Ματς που θύμιζε τελικό, μεγάλος νικητής ο Θερμαϊκός Θέρμης!

Ματς που θύμιζε τελικό, μεγάλος νικητής ο Θερμαϊκός Θέρμης!

Στο τελικό του κυπέλλου προκρίθηκε ο Θερμαϊκός Θέρμης.

από Νίκος Ματθαιόπουλος
στις 20/03/2019

Την πρόκριση στο τελικό του φετινού κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Μακεδονίας πήρε ο Θερμαϊκός Θέρμης, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης επικράτησε του Μακεδονικού με 2-1.

Σε ένα ματς με πολύ ένταση σε όλη τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος, η Θέρμη κατάφερε να επιβληθεί απέναντι στον Μακεδονικό της Γ’ εθνικής, του οποίου η σεζόν φέτος του κλείνει με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς μπορεί να σώθηκε και μαθηματικά πλέον στη Γ’ εθνική, δεν πήγε όμως στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΜ.

Η Θέρμη πάει για τρίτη φορά σε έξι χρόνια σε τελικό κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Οι δύο μονομάχοι έχουν και στο πρωτάθλημα ανοιχτούς λογαριασμούς, με τον Ποσειδώνα εκεί να έχει ένα δυνατό προβάδισμα για τον τίτλο.

Ο Θερμαϊκός άνοιξε το σκορ με τον Κράββαρη στο 43ο λεπτό, ενώ ο Μακεδονικός ισοφάρισε με τον Τσουκάνη, ο οποίος σε τετ-α-τετ κέρδισε τον Παναγιωτίδη. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ ο Κοσμίδης στο 76ο λεπτό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική πάσα στο χώρο της μικρής περιοχής του Γουμάγια και εκτέλεσε εύστοχα.

Η αναμέτρηση δεν ολοκληρώθηκε με τον πιο ομαλό τρόπο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αντάλλαξαν ορισμένα “γαλλικά”, με τους ψυχραιμότερους στο τέλος να ηρεμούν τους παίκτες. Ο κ. Βουρνέλης έδωσε από μία κόκκινη σε Δήμου και Στεφανίδη. Εμείς να θυμίσουμε πως οι κόκκινες αυτές, κυρίως για τη Θέρμη που πήγε στο τελικό, μπορεί ο παίκτης να εκτίσει τη ποινή του στο πρωτάθλημα.


Το ρεπορτάζ του αγώνα:

Θερμαϊκός Θέρμης – Μακεδονικός 2-1

Αποβολές: Δήμου (90+5), Στεφανίδης (90+5)

Σκόρερ: Κράββαρης (43’), Τσουκάνης (64΄), Κοσμίδης (76’)

Διαιτησία: Βουρνέλης (Τυριακίδης – Μποζατζίδης)

Θερμαϊκός Θέρμης (Μπούρκας): Παναγιωτίδης, Κοσμίδης, Ράντζα, Κολώνης, Φάκκας, Τρόκας, Αχαλινόπουλος Λ. , Φούσκας, Κράββαρης, Κουτσικοβαγγέλης, Αχαλινόπουλος Κ.

Μακεδονικός (Μπίλης): Γουμάγιας, Χατζηκωνσταντίνου, Τριανταφυλλίδης, Τσιαμπάζης, Δήμου, Κοβάτσης, Γαρύφαλος, Ζαφειρίδης, Μπαρντούσι, Καρλόπουλος, Τσουκάνης