Σε τροχιά ονείρου η δεύτερη Δόξα Δράμας, εργο-τέλεια «παράσταση» (4-0) με επιθετική πολυφωνία (vid)

Πάρτι για τους "Μαυραετούς" μπροστά στο κοινό τους και πλέον στο... κάδρο η δύσκολη έξοδος με την Παναχαϊκή

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 27/11/2017

Συντηρεί ενεργά τη… φλόγα της υπέρβασης η Δόξα Δράμας, που πρόσφερε γκολ και θέαμα με το 4-0 επί του Εργοτέλη, επιθετική πολυφωνία και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Ριζογιάννης, Γκότοβος, Λίτσκας, Μαχαίρας), παρά τις απουσίες, ενώ εδραιώθηκε μόνη στη δεύτερη θέση.

 «Πεντοζάλη» χόρεψε τους Κρητικούς η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη, σε μια… εργο-τέλεια «παράσταση», μια Κυριακή από τα παλιά στη Δράμα, στήνοντας πάρτι στην… φλεγόμενη κερκίδα (4.500 κόσμος). Η «φλόγα» της ανόδου, ή έστω της διεκδίκησής της με αξιώσεις, δυναμώνει ολοένα και περισσότερο για τους «Μαυραετούς», που είναι αήττητοι και… απαραβίαστοι (καλύτερη άμυνα, τρίτη καλύτερη επίθεση μετά τον Άρη και τον ΟΦΗ), μετά την πιο ευρεία φετινή νίκη. Που να έπαιζε και… πλήρης δηλαδή η Δόξα, που δεν στάθηκε στις απουσίες των Πετρόπουλου, Ματσούκα, Κάσες (μπήκε στο 73΄) και Γουνδουλάκη, δείχνοντας ανεπηρέαστη όπως και στην Ελευσίνα. Η ευχάριστη είδηση για τον Διγκόζη είναι ότι βρίσκει δίχτυα ο… οποιοσδήποτε, κάτι που καθιστούσε απρόβλεπτους χθες τους γηπεδούχους, με διαφορετικούς «εκτελεστές».

ΑΠΟ ΤΑ… ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Με το «καλησπέρα» οι Δραμινοί πήραν «κεφάλι» στο σκορ, δείχνοντας εξαρχής τις… άγριες διαθέσεις τους, ποιος θα είναι το αφεντικό και ουσιαστικά «κλειδώνοντας» το τρίποντο από το πρώτο μέρος. Στο 3΄ ο Παντελής Ριζογιάννης κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αγγελόπουλου και ο ίδιος ο έμπειρος μέσος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Πολύ γρήγορα, στο 12΄, το άγχος οριστικά… πέταξε, με κεφαλιά του προωθημένου Βαγγέλη Γκότοβου, μετά από φάουλ του Ριζογιάννη. Στο 41΄ ο Σπυρόπουλος έβγαλε κάθετη στον Γιώργο Λίτσκα, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λαδά για το 3-0, μέσα σε αποθέωση. Η συνέχεια έδειχνε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Μαχαίρα να διαμορφώνει το τελικό 4-0 με σουτ στο 85΄, μετά από ασίστ του Κάσες σε αντεπίθεση. Ευκαιρίες για τη Δόξα έχασε ο Τσούτσης στο 61΄ (νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα αντί του Νατσιόπουλου) και ο Γκότοβος (κεφαλιά στο 75΄), ενώ οι «κιτρινόματροι» απείλησαν τον… θεατή Μένκα μόνο στο 90΄ (σουτ του Εντιαγέ). Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Μένκα, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Πεταυράκης, ΓΚΟΤΟΒΟΣ, ΝΤΙΜΙΤΡΟΦΣΚΙ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ, ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, Τσούτσης (73΄ Κάσες), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (65΄ Βιτλής), ΛΙΤΣΚΑΣ (57΄ Ντατίδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Λαδάς, ΜΠΟΥΡΣΕΛΗΣ, Μπάτζιος, Σταμόπουλος, Πάτας, Βογιατζής, Αγγελόπουλος (25′ Μπουτσάκης), Μπούζας, Σταματάκος, Έφορντ (70΄ Εντιαγέ), Κάιπερς.

