×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Α.Ο. Παιανίας: Τόπο στα νιάτα με στόχο την απογείωση! (pics&video)

Α.Ο. Παιανίας: Τόπο στα νιάτα με στόχο την απογείωση! (pics&video)

Το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ σας παρουσιάζει την πιο ''φρέσκια'' ομάδα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής που δίνει προτεραιότητα στις Ακαδημίες και μέσα από αυτές στοχεύει ψηλά

από
στις 18/04/2015
στην ΕΠΣΑΝΑ

Το μοτο ''τόπο στα νιάτα'' πολλοί το υιοθετούν λίγοι όμως το κάνουν πράξη. Μια ομάδα που φαίνεται πραγματικά να δίνει αποκλειστικά βάση στα νέα παιδιά και στα τμήματα υποδομών - Ακαδημιών είναι ο Α.Ο. Παιανίας. Το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ βρέθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του πιο ''φρέσκου'' σωματείου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε.

 

 

Ο Α.Ο. Παιανίας, όπως μας εξήγησε ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Κώστας Φύκας, είναι μια ομάδα που ''γεννήθηκε'' αποκλειστικά με στόχο τις Ακαδημίες. Γι' αυτό και σε πρώτη φάση το σωματείο συμμετείχε στα πρωταθλήματα υποδομών ΕΠΣΑΝΑ κατεβάζοντας (φέτος) ομάδες σε Αστεράκια, Προ-Τζούνιορ, Τζούνιορ, Παμπαίδες και Παίδες. Από τη νέα σεζόν, ωστόσο, στα πλάνα της διοίκησης και των προπονητών είναι η ομάδα να συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα Νέων, με την Ακαδημία να απαρτίζεται από περίπου 100 παιδιά.

 

Για όλο αυτό το εγχείρημα, όμως, και την δημιουργία της Ακαδημίας που βρίσκεται στην Παιανία στους πρόποδες του Υμηττού, με θέα το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μας μίλησε ο Κώστας Φύκας. Ο Υπεύθυνος Ακαδημιών που παράλληλα είναι και προπονητής κλιμακίου ΕΠΣΑΝΑ(Γλυκών Νερών, 2003-2004), μας εξήγησε πως η ομάδα ''έχει ως στόχο την ανάδειξη των ικανοτήτων των μικρών ποδοσφαιριστών με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ώστε τα παιδιά να αθληθούν, να βελτιωθούν να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν και να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα''.

 

 

Η δουλειά, πάντως, που γίνεται στον Α.Ο. Παιανίας είναι εξαιρετική. Δεν το λέμε εμείς επειδή επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις και είδαμε από κοντά την οργάνωση όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα. Το λέει ο... Παναθηναϊκός. Άλλωστε, έξι νεαροί ποδοσφαιριστές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Ακαδημία επιλέχθηκαν και μετακόμισαν στην περίφημη Ακαδημία του ''τριφυλλιού''. ''Πράγματι, έξι παιδιά έχουν πάει στον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι ένα δείγμα της δουλειάς που κάνουμε εδώ'', μας λέει ο κ. Φύκας ο οποίος δεν ξεχνά όμως πως πρώτα απ' όλα στόχος είναι να ''χτίσει'' στα παιδιά προσωπικότητα και να τα κάνει να κοινωνικοποιηθούν: ''Θέλουμε να να προάγουμε τον πολιτισμό της πόλης μας μέσα από τον αθλητισμό και να βγάλουμε καλούς αθλητές μα πάνω απ' όλα ανθρώπους''.

 

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον Δήμο ο Κώστας Φύκας μας λέει πως ''υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου αλλά & τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΗΠ κ. Παναγιώτη Σιδέρη η οποία και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον''. Εμείς να προσθέσουμε πως η ομάδα του Α.Ο. Παιανίας χρησιμοποιεί τόσο το Δημοτικό Στάδιο της Πόλης της Παιανίας, ενώ φυσικά παιχνίδια και προπονήσεις γίνονται και στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

 

Τέλος, ο Υπεύθυνος Ακαδημιών στάθηκε και στην μεγάλη στήριξη που έχει από την Ένωση ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, τον πρόεδρο αυτής Γιώργο Παπαμακάριο αλλά και τον κ. Φλαμπούρη. ''Ο σύλλογος μας συμμετέχοντας για πρώτη φορά στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΑΝΑ είχε την αμέριστη συμπαράσταση από τον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ κ. Παπαμακάριο και τον πρόεδρο των πρωταθλημάτων Υποδομών κ. Φλαμπούρη, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω''.

 

Τέλος, αν ρωτά κάποιος ''ανδρική ομάδα δεν θα υπάρχει;''

 

Η απάντηση έρχεται από τον Κώστα Φύκα, ο οποίος ναι μεν τονίζει πως είναι στα μελλοντικά σχέδια των διοικούντων αλλά προσθέτει πως ''στόχος μας είναι όταν φτάσουμε στο σημείο να δημιουργήσουμε ανδρικό τμήμα αυτό να απαρτίζεται από τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά των Ακαδημιών μας''. Αν μη τι άλλο, είναι ένα πλάνο - πρότζεκτ το οποίο δεν το συναντάς συχνά στις μέρες μας και η ατάκα ''τόπο στα νιάτα'' θεωρούμε πως ταιριάζει γάντι στον Α.Ο. Παιανίας.

 

***Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο μπορείτε να δείτε εδώ: www.aopaianias.gr

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 11:28