Γκούρτσας: «Θέμα χημείας στον Πανσερραϊκό, ώθηση με το 3Χ3, διπλό στη Σπάρτη και βλέπουμε ψηλότερα»

Γκούρτσας: «Θέμα χημείας στον Πανσερραϊκό, ώθηση με το 3Χ3, διπλό στη Σπάρτη και βλέπουμε ψηλότερα»

Βαρόμετρο και σημείο αναφοράς στην επίθεση των "ερυθρόλευκων" ο Γκούρτσας, πιο ώριμος από ποτέ, στην καλύτερη φάση της καριέρας του και σε ρόλο ηγέτη

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 12/12/2017

Τρεις σερί νίκες «γράφει» ο Πανσερραϊκός, με Καραϊσκάκη και Βέροια (ενδιάμεσα άνευ αγώνα με Αχαρναϊκό), με τον πρωταγωνιστή, Δημήτρη Γκούρτσα (γκολ και δοκάρι προχθές με τους Ημαθιώτες) να μιλά στην «ΑRENA PRESS» για την εξελισσόμενη αντεπίθεση και ανάκαμψη.

Ο 27χρονος Σερραίος στράικερ είναι πρώτος σκόρερ ως τώρα στη Φούτμπολ Λιγκ, μαζί με τον Διαμαντόπουλο του Άρη, με 4 γκολ, ενώ παλιότερα αγωνίστηκε σε Αιγινιακό (πρόπερσι πρώτος σκόρερ συνολικά στη Γ΄), Λάρισα, Παναχαϊκή, Τύρναβο, Οδυσσέα Κορδελιού και Γιαννιτσά. Ο Γκούρτσας τονίζει: «Δεν άλλαξε κάτι στον Πανσερραϊκό στα τελευταία ματς, μόνο το αποτέλεσμα, μας έλειπαν οι νίκες και ήρθαν μαζεμένες. Καλύψαμε το χαμένο έδαφος. Μόνο με τον Απόλλωνα Λάρισας ήμασταν κακοί. Στα άλλα μπορούσαμε να έχουμε 2-4 πόντους παραπάνω, αλλά έφταιξαν συγκυρίες, ατυχίες και έλλειψη συγκέντρωσης. Πλέον, είμαστε σε καλό δρόμο και πιο αποφασισμένοι. Δεν μένουμε στις καλές εμφανίσεις. Το «3Χ3» δίνει ώθηση και θέλουμε να βρεθούμε ψηλότερα στην κατάταξη. Στη Β΄ Εθνική μετρά να νικάς και στη μέτρια μέρα σου, όπως κάναμε και με τη Βέροια. Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, το επιτάσσει η ιστορία μας, ανήκουμε στη Σούπερ Λίγκα. Οι περισσότερες ομάδες είναι στα μέτρα ματς, με εξαίρεση δυο-τρεις που θέλουν άνοδο και δείχνουν να ξεφεύγουν. Φυσικά, εμείς είμαστε από τις καλές ομάδες στην κατηγορία, λίγες είναι καλύτερες. Οφείλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές, αλλά φέτος είναι δύσκολο. Αρχικά είχαμε διοικητικά θέματα, αργήσαμε να ξεκινήσουμε και όταν έγινε είχαμε περιορισμό μεταγραφών. Στην πορεία αυτά διορθώθηκαν, αλλά δεν αρκεί μια ομάδα στο γήπεδο, άλλοι έχουν πλέον το πάνω χέρι, ας είμαστε ρεαλιστές. Θέλει πολλά ο πρωταθλητισμός».

«ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ»

Για να καταλήξει ο Γκούρτσας: «Με τις τελευταίες επιτυχίες είμαστε πιο άνετοι και ήρεμοι. Το Σάββατο παίζουμε στη Σπάρτη και θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε το σερί νικών. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα πάρουμε το διπλό. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά έφυγε ένα βάρος. Όσο είσαι χαμηλά, αγχώνεσαι. Εμείς δεν συγκρίνουμε το «φέτος» με την προηγούμενη διετία. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι με τον Πανσερραϊκό μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο κόσμος δίνει αποδείξεις, ήρθε στο Αίγιο, στη Λάρισα, παντού, όχι μόνο εντός. Τον ευχαριστούμε που δίνει έξτρα κίνητρα. Μακάρι να γεμίζει ακόμα παραπάνω το γήπεδο. Όσο για μένα, είμαι καλά, γιατί η ομάδα είναι καλά. Έχω βοήθεια, αξιόλογους συμπαίκτες και προπονητές, μόνος δεν πετυχαίνεις τίποτα. Τα γκολ μου φέτος είναι θέμα χημείας, συνεργασίας, ομαδικότητας. Ως Σερραίος, έχω όνειρο να βοηθήσω και να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα. Ως επιθετικός, θα ήθελα πολύ να βγω πρώτος σκόρερ της κατηγορίας».