ΕΠΣ Μακεδονίας: Πήρε το κύπελλο ο ΑΟ Καρδίας 1-3 τον ΠΑΟ Κουφαλίων

ΕΠΣ Μακεδονίας: Πήρε το κύπελλο ο ΑΟ Καρδίας 1-3 τον ΠΑΟ Κουφαλίων

Στην παράταση η ομάδα του Φώτη Αλεξίου λύγισε την πολύ καλή ομάδα του Ανέστη Τσιτενίδη

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 14/03/2018

 

Το 47ο κύπελλο ερασιτεχνών από το απόγευμα της Τετάρτης έχει «ιδιοκτήτη» την ομάδα του ΑΟ Καρδίας, αφού κατάφερε έστω και στην παράταση να λυγίσει την ομάδα του ΠΑΟ Κουφαλίων.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο Α ημίχρονο. Μια υπεροχή που μεταφράστηκε σε γκολ λίγο πριν αποσυρθούν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ήταν το 44’ λεπτό όταν ο Γιαννουπλάκης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βασιλειάδης επιχείρησε άστοχη έξοδο. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αναπαύθηκε στο βάθος της εστίας των «πρασίνων».

Στην επανάληψη η ομάδα του Φώτη Αλεξίου πήρε περισσότερα μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο φθάνοντας αρκετές φορές στα καρέ του Κανδυλάπτη. Σε μια από τις επισκέψεις τους οι «φιλοξενούμενοι» κατάφεραν να φέρουν τον αγώνα στα ίσια. Ο Βελισσάρης πάσαρε στον Ξανθόπουλο και αυτός κάνοντας αυτό που ξέρει καλά ,έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΟ Κουφαλίων γράφοντας το 1-1.

Κάπως έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και στο 98’ λεπτό ο ΠΑΟ Κουφαλίων βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-1 αλλά το σουτ του Πολίτη βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βασιλειάδη.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει όμως ο ΠΑΟ Κουφαλίων το έκανε ο Μανιός τρία λεπτά αργότερα και ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έξοχη πάσα του «περούκα» Βελισσάρη έγραψε από  κοντά το 1-2!

Το τελειωτικό … χτύπημα για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Κουφαλίων ήρθε από τον συνήθη ύποπτο Ξανθόπουλο ο οποίος στο 106’ μετά από πάσα του Χότζα έγραψε το τελικό 1-3!

Ο ΠΑΟ Κουφαλίων δεν μπόρεσε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο ,αλλά παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του «χρυσού» εισιτηρίου που οδηγεί από την Α1 στα σαλόνια του πρωταθλήματος της Γ εθνικής.

Από την άλλη η ομάδα έκπληξη από το χωριό της Καρδίας ήδη πέτυχε πολλά στα τελευταία 7 χρόνια, αλλά από αύριο αρχίζει ο Γολγοθάς που ακούει στο όνομα παραμονή….  καθώς την περιμένει ένα δύσκολο φίνις στο πρωτάθλημα της Γ  εθνικής με τα πάντα να είναι ρευστά!

Αξίζει να σημειωθεί πως διακαής πόθος του Δ.Σ της ΕΠΣΜ ήταν να παραβρεθεί στο τελικό ο Βαγγέλης Γραμμένος ,κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό να γίνει μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως δεν προσκλήθηκε έγκαιρα  ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας!

 

 

Διαιτησία: Λυμπούδης- Τοροσιάδης – Ντάβελας

 

ΑΟ Καρδίας (Φ. Αλεξίου): Βασιλειάδης, Τοπαλίδης (58’ Γκέκας), Κουκουρώνας, Μπιμπισίδης, Πολυζάς (104’ Βασιλειάδης), Τσατσαρώνης (79’ Χότζα),  Ξανθόπουλος, Γίδαρος, Μανιός, Νικολόπουλος, Βερνάρδος (66’ Βελισσάρης)

 

ΠΑΟ Κουφαλίων (Α. Τσιτενίδης): Κανδυλάπτης, Χαραλαμπίδης, Αϊβάζης, Χαριζάνης, Κοντσίδης (97’ Λιόντας), Τσακίρης, Υψηλός (96’Καραμουκίδης), Μαργαρίτης, Μαντζιούνης, Πολίτης, Γιαννουπλάκης (62’ Αθανασιάδης)