Τι έκανες ρε Ζωφριά;

Τι έκανες ρε Ζωφριά;

Τρέλανε κόσμο με το επίτευγμά της η... Λέστερ της Δυτικής Αττικής.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 05/04/2016
στην ΕΠΣΔA

Όσο μετρημένος κι αν είσαι στα... λόγια σου, όσο κι αν αποστρέφεσαι τις υπερβολές, δεν είναι δυνατόν να τις αποφύγεις, καθώς περιγράφεις τον άθλο που πέτυχε η Ζωφριά στην Α' κατηγορία της ΕΠΣΔΑ.
Για τους απέχοντες από τα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου, η ομάδα της συνοικίας των Άνω Λιοσίων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της Δυτικής Αττικής.

Για τους πολλούς, το κατάφερε σε ένα πρωτάθλημα που περιελάμβανε ονόματα, όπως του Θρασύβουλου και του -περσινού πρωταθλητή- Ακράτητου, που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γραφτεί μέχρι και στα... κατάστιχα της Α' Εθνικής (ο Θρασύβουλος πρόλαβε και Σούπερ Λίγκα).

Για τους λιγότερους, απέναντί του σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν ακόμη ο Αστέρας Μαγούλας και ο Ασπρόπυργος, με τις συνεχείς παρουσίες των τελευταίων χρόνων στα εθνικά, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, πρωταθλήματα.

Για τους... μυημένους, το κατόρθωσε ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τα δύο μεγάλα φαβορί που δεν ήταν άλλα από τον Μανδραϊκό και τον Αστέρα Νέας Περάμου. Την ομάδα με το καλύτερο υλικό, δηλαδή, και την προπέρσινη πρωταθλήτρια που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί ανελλιπώς.

Με λίγα λόγια, στο πρωτάθλημα των 14 ομάδων και των 6 φαβορί, η νεανική ομάδα μπήκε σφήνα και πέτυχε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, που όμοιό του πιθανό να μην έχει υπάρξει ξανά σε επίπεδο τοπικού πρωταθλήματος!

Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα πιτσιρίκια του Γιώργου Αδάκτυλου (τρεις 27χρονοι και όλοι οι άλλοι κάτω από 20 ετών) δεν πτοήθηκαν ακόμη κι όταν είδαν τη διαφορα που είχαν αναπτύξει από τις υπόλοιπες ομάδες να εξανεμίζεται, για να περάσουν μπροστά Μανδραϊκός και Άτταλος, μόλις λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Δεν πτοήθηκαν ούτε όταν βρέθηκαν να χάνουν από τον Μανδραϊκό με 1-0 και με αριθμητικό μειονέκτημα (!) στο 83' του προχθεσινού (3/4) «τελικού», αποτέλεσμα που ανατράπηκε ολικά στο τελευταίο δεκάλεπτο για να προσφέρει τη νίκη (2-1) που ισοδυναμούσε με τίτλο στους «κυανόλευκους» μέσα σε πραγματική αποθέωση. Η προσπάθεια για άνοδο στη Γ' Εθνική θα συνεχιστεί στα μπαράζ του Μάη, ωστόσο το θαύμα της το έχει πετύχει ήδη η Ζωφριά.

Η Λέστερ το παλεύει με αξιώσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, η... Λέστερ της Δυτικής Αττικής το κατάφερε ήδη!