Αδάκτυλος: Στη Ζωφριά περνάμε πολύ ωραία!

Αδάκτυλος: Στη Ζωφριά περνάμε πολύ ωραία!

Ο 48χρονος τεχνικός αποκάλυψε σε συνέντευξή του λεπτομέρειες της φετινής καταπληκτικής πορείας μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Δυτική Αττική

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 08/04/2016
στην ΕΠΣΔA

Άθλος, επίτευγμα, κατόρθωμα, θρίαμβος! Όποια λέξη κι αν χρησιμοποιήσεις, φαντάζει λίγη για να αποδώσει στον απόλυτο βαθμό αυτό που πέτυχε φέτος η Ζωφριά!

Στο πρωτάθλημα των 14 ομάδων και των 6 φαβορί (Ακράτητος, Θρασύβουλος, Αστέρας Μαγούλας, Ασπρόπυργος, Μανδραϊκός, Άτταλος Νέας Περάμου), η νεανική ομάδα μπήκε σφήνα και πέτυχε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, που όμοιό του πιθανό να μην έχει υπάρξει ξανά σε επίπεδο τοπικού πρωταθλήματος!

Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι «κυανόλευκοι» δεν πτοήθηκαν ακόμη κι όταν είδαν τη διαφορά τους από τις υπόλοιπες ομάδες να εξανεμίζεται, για να περάσουν μπροστά Μανδραϊκός και Άτταλος, μόλις λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Δεν πτοήθηκαν ούτε όταν βρέθηκαν να χάνουν από τον Μανδραϊκό με 1-0 και με αριθμητικό μειονέκτημα (!) στο 83' του κυριακάτικου «τελικού», αποτέλεσμα που ανατράπηκε ολικά στο τελευταίο δεκάλεπτο για να προσφέρει τη νίκη με 2-1, που έδωσε τον τίτλο στους «κυανόλευκους» μέσα σε πραγματική αποθέωση. Άλλωστε, στη μία αγωνιστική που απομένει, η απόσταση των 4 βαθμών δεν καλύπτεται... Η προσπάθεια για άνοδο στη Γ' Εθνική θα συνεχιστεί στα μπαράζ του Μάη, ωστόσο το θαύμα της το έχει πετύχει ήδη η Ζωφριά.

Για τη φετινή, εκπληκτική σεζόν μίλησε στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» ο πρωτεργάτης της ανεπανάληπτης αυτής επιτυχίας, ο Γιώργος Αδάκτυλος, ένας άνθρωπος που μπορεί να έχει εργαστεί μόνο σε επίπεδο ΕΠΣΔΑ (Ακράτητος, ΑΕ Ζεφυρίου, Ζωφριά, Εθνικός Πανοράματος, ΔΑΣΑΛ), έχει καταφέρει όμως με τη δουλειά του και τα αποτελέσματά της να χαίρει αναγνώρισης σε κάθε περιοχή της Αττικής. Ο 48χρονος προπονητής είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα βρίσκεται στον πάγκο της Ζωφριάς και την επόμενη χρονιά!

 

-Κύριε Αδάκτυλε, πως ζήσατε αυτό το απίστευτο παιχνίδι της Κυριακής με τον Μανδραϊκό;


«Ό,τι και να πω, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται! Πραγματικά το βιώσαμε πολύ έντονα. Υπήρχε πολύ άγχος στο παιχνίδι, ειδικά αν σκεφτείτε ότι χάναμε 1-0 και παίζαμε και με παίκτη λιγότερο! Άλλωστε, η ανατροπή έγινε, ενώ αγωνιζόμασταν με δέκα ποδοσφαιριστές! Τα παιδιά έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο. Όταν τελείωσε το ματς, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια κατάσταση».



-Πηγαίνετε στα αποδυτήρια με το 1-0 εις βάρος σας... Τι λέτε στα παιδιά;


«Πρώτα απ' όλα, προσπάθησα να τους... τσιγκλίσω στο φιλότιμο. Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, όμως στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που ξέραμε. Τα πόδια ήταν βαριά! Κάπου λειτουργούσε υποσυνείδητα ότι μας έκανε και η ισοπαλία. Εγώ προσπάθησα να τους ηρεμήσω και να τους κάνω να το πιστέψουν γαιτί δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Άλλωστε, η μόνη διαφορά μας με τον Μανδραϊκό ήταν πως είναι πιο έμπειρη ομάδα. Έπρεπε, λοιπόν, να ηρεμήσουν, να καθαρίσει το μυαλό τους και να βγάλουν τον καλό τους εαυτό. Στην τελική δεν θα... πεθαίναμε κιόλας. Εκεί, όμως, που στο ματς ήμασταν νωθροί, ξαφνικά λες και... γύρισες ένα κουμπάκι και η ομάδα έγινε σούπερ επιθετική. Στο τέλος τα καταφέραμε».



-Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι καταφέρατε να φτάσετε σε αυτό το ματς, παρά το γεγονός ότι είχατε βρεθεί πίσω από Μανδραϊκό και Άτταλο, ενώ είχατε ξεφύγει μέχρι και με 8 βαθμούς στην κορυφή...


