×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Πρόταση Μιχάλη Τσίκλου για Ένωση των ομάδων του Λαυρίου!

Πρόταση Μιχάλη Τσίκλου για Ένωση των ομάδων του Λαυρίου!

Τι ειπώθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για επιχορηγήσεις, συγχώνευση και Κεραυνό Κερατέας

από
στις 12/07/2016
στην ΕΠΣΑΝΑ

Μπορεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής το φλέγον, αθλητικό, ζήτημα να ήταν οι επιχορηγήσεις που θα δοθούν στα σωματεία, ωστόσο η είδηση ήρθε από... αλλού. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας και χρηματοδότης του Ολυμπιακού Λαυρίου που έδωσε το παρών, πήρε τον λόγο και κατέθεσε δημόσια, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, μπροστά σε όλους (πιο επίσημα δεν γίνεται δηλαδή) πρόταση για Ένωση των τριών ομάδων του Λαυρίου!

Ο κ. Τσίκλος τόνισε πως ο ίδιος επιθυμεί να γίνει η Ένωση έτσι ώστε η επιχορήγηση να πηγαίνει σε μια ομάδα και να έχει λιγότερα έξοδα ο Δήμος. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως εκείνος θα είναι ουσιαστικά χρηματοδότης και μόνο χρηματοδότης και τα χρήματα που βάζει στον Ολυμπιακό Λαυρίου θα τα βάζει και στο Ενωμένο σωματείο. Πρόσθεσε, δε, πως ΔΕΝ επιθυμεί να είναι πρόεδρος εκείνος και επισήμανε πως μπορούν να βρεθούν δύο – τρεις ανθρώποι που θα τρέχουν τον σύλλογο. Σαφέστατα μιλάμε για μια πρόταση σοβαρότατη, ξεκάθαρη που κατατέθηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που δείχνει πως ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Λαυρίου επιθυμεί την Ένωση για το καλό του Λαυρίου και του Λαυριότικου ποδοσφαίρου.

Πριν την τοποθέτηση του κ. Τσίκλου προηγήθηκε ομιλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, ο οποίος και εκείνος ξεκάθαρα με την τοποθέτηση του έδειξε πως στηρίζει την Ένωση των τριών σωματείων. Εξήγησε μάλιστα πως η επιχορήγηση τη νέα σεζόν θα είναι 22.000 για τον Κεραυνό Κερατέας και 22.000 ευρώ για το Λαύριο και τα χρήματα θα δωθούν σε μια ομάδα, μετά από κλήρωση! Με λίγα λόγια ο Δήμαρχος με την κίνηση αυτή ωθεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η Ένωση.

Από εκεί και πέρα έγινε γνωστό πως φέτος ο Ολυμπιακός Λαυρίου θα πάρει 11.500 ευρώ, όσα και η Λαυρεωτική, ενώ ο Παλλαυρεωτικός θα λάβει 7.500. Μιλάμε, δηλαδή, για μια μείωση της τάξεως του 20% σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά την περίπτωση του Κεραυνού Κερατέας, τα νέα δεν είναι ευχάριστα, αφού ο σύλλογος δύσκολα θα μπορέσει να κατέβει στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια λύση (κυρίως με το χρέος προς το ΙΚΑ και την αποπληρωμή του), στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε κάποια συζήτηση επί του θέματος, ενώ το μόνο που ειπώθηκε από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά είναι πως τα χρήματα της επιχορήγησης θα πρέπει να δωθούν στο νέο Δ.Σ. (εάν κι εφόσον υπάρξει) κι όχι στην παλαιά διοίκηση. Σε αυτό το σημείο υπήρξαν αντιδράσεις από τον πρώην πρόεδρο του Κεραυνού Κερατέας Θανάση Μακροδημήτρη που έδωσε το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τον πρώην Δήμαρχο κ. Λεβαντή.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 22:55