×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Όλα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του γηπέδου της Λαυρεωτικής

Όλα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του γηπέδου της Λαυρεωτικής

Το deadline του προέδρου της Λαυρεωτικής Βασίλη Πολύμερου και η θέση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά

από
στις 24/02/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

Αναμφίβολα, το νούμερο ένα ζήτημα που «καίει» την ΑΠΕ Λαυρεωτική είναι αυτό της ανακατασκευής του γηπέδου Π. Βογιατζής. Η σοβαρότητα και κρισιμότητα του θέματος, μάλιστα, οδήγησαν τους διοικιούτες της ομάδας με πρωτοβουλία του προέδρου Βασιλή Πολύμερου, να αιτηθούν και να το φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (22/2). Εκεί, τόσο η Λαυρεωτική όσο και η Δημοτική Αρχή με την Αντιπολίτευση κατέθεσαν τις απόψεις τους, με τους τόνους μάλιστα να ανεβαίνουν και να έχουμε προσωρινή διακοπή από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γκικαράκη και αποχώρηση του προέδρου της ΑΠΕΛ Βασίλη Πολύμερου.

Τι έφερε, τώρα, αυτήν την ένταση; Ουσιαστικά ολα ξεκίνησαν όταν πήρε τον λόγο ο κ. Πολύμερος, ο οποίος φανερά απογοητευμένος από την συνεχή καθυστέρηση της έναρξης του έργου, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά του πέταξε το μπαλάκι και του έβαλε deadline την Παρασκευή 31 Μαρτίου (ημέρα Παρασκευή)... «Εάν μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου δεν έχει μπει εργολάβος προκειμένου να τρέξουν οι εξελίξεις και να ξεκινήσουν τα έργα, η διοίκηση της ΑΠΕ Λαυρεωτικής παραιτείται σύσσωμη και σου παραδίδουμε Δήμαρχε τα κλειδιά της ομάδας για να την τρέξεις εσύ όπως γνωρίζεις καλά μετά την ανάληψη της προεδρίας και του Κεραυνού Κερατέας. Όπως σε πήραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι-Συνεργάτες και ανέλαβεες τον Κεραυνό και καλά έκανες γιατί και εγώ Κερατιώτες είμαι, έτσι ας αναλάβεις και την Λαυρεωτική», ήταν τα λόγια του Πολύμερου ο οποίος ουσιαστικά με την παραπάνω δήλωση -που έφερε και την ένταση- έδινε την είδηση της βραδιάς. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γκικαράκη που τόνισε πως «ελπίζω η όλη τοποθέτηση και συμπεριφορά του κ. Πολύμερου να ήταν λάθος της στιγμής λόγω της έντασης και να ανακαλέσει τις ύβρεις και τις απειλές αλλά και την εν γένει στάση του ».

Η θέση της Δημοτικής Αρχής

Όσον αφορά, τώρα, την θέση της Δημοτικής Αρχής σε όλα όσα ακούστηκαν από Αντιπολίτευση και ΑΠΕ Λαυρεωτική, είναι η εξής. «Το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς την έναρξη του. Υπάρχει καθυστέρηση λόγω των ενστάσων από τους εργολάβους, αλλά στόχος είναι το γήπεδο να ειναι έτοιμο το καλοκαίρι και να παραδωθεί στην ΑΠΕ Λαυρεωτική για να κάνει την προετοιμασία και να αγωνιστεί εκεί τη νέα αγωνιστική περίοδο». Μάλιστα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς έκανε μια εκτίμηση λέγοντας πως τα έργα ενδεχομένως να ξεκινήσουν σε περίπου δύο μήνες, αφού βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Την άποψη αυτή αντίκρουσε η Αντιπολίτευση, σχολιάζοντας πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και μια διαδικασία που θα χρειαστούν δικαστήρια για να βρεθεί μια λύση και θα έχουμε νέες καθυστερήσεις.

Ουσιαστικά οι δύο κεντρικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση είναι αυτοί που προαναφέραμε, με τη ΑΠΕ Λαυρεωτική μέσω του Βασίλη Πολύμερου βέβαια να εκφράζει την αγανάκτηση της για την όλη κατάσταση. Ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε χαρακρηριστικά σε έντονο ύφος πως «δεν υπάρχει μέλλον ομάδας χωρίς γήπεδο. Έχουμε παίξει 20 παιχνίδια εκτός έδρας και μπορεί τα δύο σωματεία (Ολυμπιακός Λαυρίου – Παλλαυρεωτικός) να είχαν όλη την καλή διάθεση να μας φιλοξενήσουν στο Γ. Ραφιάς αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Είναι αδύνατο να υπάρχουν τρεις ομάδες σε ένα γήπεδο συν τις Ακαδημίες. Ομάδα χωρίς αποδυτήρια δεν μπορεί να κάνει προπόνηση και είμαστε πλέον τσιγγάνοι στην ίδια μας την πόλη. Έχουμε 120 παιδιά στην Ακαδημία και δεν έχουν γήπεδο να γυμναστούν».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η αντιπολίτευση που ουσιαστικά ήρθε σε σύγκρουση με την Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως δεν την ενδιαφέρει να πάρει το έργο, αλλά να γίνει το έργο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμα που ακούστηκε.

Η Δημοτική Αρχή επανέλαβε πως οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων έχουν μπει στην τελική ευθεία, αφού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες κινήσεις.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:43