«Είναι γεγονός ότι ήμασταν 8 βαθμούς μπροστά και χάθηκε αυτό το αβαντάζ λόγω κυρίως της απειρίας. Αυτό που θέλαμε από την αρχή, ηταν να φτιάξουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα είναι ανταγωνιστικοί. Δεν είχαμε στόχο το πρωτάθλημα. Μετά το παιχνίδι με τον Άτταλο που χάσαμε, παρά το γεγονός ότι ήμασταν καλύτεροι, συζητήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Νομίζω ότι ήμασταν η αγωνιστικά πιο συνεπής ομάδα. Παίζουμε ακριβώς το ίδιο από την 1η αγωνιστική μέχρι την... τελευταία. Αν χάναμε την Κυριακή, πιο πολύ θα στεναχωριόμασταν για τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, πριν το ματς συζητούσα με τον πρόεδρο (σ.σ. Θανάσης Βερούτης) και μου είπε 'φοβάμαι μην χάσουμε σήμερα και στεναχωρηθούν τα παιδιά'. Έτσι ένιωθα κι εγώ!».


-Τι σας λέει ο κόσμος μετά τον αγώνα;


«Δεν το συζητάμε, ο κόσμος έχει τρελαθεί! Κανείς δεν πιστεύει αυτό που έχει γίνει! Τα τελευταία χρόνια η ομάδα σωζόταν την τελευταία αγωνιστική. Γενικά, ήταν λίγο απαξιωμένη. Φέτος κάναμε μία νέα προσπάθεια και νομίζω ότι ο κόσμος της Ζωφριάς την αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Ήταν κοντά στην ομάδα και, μάλιστα, την Κυριακή το γήπεδο είχε 500 άτομα».



-Φέτος είδαμε ένα πρωτάθλημα στη Δυτική Αττική, πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Πως θα το κρίνατε;


«Αν ρωτήσετε για την άποψη που επικρατεί στον κόσμο, όλοι θα σας πουν ότι γενικά θεωρούν το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΔΑ ως εκείνο της Αττικής με το πιο χαμηλό επίπεδο. Εγώ πιστεύω ότι το φετινό, ήταν το πιο δυνατό σε όλη την Ελλάδα από άποψη ονομάτων! Ήταν το πιο δυνατό, το καλύτερο, το πιο ανταγωνιστικό από όλα τα προηγούμενα. Ασπρόπυργος, Θρασύβουλος, Ακράτητος, Μανδραϊκός, Αστέρας Μαγούλας, Άτταλος Νέας Περάμου και, τελικά, βρέθηκε μία ομάδα εκτός... προγράμματος όχι απλά να διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά και να το πάρει! Ήταν όλα τα παιχνίδια ανταγωνιστικά, για κανένα δεν μπορούσες να πεις 'πάω να το πάρω'».



-Έχει ανοίξει η... όρεξη για κάτι παραπάνω;


«Όπως ακριβώς αντιμετωπίσαμε το πρωτάθλημα, έτσι βλέπουμε και τα μπαράζ. Πάμε να το διασκεδάσουμε! Ποτέ δεν πιέσαμε τα παιδιά για το αποτέλεσμα! Δεν υπήρχε αυτό το πράγμα στην ομάδα! Στόχος μας ήταν η δημιουργία των ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να παίξουν σε πολύ καλές ομάδες, είτε και στην ίδια την ομάδα αν αγωνιστεί ψηλότερα. Βεβαίως, αν προκύψει κάτι καλό, δεν θα πούμε όχι! Είμαστε εδώ για να περάσουμε ωραία και περνάμε πολύ ωραία».



-Και όλα αυτά με μία νεανικότατη ομάδα...


«Η ομάδα μας αποτελείται από τρεις 27χρονους και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι 20 ετών και κάτω! Και μιλάμε για τους βασικούς, γιατί από εκεί και πέρα έχουμε πιο μικρούς ακόμα! Να ξέρετε ότι υπήρξε επιλογή ποδοσφαιριστών, δεν στήθηκε τυχαία η ομάδα. Θέλαμε νεαρούς ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες, για να τους φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να παίξουν ψηλότερα».



-Αν όλα πάνε καλά, θα μπορέσει η Ζωφριά να σταθεί στη Γ' Εθνική;


«Πιστεύω ότι η διοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αγωνιστεί η ομάδα στη Γ' Εθνική. Σίγουρα, είναι ένα θέμα το γηπεδικό. Σε αυτό το σημείο, θέλω να σημειώσω ότι φέτος είχαμε πολύ καλή συνεργασία και με τους ανθρώπους του γηπέδου και με της ομάδας του ΠΑΟ Καματερού».



-Εσείς θα είστε εκεί;


«Ό,τι και να γίνει, θα είμαι! Είναι πάρα πολύ καλή η συνεργασία μου με τον κ. Βερούτη και θέλω να μείνω»