Σε απόγνωση οι ομάδες του Λαγκαδά εκπέμπουν SOS!

Σε απόγνωση οι ομάδες του Λαγκαδά εκπέμπουν SOS!

Πρωτοβουλία των ομάδων του Δήμου Λαγκαδά για να "αναπνεύσει" το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής

από Πάμε Μπάλα
στις 21/08/2021

 

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων ποδοσφαιρικών σωματείων προερχόμενων από τη γεωγραφική περιφέρεια της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά.

Σκοπός αυτής, ήταν η συζήτηση της γενικότερης κατάστασης, η οποία έχει διαμορφωθεί στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μετά την επέλευση των καταστροφικών οκονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοιού και της μακράς αποχής από την αγωνιστική δράση το προηγούμενο χρονικό διάστημα και η απο κοινού έκφραση των προβληματισμών ως προς την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ύστερα και από την εκπόνηση από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων με τις προβλεπόμενες προυποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται σε αυτά.

Όπως γίνεται κατανοητό, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων συνεπάγεται ένα δυσβάχτακτο οικονομικό κόστος για τους ερασιτέχνες παράγοντες του χώρου και προστίθεται σε μια σειρά οικονομικών επιβαρύνσεων που έχουν επέλθει τους τελευταίους μήνες, όπως ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ, τροποποίηση καταστατικών σωματείων κλπ.

Ήδη υφίστανται ανακοινώσεις από ερασιτεχνικά σωματεία περί μη συμμετοχής αυτών στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ. της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και διακοπής οποιασδήποτε αγωνιστικής δράσης τους.

Με το πέρας της συζήτησης, αποφασίστηκε όπως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μέσω σχετικών επαφών με το Δήμο Λαγκαδά, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Ε.Π.Σ.Μ., τις Υγειονομικές Περιφέρειες και όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητηθεί η δρομολόγηση όλων εκείνων των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή και πραγματοποίηση των προβλεπόμενων τεστ μέσω μαζικών δειγματοληψιών από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε προγραμματισμένο σημείο της πόλης του Λαγκαδά για όλη τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να καταστεί ασφαλής και ομαλή η συμμετοχή των αθλητικών μας συλλόγων στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ.

Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά επαφών και συλλογικών δράσεων, οι οποίες έχουν αποφασιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της δυνατότητας παραμονής της νεολαίας της περιοχής μας στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής
Οι ομάδες
ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΝΤΡΙΟΥ
ΝΕΣΤΩΡ ΟΣΣΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΓΥΝΩΝ
ΣΧΟΛΑΡΙ
ΔΟΞΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ
Μ.Α ΠΕΝΤΕ ΒΡΥΣΩΝ