Φιλική νίκη (1-0) του Ευόσμου επί του Παύλου Μελά

Φιλική νίκη (1-0) του Ευόσμου επί του Παύλου Μελά
από Παντελής Τσαουσίδης
στις 27/08/2020

Πραγματοποιήθηκε, χθες, το πρώτο φιλικό προετοιμασίας στην ΕΠΣ Μακεδονονίας, μεταξύ Παύλου Μελά και ΑΕ Ευόσμου, με την ομάδα του Κώστα Κορμαρή, να παίρνει τη νίκη (1-0) χάνοντας την ευκαιρία για μεγαλύτερο σκορ, καθώς ο Ντόκου αστόχησε σε πέναλτι προς το τέλος του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, οι ομάδες άργησαν να μπουν σε ρυθμούς αγώνα, καθώς βρίσκονται και οι δύο στην φάση προετοιμασίας τους, ενώ ήταν και το πρώτο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε, στην μετά COVID-19 εποχή.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στο Εύοσμο, όταν στο 10ο λεπτό, ο Αποστολιδής μετά από ωραία συνεργασία της ομάδας, βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα σ΄ματα των αμυντικών του Παύλου Μελά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σταμάτης, της ομάδας του Παύλου Μελά, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, κάνοντας την παράλληλη συρτή μπαλιά προς τον Δούκα, όμως ο Βουτσάς απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα. Στο 34ο λεπτό, ο Αποστολίδης του Ευόσμου, κάνει το σουτ μέσα από την μεγαλή περιοχή, το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Παύλου Μελά, είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει τ σκορ, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Δούκας κάνει την δυντή κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει στον Σταυρίδη και στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι, με την άμυνα του Ευόσμου να διώχνει μακριά. Πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Παύλος Μελάς χάνει ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν ο Σεμερτζίδης σούταρε με ψηλοκρεμαστό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δυνατά, όταν ο Εύοσμος... ισοφάρισε στα δοκάρια, καθώς μετά στο 46΄και μετά από κόρνερ του Καπαγιαννίδη, ο Κουλάκου κάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα βρίσκει στο κάθετο δοκάρι. Στο 69ο λεπτό, ο Εύοσμος θα ανοίξει το σκορ με τον Κωνσταντινίδη, μετά από ωραίο πρέσινγκ και κλέψιμο του Θωμαΐδη, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον φορ, ο οποίος δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0. Ο Εύοσμος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν στο 80ο λεπτό, ο Ντόκου ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο ίδιος, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στα εναπομείντα λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε, με τον Εύοσμο να παίρνει τη νίκη απέναντι στον Παύλο Μελά, που είχε τις ευκαιρίες του, κυρίως στο πρώτο μέρος, για να πετύχει κάποιο γκολ.

Οι αρχικές ενδεκάδες:

ΑΟ Παύλος Μελάς (Βαγγέλης Μαυροβουνιώτης): Αθανασίου, Παπαδόπουλος, Χατζιάρας, Δαμιανίδης, Πίτσιος, Αποστολίδης, Τσαλουχίδης, Γκούνιος, Δούκας, Σταμάτης, Σεμερτζίδης

ΑΕ Ευόσμου (Κώστας Κορμαρής): Σταυρίδης, Κοσμίδης, Κουνουπάκης, Κύρκου, Βούτσας, Όλι, Μπονέρης, Λαφτσίδης, Λαμί, Παπαοικονόμου, Αποστολίδης

Για τον Παύλο Μελά αγωνίστηκαν επίσης οι:

Ριζόπουλος, Γουδάκης, Σαχπατζίδης, Αμοιρίδης, Φοιδάκης, Χατζόπουλος, Ρίτσκος, Παπαδόπουλος, Αντεράς

Για τον Εύοσμο αγωνίστηκαν επίσης οι:

Τσιτλακίδης, Πολιανίδης, Κουλάκου, Ζαχαράκης, Μυλωνάς, Καπαγιαννίδης, Θωμαίδης, Ντόκου, Κωνσταντινίδης, Λέσι, Σπανόπουλος

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 11:26