έντονη σε συναισθήματα  από κάθε πλευρά συνάντηση έκλεισε με την εντολή του κ.Ψωμιάδη στον Γιάννη Μαυρόπουλο να διοργανώσει για την Δευτέρα 16 Μαρτίου συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοίνωνε την παράταξη και το νέο όνομα αυτής!

Μάλιστα το χρονικό περιθώριο στο οποίο μου ζητήθηκε να καταθέσω τις προτάσεις μου για το νέο όνομα ήταν μόλις 1 ημέρα.

Οι νέες συνθήκες λοιπόν που διαμορφώνονταν ήταν πραγματικά επικίνδυνες και έθεταν σε κίνδυνο την εκλογή του Γραμμένου στην ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ως άνθρωπος που δεν  ήθελε την διάσπαση ενημέρωσα τον κ.Γραμμένο και τον κ.Δημητριάδη  για τις εξελίξεις που θα σκόρπιζαν τα πάντα…

Η αγωνία των δύο ήταν μεγάλη και ο χρόνος ελάχιστος για να μπορέσουν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι είναι αυτό που θέλει ο Διονύσης Ψωμιάδης.

Η επόμενη ημέρα ήταν πραγματικά κρίσιμη αλλά και δύσκολη ,καθώς ο κ.Ψωμιάδης δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο και ειδικά στους Γραμμένο –  Δημητριάδη!

Η παράταξη περνούσε μια βαθειά και ουσιαστική κρίση που έδειχνε πως τα συμφέροντα τελικά ήταν μεγάλα…

Το Σαββάτο το πρωί ο κ.Δημητριάδης μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να βρω επειγόντως τον κ.Ψωμιάδη….

Δύσκολη αποστολή ,όχι τόσο για το που θα τον έβρισκα αλλά κυρίως διότι έπρεπε να παλέψω με τον ίδιο μου τον εαυτό για το πιο ήταν το σωστό εκείνη την ώρα…

Τελικά πρυτάνευσε η λογική… και αποφάσισα αφού τον εντοπίσω , να τον «δώσω» με αποτέλεσμα στην επόμενη μισή ώρα να μεταβούν εκεί που ήταν με μηχανάκι οι κ.κ. Γραμμένος –Δημητριάδης και να πιάσουν εξ απήνης  τον "επαναστάτη"!

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τι είπαν σε εκείνο το δραματικό πρωινό οι τρείς άντρες. Αυτό που έμεινε από την συνάντηση ήταν η αλλαγή πλεύσης του Διονύση Ψωμιάδη ο οποίος μάλιστα την άλλη ημέρα (Κυριακή) μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να σταματήσω προσωρινά ότι είχε να κάνει με την ονομασία της νέας παράταξης και την συνέντευξη τύπου.

Μία ρήξη βούτυρο στο ψωμί του Βασίλη Σχιζοδήμου έλαβε τέλος χωρίς ποτέ να μάθει κανείς τι έγινε σε εκείνο το κρίσιμο 3ημερο.

Οι εξελίξεις με δικαίωσαν προσωρινά και με έχρισαν έστω και χωρίς να αναγνωρισθεί ποτέ αυτό ως τον άνθρωπο που έσωσε την παράταξη.

Και λέω πως με δικαίωσαν προσωρινά διότι τα έργα και τα αποτελέσματα της νυν διοίκησης χρίσουν μιας βαθειάς ανάλυσης με δημοκρατικά κριτήρια (εάν το αντέχουν) και με δυνατές φωνές χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και υποκρισίες .

Διότι εάν δεν το έχουν καταλάβει τόσο η ΕΠΣ Μακεδονίας αλλά και η νυν διοίκηση της εξυγίανσης στην ΕΠΟ δείχνουν πως μόνο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν τους ενδιαφέρει…

 

Θα επανέλθουμε με ακόμη πιο σημαντικές αποκαλύψεις και γεγονότα που θα προβληματίσουν...

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 20:11