Ο Ποδοσφαιρικός Πολιτισμός της Δράμας και τριτοκοσμική Βέροια! (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Ο Ποδοσφαιρικός Πολιτισμός της Δράμας και τριτοκοσμική Βέροια! (του Γιάννη Μαυρόπουλου)
από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 29/10/2017

 

Μετά κόπων και βασάνων ξεκίνησε λοιπόν και το πρωτάθλημα της Football league…

 Ένα πρωτάθλημα που όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα κουβαλά πολλές αμαρτίες από τα προηγούμενα χρόνια ,και τις οποίες θέλει να ξεχάσει.

Και είναι βέβαιο πως η διοίκηση του κ. Λεουτσάκου θέλει πραγματικά να αλλάξει γρήγορα αυτήν την κακή εικόνα και να δημιουργήσει νέες βάσεις και προοπτικές για την επάνοδο του κόσμου στα γήπεδα.

Με το καλημέρα…  έχουμε έστω και κατά το ήμισυ μια ορατή πραγματικότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεράσματα.

Από την μία έχουμε έναν αγώνα στην Δράμα όπου πάνω από 5.000 κόσμου να διψούν για ποδόσφαιρο και να δείχνουν σημάδια ποδοσφαιρικού πολιτισμού και από την άλλη στην Βέροια να επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα και τον παραλογισμό!

Και για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους θα ξεκινήσουμε από την πόλη της Δράμας εκεί όπου είναι γνωστό πως οι φίλαθλοι της Δόξας και της Αναγέννησης έχουν αδελφοποιηθεί .

Πριν μάλιστα τον αγώνα φίλαθλοι των δύο ομάδων έβγαλαν φωτογραφίες και όλοι μαζί τραγούδησαν για τις ομάδες τους δείχνοντας πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Ιδιαίτερη μνεία όμως θα πρέπει να κάνουμε όταν κατά την διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοι της Δόξας Δράμας σταμάτησαν να τραγουδούν και έκαναν χαρακτηριστική ησυχία σεβόμενοι ότι την ίδια ώρα που οι «αντίπαλοι» της Καρδίτσας τραγουδούσαν για την ομάδα τους.

Το λες σίγουρα Ποδοσφαιρικό Πολιτισμό αυτό!

 

Ο ίδιος μάλιστα ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας Γιώργος Βαζάκας  μίλησε με απόλυτο σεβασμό αλλά και θαυμασμό για την προσέλευση και την συμπεριφορά του κόσμου της Δραμινής ομάδος.

Ευχόμαστε λοιπόν από τούτη εδώ την στήλη να έχουμε και άλλα τέτοια παραδείγματα και σε άλλα γήπεδα καθ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Και πάμε τώρα στο κακό παράδειγμα  της ημέρας στην Βέροια.

Ένα γήπεδο με προϋποθέσεις να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο δυστυχώς έκοψε ελάχιστα εισιτήρια που έχει να κάνει κυρίως με την άσχημη εικόνα  γενικά της Βέροιας.

Σε ένα άδειο λοιπόν ουσιαστικά γήπεδο οι ¨φωστήρες» της διοίκησης της Βέροιας έβαλαν του 200 περίπου φιλάθλους του Απόλλωνα Καλαμαριάς να κάτσουν σε ένα κλουβί για ΖΩΑ!

Φυσικά την ευθύνη έχει και η αστυνομία και διοργανώτρια αρχή , καθώς άπαντες πρέπει να επιδεικνύουν σεβασμό στους ελάχιστους φιλάθλους που έχουν απομείνει στα γήπεδα!

Μάλιστα το παραπάνω θέμα είχε γίνει γνωστό πριν από ημέρες και από τον πρόεδρο του Ομίλου Φιλάθλων Απόλλων Πόντου Μιχάλη Φωτιάδη μέσω των social media , και που ζητούσε να μην κάτσουν σε αυτήν την θύρα…!

 

 

Άραγε για ποιον λόγο να πληρώσει ένας φίλαθλος 10 ευρώ ,από την στιγμή που δεν μπορεί να δει σωστά έναν αγώνα ;

Οι εικόνες μόνο αηδία και ντροπή μου προκαλούν προσωπικά, και ελπίζω σε κάποια στιγμή να αλλάξει αυτή η εικόνα στα γήπεδα.

Κατά τα άλλα μάλλον θα ζούμε για πολλά χρόνια ακόμη με το όνειρο να δούμε και να αισθανθούμε όπως οι φίλαθλοι στην ΑΓΓΛΙΑ την ΙΣΠΑΝΙΑ την ΓΕΡΜΑΝΙΑ αλλά και σε άλλα κράτη που πάνω από όλα σέβονται τον θεατή !