×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Στα Καλύβια το ντέρμπι! (video)

Στα Καλύβια το ντέρμπι! (video)

Η ομάδα του Θανάση Πετούρη νίκησε (0-1) τον... ανίκητο μέχρι σήμερα Παλλαυρεωτικό και μπήκε γερά για την άνοδο – Ο Πλάκα με πέναλτι στο 90' έκρινε το ματς που είχε μεγάλη ένταση στο φινάλε και τρομερά παράπονα των γηπεδούχων για τη διαιτησία

από
στις 26/03/2017
στην ΕΠΣΑΝΑ

ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ - ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΑΟ 0-1

Με πολύ σπουδαίο διπλό απέδρασε από το Γ. Ραφιάς ο ΠΑΟ Καλυβίων την Κυριακή (26/3)! Ύστερα από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με πάθος και ένταση, η ομάδα του Θανάση Πετούρη επικράτησε 0-1 του... ανίκητου μέχρι σήμερα Παλλαυρεωτικού, ο οποίος ήταν 17 αγωνιστικές αήττητος. Τα Καλύβια με ψυχωμένη εμφάνιση, στο κατάμεστο γήπεδο της Νεάπολης, έφυγαν με το διπλό σε αυτή την 27η... στροφή και μπήκαν γερά πλέον στη διεκδίκηση της ανόδου. Ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ο Σκέρντι Πλάκα που μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 87' και τρία λεπτά μετά, με κρύο αίμα, έκανε το 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέαλτι. Στο φινάλε δεν έλειψε η ένταση, με τους Λαυριώτες να εκφράζουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία.

Ας τα δούμε από την αρχή σε ένα παιχνίδι στο οποίο τέθηκαν αντιμέτωπες δύο από τις πλέον ισχυρές και ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας. Αυτή η ποιότητα φάνηκε από το ξεκίνημα, σε ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό και μπαράζ χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν. Ο Παλλαυρεωτικός απείλησε πρώτος, στο 5' με άστοχο σουτ του Μωραΐτη, ενώ στο 6' τα Καλύβια απάντησαν με προσπάθεια του διακριθέντα Αλεξίου. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι Λαυριώτες άγγιξαν το γκολ, όταν ο Ασλάνης πλάσαρε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Παπαδόπουλος ήταν άστοχος από εξαιρετική θέση. Στο 22' ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου τον Γαλανάκη που μπλόκαρε, ενώ στο 25' τα Καλύβια είχαν σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά άουτ του Χριστόπουλου. Αυτή η εικόνα, με την μπάλα πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις, συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του α' μέρους, εκεί όπου ο Παλλαυρεωτικός σκόραρε με τον Παπαγεωργίου αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ακυρώθηκε από τον επόπτη Λάμπρου ως οφ σάιντ. Η απόφαση αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων από τους γηπεδούχους...

Στην επανάληψη η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε τον εντυπωσιακό ρυθμό που είχε το πρώτο μέρος. Τόσο ο Παλλαυρεωτικός όσο και τα Καλύβια έπαιζαν πιο συγκεντρωμένα στην άμυνα και δεν έδιναν χώρους, ενώ κυριάρχησαν οι μάχες στην μεσαία γραμμή. Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν οι ευκαιρίες, με τον Παλλαυρεωτικό να απειλεί στο 47' με τον Ασλάνη, αλλά ο Γαλανάκης με καλή επέμβαση είπε όχι. Στο 49' τα Καλύβια ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Αντώνη Οικονομίδη, με τον Δραγάτη που ήταν δίπλα στην φάση να λέει παίζετε. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟ Καλυβίων έβγαζε περισσότερα τρεξίματα παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παλλαυρεωτικό να ψάχνει την κόντρα επίθεση πότε με τον Παπαδόπουλο και πότε με τον Ασλάνη. Τα Καλύβια ήταν εκείνα που έχασαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία σε εκείνο το διάστημα, όταν ο Αλεξίου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Κάπα αλλά πλάσαρε άστοχα. Μ' αυτά και μ' αυτά το 0-0 παρέμενε κι όλα έδειχναν, ενώ ο ρυθμός είχε πέσει, πως οι δύο ομάδες θα πάρουν από έναν πόντο.

Όλα ανατράπηκαν στο 90', όταν τα Καλύβια βρήκαν στην κόντρα με τον Κετέογλου, ο οποίος γύρισε παράλληλα την μπάλα με αυτή να βρίσκει σε αμυντικό και τον Δραγάτη να δείχνει χέρι και πέναλτι. Η απόφαση αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον Παλλαυρεωτικό, με τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται προς τον Δραγάτη -κυρίως- όχι για το πέναλτι που υπέδειξε, αλλά για φάουλ που δεν έχει δοθεί νωρίτερα, ενώ στο Λαύριο έβραζαν και για μη τήρηση του fair play. Όπως και να' χει, μετά από μια μίνι διακοπή λόγω έντασης, η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα με τον Σκέρντι Πλάκα να έχει κρύο αίμα και με εκτέλεση στο παραθυράκι της εστίας να γράφει το 0-1 που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

***Από τον Παλλαυρεωτικό εκφράζουν σοβαρά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις και μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση ***Με αστυνομική συνοδεία αποχώρησε από το Γ. Ραφιάς η διαιτητική τριάδα των Δραγάτη, Λάμπρου, Δουλγεράκη ***Μεγάλη ήταν η ένταση που επικράτησε από τον κόσμο του Παλλαυρεωτικού μετά το φινάλε του αγώνα, με την κατάσταση να ηρεμεί μετά την παρέμβαση των ψυρχαιμότερων ***Παρών στο Γ. Ραφιάς ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Βαγγέλης Καραμολέγκος και ο ταμίας Ξεν. Ρούσσης ***Διακριθέτες για τον Παλλαυρεωτικό οι Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Κωνσταντινίδης ***Διακριθέντες για τα Καλύβια οι Αλεξίου, Τσομπανάκης, Χριστόπουλος, καθοριστικός ο σκόρερ Πλάκα ***Ο Πρόεδρος του ΠΑΟ Καλυβίων Νίκος Πουλόπουλος, με δήλωση του, ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Παλλαυρεωτικου για την φιλοξενίακαι εύχεται  καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους ***«Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία για το διαιτητικό τρίο και τον παρατηρητή κύριο Στεργιου. Μπραβο σας είστε παλικάρια», πρόσθεσε ο κ. Πουλόπουλος, που αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του ***Τα Καλύβια έστειλαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή του Λαυριου Τάσο Νικολαΐδη που χτύπησε στο γόνατο

Διαιτητές: Δραγάτης, Λάμπρου, Δουλγεράκης

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ: Κάπα, Νικολαΐδης (91' λ.τρ. Αδάμης), Σπυρόπουλος, Θεοφανίδης (67' Φετολάρι), Κωνσταντινίδης, Παπαγεωργίου, Πάνου, Μωραΐτης, Ζουμάς (58' Δρούγκας), Ασλάνης, Παπαδόπουλος.

ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΑΟ: Γαλανάκης, Πασχάλη, Τσομπανάκης, Κρασσάς, Χριστόπουλος, Κετέογλου, Μποτσιβάλης (87' Πλάκα), Αλεξίου, Απέργης (75' Ζατσελάρι), Ντίνος (80' Οικονομίδης Δημήτρης), Αντώνης Οικονομίδης.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 01:30