×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Ισόπαλο το ντέρμπι του Λαυρίου...

Ισόπαλο το ντέρμπι του Λαυρίου...

Ο Ολυμπιακός Λαυρίου προηγήθηκε δύο φορές με τον Γκαβασιάδη, ισάριθμες «απάντησε» η Λαυρεωτική με τον Βίλα * Τελικό σκορ 2-2

από
στις 19/03/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 2-2

Δεν ανέδειξε νικητή το κυριακάτικο (19/3) ντέρμπι του Λαυρίου, καθώς Λαυρεωτική και Ολυμπιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Γ. Ραφιάς, με τους «ερυθρόλευκους» να «πετούν» δύο πόντους και να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν τον πρωτοπόρο Αήττητο, ο οποίος -με ματς λιγότερο- διατηρεί διαφορά ασφαλείας (+8). Η ομάδα του Μιχάλη Καβαλιέρη που έκανε σούπερ πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε δύο φορές με τον Γκαβασιάδη (10' - 70'), ωστόσο «έκατσε» στην επανάληψη και το... πλήρωσε. Η ΑΠΕΛ του Γιώργου Προβατά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου και έκανε την... ζημιά ανεβάζοντας την απόδοση της στην επανάληψη, με τον Βίλα να είναι πρωταγωνιστής (δύο γκολ).

Ας τα πάρουμε από την αρχη σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο ανήκε στον Ολυμπιακό Λαυρίου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι τους και κρατούσαν τη μπάλα στην κατοχή τους με σωστή κυκλοφορία. Η υπεροχή τους, δε, απέφερε καρπούς σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα στο 10', όταν ο Μπουγάτσιας ανετράπη μέσα στην περιοχή, με τον Αντιπαριώτη να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Γκαβασιάδης από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0. Η Λαυρεωτική προσπάθησε από εκεί και πέρα με κάποια ξεσπάσματα να βρει απαντήσεις, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο στο κέντρο και κατ' επέκταση στο ματς, πηγαίνοντας με το υπέρ τους 0-1 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, τουλάχιστον στο πρώτο 25λεπτο, ο Ολυμπιακός Λαυρίου εμφανίστηκε αγνώριστος και φάνηκε να... κάθεται πάνω στο προβάδισμα. Αντίθετα, η μαχητική Λαυρεωτική ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και έψαξε την ισοφάριση με πίεση ψηλά και μεγάλο πάθος. Απείλησε στο 65' με κεφαλιά, λίγο άουτ, του Βουλωμένου και εν τέλει έκανε το 1-1 στο 67', όταν από γύρισμα του Νιέλ η μπάλα έφτασε στον Βίλα κι αυτός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Καραγιάννη. Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε τον Ολυμπιακό Λαυρίου που πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 70', όταν από σέντρα του Μάριου Καραγιάννη και -πρώτη- κεφαλιά του Τσίκλου η μπάλα έφτασε στον Γκαβασιάδη και ο ικανότατος σκόρερ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά δεν άφησε περιθώρια στον Παππά πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και 22ο -συνολικά- στη σεζόν!

Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε εντελώς και έγινε... ροντέο με την μπάλα πάνω κάτω. Ο Ολυμπιακός Λαυρίου έχασε ευκαιρία στο 72' για τρίτο γκολ με τον Κοντογιάννη και στο 76' ήρθε η ισοφάριση, όταν από λάθος διώξιμο του Καραγιάννη η μπάλα έφτασε στον Βίλα κι αυτός με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-2. Στο 78' η ΑΠΕΛ άγγιξε και το προβάδισμα με κεφαλιά λίγο άουτ του Βουλωμένου, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός Λαυρίου έχασε τρομερές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Αρχικά είχαμε τριπλή ευκαιρία με Καραγιάννη και Μπουγάτσια, ενώ στο 90' ο Τσίκλος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ! Ενδιάμεσα ο Πώχος γιατην Λαυρεωτική με μονοκόμματο σουτ λίγο έλειψε να κάνει το 3-2!

***Διακριθέντες για την ΑΠΕ Λαυρεωτική οι Βίλα, Παντελιάς, Πώχος ***Διακριθέντες για τον Ολυμπιακό Λαυρίου οι Γκαβασιάδης, Κοντογιάννης, Βασιλείου ***Καλή η διαιτησία των Αντιπαριώτη, Πολυχρονιάδη και Ντόστη

Διαιτητές: Αντιπαριώτης, Πολυχρονιάδης, Ντόστης

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παππάς, Χουσεΐν, Βαγγελή, Πώχος, Παντελιάς, Μαρινάκης, Ακαρέπης, Μαραγκός (50' Μπεζέρα), Βουλωμένος, Βίλα, Τσιάμης (46' Αντόνιο Νιέλ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καραγιάννης Κωνστ., Βασιλείου, Πατσιαούρας, Τσίτσης, Χόρτσας, Χάλαρης (62' λ.τρ. Τσίκλος), Κοντογιάννης (77' Έλενας), Καραγιάννης Μάριος (87' Βελετάκος), Γκαβασιάδης, Μουστόγιαννης, Μπουγάτσιας.