×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Ντέρμπι με τα όλα του στο Λαύριο, βαθμό στο 90' με Ζουμά ο Ολυμπιακός!

Ντέρμπι με τα όλα του στο Λαύριο, βαθμό στο 90' με Ζουμά ο Ολυμπιακός!

Συγκλονιστικό παιχνίδι στο Π.Βογιατζής, με την ΑΠΕ Λαυρεωτική να προηγείται 2-0 αλλά τους ''ερυθρόλευκους'' να... κλέβουν την ισοπαλία (2-2) στην επανάληψη * Δεν έλειψε η ένταση, δύο αποβολές!

από
στις 08/03/2015
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 2-2

 

Εκείνοι που περίμεναν πως και πως το ντέρμπι του Λαυρίου ανάμεσα στην ΑΠΕ Λαυρεωτική και τον Ολυμπιακό Λαυρίου αναμένοντας μια σπουδαία μάχη δικαιώθηκαν πλήρως. Οι δύο ομάδες ύστερα από ένα παιχνίδι-θρίλερ αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σ' αυτή την 27η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΑΝΑ.

 

Κερδισμένοι της υπόθεσης, αναμφίβολα, είναι οι ''ερυθρόλευκοι'' του Τάκη Τσίκλου, οι οποίοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο α' μέρος, στην επανάληψη αντέδρασαν και... έκλεψαν τον βαθμό με γκολ του Δημήτρη Ζουμά στο 90', με τον έμπειρο επιθετικό να αναδεικνύεται ''χρυσή'' αλλαγή. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ΑΠΕΛ να είναι κυρίαρχη στο πρώτο όπου πέτυχε και τα δύο γκολ και τον Ολ. Λαυρίου να κάνει δυναμικό come back και να γυρίζει την κατάσταση στο δεύτερο.

 

Από το ντέρμπι δεν έλειψε η ένταση αφού είχαμε δύο αποβολές (δικαιολογημένες) των Παπαδόπουλου (από την ΑΠΕΛ) και Βίλα (από τον Ολυμπιακό), ενώ καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και ο αέρας.

 

Ας τα πάρουμε από την αρχή, όμως, με τους γηπεδούχους του Ανδρέα Δεληγιάννη να έχουν στο πρώτο ημίχρονο τον άνεμο ''υπέρ'' τους και να μπαίνουν δυνατά. Η υπεροχή τους απέφερε καρπούς μόλις στο 5' όταν ο Κοντογιάννης από θέση τετ-α-τετ νίκησε με πλασέ τον Καραμολέγκο για το 1-0. Η ΑΠΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ γρήγορα γρήγορα με ''οβίδα'' του Αλέξανδρου Γιαχάεβ εκτός περιοχής (20'). Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός Λαυρίου προσπάθησε να ισορροπήσει και τα κατάφερε μετά το 30' χωρίς πάντως να απειλεί. Στην επανάληψη οι ''ερυθρόλευκοι'' τα έπαιξαν όλα για όλα έχοντας (πλέον) υπέρ τους εκείνη τον άνεμο και πίεσαν για να μειώσουν. Πριν φτάσουμε στα δύο γκολ της ανατροπής είχαμε την μεγάλη ένταση η οποία ξεκίνησε στο 67' όταν ο Παπαδόπουλος της Λαυρεωτικής φαίνεται να χτύπησε άθελα του με αγκωνιά τον Βίλα με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την άγουσα για τα αποδυτήρια ωστόσο πήρε και ο παίκτης του Ολ. Λαυρίου, ο οποίος αντέδρασε έντονα στο χτύπημα που δέχτηκε, βάζοντας τα με θεούς και δαίμονες! Μάλιστα όλο αυτό το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε και στους υπόλοιπους παίκτες αλλά και στην εξέδρα, ενώ απειλήθηκε σύρραξη, με την κατάσταση να ηρεμεί με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

 

Όπως και να' χει οι δύο ομάδες στο τελευταίο 25λεπτο συνέχισαν με δέκα ποδοσφαιριστές, με την Λαυρεωτική στο 68' να χάνει πέναλτι με τον Χάλαρη (το έπιασε με μεγάλη επέμβαση ο Καραμολέγκος) και μαζί χρυσή ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της και να καθαρίσει το ματς. Πάντως παράβαση φαίνεται να μην υπήρξε ποτέ, καθώς ο Κοντογιάννης φάνηκε να κερδίσει με την εξυπνάδα του το πέναλτι από τον Μούργο.

 

Μ' αυτά και μ' αυτά ο Ολυμπιακός Λαυρίου αποδείχτηκε εφτάψυχος και αφού κατάφερε στο 76' να μειώσει σε 2-1 με προβολή του Παπαγεωργίου μετά από εκτέλεση φάουλ και άστοχη έξοδο του Λάμπρου, ισοφάρισε στο 90' και... έκλεψε την ισοπαλία. Δράστης ήταν ο Δημήτρης Ζουμάς ο οποίος χτύπησε στο 90' με τρομερό σουτ και διαμόρφωσε το 2-2, χαρίζοντας στους ''ερυθρόλευκους'' έναν ''χρυσό'' βαθμό

 

***Κορυφαίοι ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Πώχος, Γιαχάεβ Αλέξανδρος, Κοντογιάννης (MVP)

 

***Κορυφαίοι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καραμολέγκος, Μπεργιάννης, Ζουμάς

 

Διαιτητές: ΜΑΛΑΜΑΣ Μ., ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ Ε., ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Π.

 

(Παρατηρητής: ΜΠΙΣΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ)

 

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ (Ανδρέας Δεληγιάννης): Λάμπρος, Μακρής (82' Μάνθος Ασλάνης), Χάλαρης, Πώχος, Παντελιάς, Μιχαηλίδης (46' Χουσεΐν), Γιαχάεβ Αλέξανδρος, Παπακωνσταντίνου (76' Τζώρας), Τσιριγώτης, Παπαδόπουλος, Κοντογιάννης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ (Τάκης Τσίκλος): Καραμολέγκος, Κουρτάνοβιτς, Βαφειάδης (77' Ζουμάς), Τσίκλος, Γκριμέκης (46' Σπυρόπουλος), Μπουτσάϊ, Μπεργιάννης, Έλενας, Παπαγεωργίου, Βίλα, Βελετάκος (46' Μούργος).

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 20:54