×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Ο Κεραυνός πανηγυρίζει, ο Ολυμπιακός «βράζει»! (video)

Ο Κεραυνός πανηγυρίζει, ο Ολυμπιακός «βράζει»! (video)

Οι Κερατιώτες του Τάκη Μακροδημήτρη επικράτησαν 1-2 στο Λαύριο με δύο γκολ-πέναλτι του Γκόντζου, σε ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φρικτά παράπονα για τις αποφάσεις του Κορδολαίμη

από
στις 14/01/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 1-2

Ο Κεραυνός Κερατέας κατάφερε σε ματς-θρίλερ να επικρατήσει 1-2 στο Λαύριο, με τον τοπικό Ολυμπιακό ωστόσο να «βράζει» με τις διαιτητικές αποφάσεις του Κορδολαίμη. Οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Μιχάλη Καβαλιέρη στην τεχνική ηγεσία, άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Τσίκλο και στην επανάληψη είχαν τις ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι. Δεν της έκαναν γκολ και το... πλήρωσαν.

Ο Κεραυνός του Τάκη Μακροδημήτρη ισοφάρισε στο 75' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκόντζου, στο οποίο υπέπεσε ο Τσίκλος για κράτημα (οριακά μέσα στην περιοχή-ίσως και πάνω στην γραμμή) που σωστά υπέδειξε ο Κορδολαίμης. Ο διαιτητής μάλιστα απέβαλε τον Ολίσε (του έβγαλε αρχικά κίτρινη για διαμαρτυρία και εν συνεχεία απευθείας κόκκινη για βίαιη απώθηση -όπως ισχυρίζεται). Το μεγάλο λάθος ο Κορδολαίμης, βέβαια, το κάνει στο 77', όταν έδωσε δεύτερο πέναλτι για μαρκάρισμα και πάλι του Τσίκλου, ο οποίος έχει βρει μόνο μπάλα -σ αυτή την περίπτωση- και δεν υπάρχει παράβαση. Ο Γκόντζος από τα 11 βήματα ήταν ξανά εύστοχος και διαμόρφωσε το 1-2. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Κεραυνό, ενώ αντίθετα για τους Λαυριώτες είναι μια ήττα-σοκ, καθώς μένουν πέντε πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Αήττητο, ύστερα από 15 παιχνίδια.

Στο ξεκίνημα του το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, με τον Ολυμπιακό Λαυρίου να κρατά περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του και να έχει υπομονή. Ο Κεραυνός ανέβηκε μετά το πρώτο τέταρτο και στο 19' μάλιστα απείλησε με φάουλ του Κακαρά. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, πάντως, στο 24' όταν από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μουστόγιαννη ο Τσίκλος πετάχτηκε και με προβολή έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε, απέκτησε γρήγορο ρυθμό και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθαν μέχρι την ανάπαυλα. Οι κυριότερες, στο 36' ο Γκαβασιάδης απείλησε με κακό πλασέ (άουτ), ενώ στο 39' από λάθος του Τικταπανίδη ο Κακαράς σούταρε από πλάγια θέση ψηλά. Η επανάληψη ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Λαυρίου (απομάκρυναν πάνω στην γραμμή οι του Κεραυνού προσπάθεια του Τσίκλου), ενώ ο Κεραυνός απείλησε και εκείνος στο 55', με τον Ποπάι να πλασάρει άουτ απο το ύψος του πέναλτι!

Οι Λαυριώτες στη συνέχεια είχαν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο και μάλιστα σε εκείνο το διάστημα θα μπορούσαν να τελειώσουν το παιχνίδι, αφού ο Γκαβασιάδης σε δύο περιπτώσεις από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χατζάρα (έκανε μεγάλες επεμβάσεις ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων). Ο Κεραυνός όσο περνούσε η ώρα ρίσκαρε όλο και παραπάνω, με τον Τάκη Μακροδημήτρη να βάζει στο ματς τόσο τον Γκόντζο όσο και τον Μπαμπουλάκη, αλλαγές που του βγήκαν 100%!

Στο 75', άλλωστε, ο πρώτος κέρδισε το πέναλτι από τον Τσίκλο (υπάρχει κράτημα οριακά μέσα στην περιοχή-ίσως και πάνω στην γραμμή) και το εκτέλεσε κι όλας για το 1-1. Το κακό ήταν... διπλό για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Κορδολαίμης άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες αποβάλλοντας τον Ολίσε (του έβγαλε αρχικά κίτρινη για διαμαρτυρία και εν συνεχεία απευθείας κόκκινη για βίαιη απώθηση -όπως ισχυρίζεται). Το μεγάλο λάθος βέβαια ο Κορδολαίμης το κάνει στο 77' όπου βλέπει λανθασμένα πέναλτι σε καθαρό μαρκάρισμα του Τσίκλου στην μπάλα (ο Μπαμπουλάκης ήταν στην φάση). Ο Γκόντζος ανέλαβε και την δεύτερη εκτέλεση, νίκησε τον Τικταπανίδη εκ νέου και έκανε το 1-2 χωρίς να πανηγυρίσει και σε αυτή την περίπτωση, καθώς αποτελεί γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα από εκεί και πέρα, είχαν μια δύο καλές στιγμές κυρίως με τον Μπουγάτσια αλλά ο Κεραυνός κράτησε το 1-2 και έφυγε με σπουδαίο διπλό από το Λαύριο.

*** Διακριθέντες για τον Ολυμπιακό Λαυρίου οι Μουστόγιαννης, Χόρτσας και Κοντογιάννης ***Διακριθέντες για τον Κεραυνό οι Γκόντζος, Χαντζάρας, Λιούμης και Σότα *** Παρών στο γήπεδο η Δημοτική Αρχή υπό τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά *** Το παρών έδωσαν από την ΕΠΣΑΝΑ οι αντιπροέδροι κ.κ. Καραμολέγκος, Κοντούλας, ενώ στις εξέδρες του Γ. Ραφιάς βρέθηκε ο Τάκης Λεμονής, για να δει την ομάδα του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Μιχάλη Καβαλιέρη ***Με λάθη η διαιτησία του Κορδολαίμη

Διαιτητές: Κορδολαίμης, Τζαφόλιας Δ., Σπυρόπουλος

Οι επίμαχες φάσεις (βίντεο: Αργύρης Πουλάκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Τικταπανίδης, Βασιλείου, Πατσαούρας, Τσίκλος, Χόρτσας, Ολίσε, Κοντογιάννης (70' Μπουγάτσιας), Τσίτσης, Γκαβασιάδης (80' Ράπαι), Μουστόγιαννης, Έλενας.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Χαντζάρας, Φραγκής (72' Γκόντζος), Κατσίκης (52' Μπαμπουλάκης), Σότα, Ξένος, Λιούμης, Μπρότσι (12' λ.τρ. Μαγγανάς), Κακαράς, Βαγγέλη, Μουσαράι, Νταής.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 21:57