 

Η ΑΤΖΕΝΤΑ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άρης – Παναχαϊκή            2-1

Πανσερραϊκός – Α.Ε. Καραϊσκάκης     2-0

ΟΦΗ – Καλλιθέα   2-1

Αναγ. Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας           2-0

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Βέροια          Αναβολή

Σπάρτη – Αχαρναϊκός      3-0 α.α.

Δόξα Δράμας – Εργοτέλης         4-0

Παναιγιάλειος – Τρίκαλα                       0-1

Αιγινιακός – Απόλλων Πόντου  2-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ        ΒΑΘΜ.          ΓΚΟΛ

  1. Άρης 15 13-3
  2. Δόξα Δράμας 13 9-0
  3. ΟΦΗ 11 10-2
  4. Παναχαϊκή 10 8-3
  5. Καραϊσκάκης 9 5-4
  6. Σπάρτη 8 7-3
  7. Κισσαμικός 8 6-2
  8. Απόλλων Πόντου 8 7-5
  9. Καρδίτσα 7 3-4

10.Βέροια    6          6-4

  1. Παναιγιάλειος 5 5-6
  2. Τρίκαλα 5 1-3
  3. Πανσερραϊκός 4 8-11
  4. Αιγινιακός 4 3-15
  5. Απόλλων Λάρισας 3 4-8
  6. Εργοτέλης 2 4-10
  7. Καλλιθέα 1 1-8
  8. Αχαρναϊκός* -51 2-11

*Ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από τη διοργάνωση. 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

2/12

Βέροια – Σπάρτη

3/12

Άρης – ΑΟΧ/Κισσαμικός

Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας

Αχαρναϊκός – Πανσερραϊκός δ.δ.

Καραϊσκάκης – Αναγ. Καρδίτσας

Απόλλων Λάρισας – Αιγινιακός

4/12

Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου

Εργοτέλης – ΟΦΗ

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος

 

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

3 ΓΚΟΛ: Διαμαντόπουλος, Πλατέλλας (Άρης), Γκούρτσας (Πανσερραϊκός), Χαντί (ΟΦΗ), Ξύδας (Κισσαμικός), Χούσος (Καραϊσκάκης), Μωραϊτης (Παναχαϊκή), Κάιπερς (Εργοτέλης).

2 ΓΚΟΛ: Βεργώνης, Μπρίτο (Απόλλων Πόντου), Κάσες, Λίτσκας (Δόξα Δράμας), Δούμτσος (Πανσερραϊκός), Αρναρέλλης (Παναιγιάλειος), Αποστολόπουλος, Στεργίδης (Παναχαϊκή), Τσιλούλης (Απόλλων Λάρισας), Ράνος (Σπάρτη), Ορτέγκα (ΟΦΗ), Τζέκος (Καρδίτσα).

1 ΓΚΟΛ: Ντούνης, Δεληζήσης, Παυλίδης, Πασάς, Κάσσος, Καπνίδης, Μπαργκάν (Άρης), Καλογέρης, Κυβελίδης, Χασομέρης (Απόλλων Πόντου), Πετρόπουλος, Ριζογιάννης, Μαχαίρας, Γκότοβος, Ματσούκας (Δόξα Δράμας), Τσελεπίδης, Ρούτσης, Παπουτσογιαννόπουλος (Πανσερραϊκός), Μπαστιάνος, Νύκταρης, Βανκεβάι (Βέροια), Σοφιάνης, Γκατζολάρι, Παπαδόπουλος (Αιγινιακός), Λουκίνας, Κυριάκης (Καραϊσκάκης), Κριστέτο, Γαβριηλίδης, Γεωργακόπουλος (Παναιγιάλειος), Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος (Σπάρτη), Πολίμος (Παναχαϊκή), Αρώνης, Μεγαλοοικονόμου (Αχαρναϊκός), Μαυριάς, Σαχινίδης (Απόλλων Λάρισας), Χαντζάρας (Καρδίτσα), Σάλιακας, Ντάγκρας, Γκίνη (Κισσαμικός), Βέρτζος (Τρίκαλα), Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Κουτσιανικούλης, Κουσκουνάς, Μάνος (ΟΦΗ), Σταματάκος (Εργοτέλης), Ταλέντο (Καλλιθέα).

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 14:46